Floor Jansen (Nightwish) pripravlja solo album

Foto: Floor Jansen, promo
Foto: Floor Jansen, promo

Floor Jansen (Nightwish) je objavila koncertno izvedbo skladbe “Ever Dream,” ki jo je izvedla septembra v Amsterdamu. Uvodno skladbo s svojega zaključka samostojne nizozemske turneje.

Preteklo poletje je Floor med pogovorom za Breaking Absolutes With Peter Orullian dejala, da je tik pred začetkom pandemije začela pripravljati solo album: “Razmere so spodbudile mojo ustvarjalnost, ki je skozi leta nisem mogla uporabiti,” je dejala. “Rada bi naredila več in ga dejansko dokončala. In našla način, da združim solo kariero z Nightwish in mojim zasebnim življenjem, ki ga odkar živim v zelenih nebesih [na Švedskem] še bolj cenim.”

Jansen je o možnostih priprave solo albuma razmišljala tudi v sklopu lanskega intervjuja za Metal Hammer: “Po 20 letih rocka in metala mislim, da bi rada počela še kaj drugega. Ne mislim prenehati z Nightwish, ampak nekaj ob tem.”

“Pred kratkim sem sodelovala v televizijski oddaji na Nizozemskem [televizijska oddaja ‘Beste Zangers’, kar v prevodu pomeni Najboljši pevci, op. p.]. Nastopi so me resnično navdihnili, da sem začela ustvarjati glasbo. Stvari, ki so nastale so zelo mirne.”

“Rada bi naredila album, kjer je manj dejansko več. Nekaj ​​drugačnega — ne zato, ker mi je dolgčas, ampak zato, ker če si v eni največjih zasedb svojega žanra in imaš zraven nekoga, kot je Tuomas Holopainen, je stvarjenje še enega metal albuma nepotrebno. ”