Parni Valjak

Skupina Parni Valjak
Skupina Parni Valjak
Kdaj:
12. oktober, 2018, 20:00 @ 20:00 – 23:45 Europe/Ljubljana Časovni pas
2018-10-12T20:00:00+02:00
2018-10-12T23:45:00+02:00
Kje:
Škofjeloški grad
Grajska pot 13
4220 Škofja Loka
Slovenija
Cena:
20€ - 30€
Parni Valjak @ Škofjeloški grad | Škofja Loka | Slovenija

PARNI VALJAK SE PO 20 LETIH VRAČAJO V ŠKOFJO LOKO
12. 10. 2018 @ ŠKOFJELOŠKI GRAD
FESTIVAL PISANA LOKA

Ena od najpriljubljenejših pop-rock skupin nekdanje Jugoslavije Parni valjak se po 20 letih znova vrača v Škofjo Loko! 12. oktobra bodo pod okriljem festivala Pisana Loka nastopili na idilični lokaciji vrta na škofjeloškem gradu, kjer bodo oboževalcem postregli z največjimi glasbenimi poslasticami, uspešnicami Ugasi me, Zagreb ima isti pozivni, U prolazu, Sve još miriše na nju, Zastave, Samo da znaš in mnogimi drugimi. Za skupino, ki že 40 let polni koncertna prizorišča, je nadvse uspešno leto; letos je na podelitvi uglednih hrvaških glasbenih nagrad porin zmagala v treh kategorijah, in sicer najboljši “live album”, najboljša produkcija (Live in Pula) in najboljša izvedba z vokalom. Po razprodanih koncertih v Areni Pula, splitskem Spaladiumu, varaždinski Areni in ljubljanskih Stožicah so še vedno polni energije, zanosa in noro zaljubljeni v svojo zvesto publiko.

Parni valjak so izdali več kot 15 studijskih albumov, 5 albumov v živo, številne kompilacije, prejeli številne glasbene nagrade, napolnili največja koncertna prizorišča nekdanje Jugoslavije, med drugim tudi dvakrat Areno Stožice, in svojim skladbami neštetokrat osvojili lestvice najbolj poslušanih radijskih postaj.

Ob Parnem valjaku bodo oder škofjeloškega gradu zasedli še domači glasbeni izvajalci John F. Doe in Fireskulls. Rock band John F. Doe je bil ustanovljen leta 2010, ko je skupino prijateljev združila želja po ustvarjanju edinstvene in kakovostne glasbe. Kmalu so sledili prvi  nastopi v živo, leta 2015 pa je izšel njihov prvenec z naslovom JFD. Njihov zadnji izdelek je digitalni EP z naslovom John EP Doe, ki je na voljo v vseh glasbenih knjižnicah oz. na “streaming platformah”. Močen vokal in razločen vibrato vokalista Marka Zemljiča obogati raznoliko tehniko, melodične verze in uporabo raznovrstnih zvočnih efektov pa ustvarjata kitarist Aleš Svetina ter klaviaturist in spremljevalni vokalist Luka Zemljič. Dinamično ritmično sekcijo zagotavljata Bojan Marinko na bobnih in Tilen Knaflič na bas kitari. Njihova glasba je zlitje različnih stilov, najbolj pa se poigravajo z zvoki indie in garažnega rocka. Leta 2016 je skupina podpisala pogodbo z založbo Nika Records.

Skupino Fire Skulls iz Škofje Loke sestavljajo najstniki s povprečno starostjo 12 let in pol. Zasedba, Lucija Maja Tavčar na bas kitari, kitarist in vokalist Lan Bertoncelj, saksofonist Jakob Žorž in bobnar Maks Kovač, preigrava rokovske skladbe skupin, kot so AC/DC, Guns N’ Roses … Na repertoarju je tudi že nekaj avtorskih skladb. Na nastopih občinstvo navdušijo s svojo igrivostjo in energijo.

Predprodaja vstopnic:
Prodajna mesta mojekarte.si (OMW, PETROL, LOGO, 3DVA TRAFIKE, ALPETOUR, KIOSK DELO PRODAJA, KOMPAS, M-HOLIDAYS) in preko spleta na mojekarte.si.

Cena vstopnic:
Early Bird do 1. 9. 19,90 €
Redna cena 1. 9.–12. 10. 24,90 €
Na dan dogodka 29,90 €