Samuel Lucas

Kdaj:
31. marec, 2020, 20:00 @ 20:00 – 23:45 Europe/Ljubljana Časovni pas
2020-03-31T20:00:00+02:00
2020-03-31T23:45:00+02:00
Kje:
SiTi Teater BTC
Ameriška ulica 3
1000 Ljubljana
Slovenija
Cena:
15€ - 17€

torek, 31.3.2020, ob 20h

Samuel Lucas – SEBE DAJEM

Samuela Lucasa poznamo kot enega tistih ultimativnih interpretov, ki ga vsaka pesem vzame za svojega in obratno. V svoji več kot 29 letni glasbeni karieri je nabiral izkušnje na številnih odrih doma in po Evropi, sedaj pa se po letu dni vrača v SiTi Teater BTC, kjer so pesmi iz njegovega prvega avtorskega albuma “SEBE DAJEM” ugledale luč sveta. Konec lanskega leta se je z njim predstavil tudi občinstvu na Ljubljanskem gradu, kjer je v razprodani dvorani popolnoma navdušil občinstvo.

Samuel vas s 14 skladbami, v katerih popolnoma razgali svojo glasbeno dušo, z mešanico popa, rocka in bluza s pridihom jazza, popelje v skoraj dvourno glasbeno pravljico. Prisluhnili boste lahko povsem novim skladbam, med katerimi sta dve v hrvaškem jeziku, ena v angleškem, ostale pa v slovenskem jeziku. Skladbe nosijo naslove: Sebe dajem, To sem jaz, Maj, Nekdo, Ko ostaneš sam, Povej, Val adrenalina, Upanje, Dama, Nihče ne ve, Reci mi laž, Mrak, Ona nije više tu in Play that song.

Na albumu se Samuel skoraj v celoti podpisuje kot avtor glasbe, pri nastajanju plošče pa sta bila tudi ključna tekstopisca Rok Lunaček in Igor Pirkovič, ki sta avtorja besedil. Poleg njegove stalne spremljevalne skupine “The Groove Station” so pri albumu sodelovali še drugi izvrstni glasbeniki – Amir Karalić, Teo Collori in Damir Jazbec.

Samuel Lucas

Samuel Lucas na kitaro igra že od šestega leta. Po odsluženju vojaškega roka se je pridružil zasedbi, s katero so nastopali po Avstriji, Nemčiji, Švici in Italiji. Po štirih letih se je vrnil v Slovenijo in kot član skupine Freeway nastopil na Emi 1995 s skladbo “Joanna”, pri nastanku katere je tudi sodeloval. Pot ga je pozneje zopet zanesla v tujino, tokrat Skandinavijo (Švedska, Finska), kjer je preživel in nastopal 8 let. Njegova pevska kariera v Sloveniji je resnično zaživela leta 2009, ko se je na povabilo Aleša Klinarja udeležil Eme s pop-rock balado “Vse bi zate dal” in zasedel 3. mesto. Istega leta je nastopil tudi na Slovenski popevki (“Vedno bom s tabo ostal”), na Eminem odru pa je ponovno stal leta 2014 (“Masquerade“).

Leta 2010 je izšel njegov albumski prvenec z naslovom Samuel Lucas. Kasneje je izdal dva avtorska singla in sicer “Pesem o naju” in “Kot nekdaj”.  Konec leta 2018 se je začelo pisati novo poglavje njegove glasbene poti, saj je prestopil pod okrilje založbe Nika. S singloma “Sebe dajem” in “To sem jaz” je napovedal svoj drugi album Sebe dajem, ki je izšel spomladi 2019. Na njem se Lucas skoraj v celoti podpisuje pod glasbo. Poleti 2019 je prvič sodeloval tudi na Melodijah morja in sonca, na katerih se je predstavil z moderno country-pop skladbo “Vse bo OK”, s katero je navdušil in prejel največ točk s strani radijskih postaj.