Eventim: “Zagotavljamo vam, da nam ni vseeno”

Enrique Iglesias (Foto: Joseph Okpako/WireImage)

S strani izvršne direktorice Eventima, Nicole Radermacher, smo prejeli odgovor, kako nameravajo razrešiti težavo v povezavi s koncertom Enriquea Iglesiasa v Zagrebu.

Zagotavljamo vam, da nam ni vseeno in da se trudimo po najboljših močeh najti pravno pot, ki bi nam omogočila, da pridobimo nazaj denar od organizatorja in tako vsem kupcem povrnemo strošek nakupa vstopnic. Na žalost do razrešitve situacije po pravni in zakonski poti ne moremo vrniti denarja kupcem vstopnic za ta odpovedan koncert. Vse nadaljnje informacije o reševanju nastale situacije bomo pravočasno objavili na naši spletni strani, družbenih omrežjih in preko elektronske pošte.”

Obstaja možnost ukrepa, da se kaj takšnega ne bi ponovilo v prihodnosti?

“Pri izbiri poslovnih partnerjev Eventim sledi standardiziranemu večstopenjskemu postopku ocene tveganja. To je tudi ključni del procesa razvoja sodelovanja s partnerjem. Rezultate ocenjujemo redno, tveganje pa se prilagaja v primeru sprememb. V dotičnem primeru je organizator v preteklosti organiziral več koncertov na Hrvaškem in drugje v EU, pri čemer nikoli ni bilo nobenih indicev, da bi se lahko zgodilo kaj takšnega, kot se je sedaj. Omenjeni organizator je med drugim organiziral koncerte Enriqueja Iglesiasa v Zagrebu leta 2016, v ljubljanskih Stožicah leta 2018 in CATS Musical leta 2017 v Zagrebu.”