Jonathan Davis (KoЯn) odkrito o uporabi metamfetamina

Jonathan Davis (FOTO: Jonathan Davis Facebook)
Jonathan Davis (FOTO: Jonathan Davis Facebook)

Frontman skupine KoЯn Jonathan Davis je v intervjuju obudil spomine na čase, ko je konzumiral metamfetamin.

 

Z metamfetaminom ni imel neprijetne izkušnje

V nedavnem intervjuju je Jonathan Davis odkrito spregovoril o svoji izkušnji z uporabo z uporabo metamfetamina, znanega tudi kot kristalni met. Dejal je, da med zlorabo drog v devetdesetih nikdar ni imel ‘čudnih ali norih psihoz’, a je dodal, da pozna številne ljudi, ki pa so se s tem soočili. In prav zaradi izpovedi znancev, ki so se s tem soočili, mu je vse skupaj postalo strašljivo.

49- letni pevec je odkrito priznal, da se je z metamfetaminom prvič soočil leta 1994, tik preden je zasedba Korn izdala istoimenski album. Iskreno je priznal, da je metamfetamin konzumiral štiri leta.

Met sem začel uporabljati, ko sem se preselil v Huntington. Tam je veliko metamfetamina iz Bakersfielda. Povezal sem se z nekom, ki mi ga je priskrbel na tone.

Pevec se specifičnega mamila odvadil leta 1998, a se ni dokončno očistil, kajti zlorabljati je začel ostale droge ter alkohol. Povedal je še: ‘Streznil sem se takoj, ko smo izdali tretji album. Ni bilo mogoče, da bi bil dva dni zadet na turneji in imeti vse pod nadzorom, zato sem moral nehati … Nato pa sem postal divji alkoholik in občasno užival kokain, ko sem ga našel. Vse to gre z roko v roki.’

Leta 2010 je odkrito priznal, da pogreša svoje stare navade: ‘Vem, če bi (jemal droge), bi bil mrtev, a želim si biti s svojimi otroki.’
Leta 2013 se je Davis zdravil zaradi odvisnosti od Xanaxa, do leta 2015 pa je kadil marihuano. Leta 2018 je povedal, da se bori s kronično tesnobo, depresijo in nespečnostjo, a da je droge in alkohol nadomestil z zdravili, kot so Prozac, Halcion, Benadryl, ZzzQuil, NyQuil ter Melatonin.

* Metamfetamin je zelo močan sintetični stimulant iz skupine amfetaminov in fenetilaminov. Njegovi učinki so zelo intenzivni in vključujejo: stimulacijo, budnost, nemir, pomanjkanje nadzora, pospešeno mišljenje in občutke evforije.