Pierre-Laurent Boucharlat

Kdaj:
29. avgust, 2019, 20:00 @ 20:00 – 23:45 Europe/Ljubljana Časovni pas
2019-08-29T20:00:00+02:00
2019-08-29T23:45:00+02:00
Kje:
Tartinijeva Hiša, Piran
Tartinijev trg 7
6330 Piran - Pirano
Slovenija
Pierre-Laurent Boucharlat @ Tartinijeva Hiša, Piran | Piran | Slovenija

Program :

Camille de Saint-SaënsDanse macabre op. 40
Gabriel Fauré4e Barcarolle op. 44
Claude DebussyBallade slave
Pierre SancanToccata
Modest MussorgskyPictures of an exhibition

 

Pierre-Laurent Boucharlat je pri 13 letih prvič nastopil na koncertu z orkestrom, prvi recital pa je izvedel, ko je bil star 15 let.

Po končani Visoki glasbeni šoli v Lyonu je bil soglasno sprejet na doktorske študije v Parizu, v razred Jeana-Clauda Pennetierja. Pozneje je nadaljeval izobraževanje pri Monique Deschaussees, učenki Alfreda Cortota in Edwina Fischerja.

Osvajal je nagrade na mednarodnih tekmovanjih (nagrada Spedidam, Darius Milhaud), preboj pa si je zagotovil leta 2000, ko je izšla njegova plošča, na kateri je v živo posnel Chopenove 24 etude, ki je doživela pozitiven odziv v reviji Piano Le Magazine.

Od tedaj ga vabijo na nastope v mnogih evropskih državah (Rusija, Nemčija, Švica, Italija, Belgija, Grčija, Češka, Poljska, Turčija, Makedonija) v Aziji (Kazahstan, Sibirija) in Ameriki (ZDA, Kanada, Mehika).

Redno izvaja recitale, solistične nastope z orkestri ter nastope s komornimi zasedbami, med njimi je posebej vredna omembe zasedba Ensemble Promethée, ki jo je ustanovil leta 2005. Sodeluje s priznanimi glasbeniki, kot so Pascal Amoyel, Vadim Tchijik, Philippe Bernold, Emmanuelle Bertrand, David Bismuth, Nicolas Dautricourt, Florent Héau, Mark Drobinsky, Hugo Ticciati, ter zasedbami, kot so Archimede Quartett in Wiener Kammersymphonie.

Redno nastopa z orkestri, kot so simfonični orkester Krasnojarska (Rusija), Morelije (Mehika), Soluna (Grčija), Brjanska (Rusija), Astane (Kazahstan) in Garde Républicaine (Francija) ter mnogimi drugimi. Sodeloval je z dirigenti, kot so Claudio Cohen (Brazilija), Gilles Colliard (Švica), Alessandro

Tortosa (Italija), Eduardo Armbatsoumian (Rusija), Michaïl Benyumov (Rusija), Jean-Marc Cochereau (Francija), Andrea Barizza (Italija).

Nastopa tudi s komornimi orkestri, kot npr. Orchestre de Chambre de Toulouse (Francija), Baltic Neopolis Orchestra (Poljska), Camerata du Rhône (Francija) ter Ensemble Artemus (Francija).

Nedavno je francoska televizija (France 2, France 3 in TLM) začela snemati njegove koncerte, ki so jih nato predvajali tako v Franciji kot na ruski, katalonski, italijanski, bolgarski in poljski televiziji.

Večkrat je nastopal tudi v živo na programu France Musique, posebej velja omeniti njegov nastop leta 2012 skupaj z znamenito francosko igralko Anne Roumanoff in piscem Ericom-Emmanuelom Schmittom (posneto in izdano pri francoski založbi Albin Michel leta 2014).