ŠPIL LIGA: 3. večer sezone 2022/2023

Kdaj:
27. januar, 2023, 20:00 @ 20:00 – 23:45 Europe/Ljubljana Časovni pas
2023-01-27T20:00:00+01:00
2023-01-27T23:45:00+01:00
Kje:
Kino Šiška
Trg prekomorskih brigad 3
1000 Ljubljana
Slovenija
Špil liga bo v novo leto vstopila v velikem slogu. 🤩 Na 3. večeru jubilejne desete sezone se bo predstavilo kar pet mladih glasbenih upov. Kot prvi bodo nastopili klasični rockerji 𝐋𝐢𝐪𝐮𝐢𝐝 𝐆𝐚𝐬𝐨𝐥𝐢𝐧𝐞 iz Kopra, s surovimi grunge melodijami nas bodo ogreli 𝐑𝐚𝐳𝐩𝐚𝐝 𝐬𝐢𝐬𝐭𝐞𝐦𝐚, trio 𝐇𝐚𝐫𝐯𝐢 bo vpeljal nekoliko nežnejšo zmes akustične lo-fi bedroom pop glasbe, pop rock zasedba 𝐀𝐑’𝐧’𝐁𝐈 iz Zagorja iz Domžal bo nam predstavila sadove večletnega dela. Večer pa bo zaključil skrivnostni 𝐕𝐨𝐥𝐚𝐤 , ki ustvarja elektronsko glasbo z niansami klasične. 🌟
👉 O zmagovalcih večera bodo odločali glasovi strokovne komisije in poslušalcev, ki lahko za svojega favorita glasujejo s pošiljanjem SMS sporočila.
💡 Letošnjo žirijo sestavljajo 𝐌𝐚𝐬̌𝐚
𝐏𝐚𝐯𝐨𝐤𝐨𝐯𝐢𝐜́, začetnica Špil lige, sedaj že stalni član 𝐀𝐧𝐝𝐢 𝐊𝐨𝐠𝐥𝐨𝐭 in 𝐁𝐨𝐫𝐣𝐚 𝐌𝐨𝐜̌𝐧𝐢𝐤, glasbenik, novinar, programski sovodja Jazz festivala Ljubljana in član skupine Jimmy Barka Experience.
👉 𝐕𝐬𝐭𝐨𝐩 𝐣𝐞 𝐩𝐫𝐨𝐬𝐭!
📺 Si koncerta ne morate ogledati v živo? Brez skrbi. Ogled bo možen preko neposrednega prenosa na Youtube kanalu Kina Šiška.
𝐍𝐀𝐒𝐓𝐎𝐏𝐀𝐉𝐎𝐂̌𝐈:
🧨𝐋𝐢𝐪𝐮𝐢𝐝 𝐆𝐚𝐬𝐨𝐥𝐢𝐧𝐞 sestavljajo štirje mladi glasbeniki iz Kopra. Radi igrajo priredbe drugih znanih izvajalcev, ustvarjajo pa tudi svoje avtorske komade. Kljub temu da so člani skupine stari le 15 let je v njihovih skladbah čutiti vpliv klasičnih rock zasedb. Življenja ne jemljejo preveč resno in se radi zabavajo.
🧨 Petčlanska zasedba 𝐑𝐚𝐳𝐩𝐚𝐝 𝐬𝐢𝐬𝐭𝐞𝐦𝐚 je nastala spontano z željo po ustvarjanju nove glasbe. Navdih črpajo iz širokega spektra žanrov. S svojimi skladbami, ki izvirajo iz surovosti rock in grunge scene ter inkorporirajo energične pop vokale, želijo dodati nov zvok slovenski glasbeni sceni.
🧨 Trio 𝐇𝐚𝐫𝐯𝐢 iz Ruš je zasedba treh mladih glasbenikov, ki ustvarjajo zmes akustične lo-fi bedroom pop glasbe.. Člani so pred ustanovitvijo skupine večkrat nastopali v različnih kombinacijah duetov, dokler niso prvič skupaj zaigrali leta 2020 in začutili kolektivno dinamiko, ki so jo do tedaj iskali.
🧨 𝐀𝐑’𝐧’𝐁𝐈 so mlada pop rock skupina iz Zagorja in Domžal. Kot trio so nastopali že leta 2019, letos pa se je zasedba razširila v štiričlanski bend. Doživeli so že nekaj uspehov na tekmovanjih, imeli so tudi priložnost nastopiti kot predskupina pred nekaj uveljavljenimi glasbeniki in skupinami.
🧨𝐕𝐨𝐥𝐚𝐤 je svojo glasbeno pot pričel v glasbeni šoli kot kitarist. Samostojno se je kasneje začel izpopolnjevati tudi na klavirju, lansko leto pa je pričel ustvarjati avtorske skladbe. Njegov repertoar je žanrsko barvit, ponuja nianse klasične in elektronske glasbe.