MRFY

MRFY (Foto: Urška Pečnik)
Kdaj:
6. maj, 2022, 20:00 @ 20:00 – 23:45 Europe/Ljubljana Časovni pas
2022-05-06T20:00:00+02:00
2022-05-06T23:45:00+02:00
Kje:
Kino Šiška
Trg prekomorskih brigad 3
1000 Ljubljana
Slovenija
MRFY @ Kino Šiška | Ljubljana | Slovenija

Ta trenutek je prišel. Vaši najljubši Prjatučki predstavljajo svoj novi album Use. Maja bodo na odru naše Katedrale nastopili z desetimi nikoliprejslišanimi skladbami.

Slovenija se odpira, Kino Šiška se odpira, MRFY pa že nekaj časa oznanjajo, da bo kmalu spet zagorelo, ker nam vedno tli na dnu srca. Ta trenutek je zdaj tu. Vaši najljubši Prjatučki se ponovno vračajo na veliki oder Kina Šiška, kjer so leta 2018 že predstavili svoj prvenec Story, se pojavili na Šiška Open, kasneje pa ogrevali publiko tudi za legendarne Skunk Anansie, ko jih je pevka Skin z odra pohvalila za nastop in simpatično preimenovala v Mr. Fy. Štiričlanski indie rock tobogan iz Novega mesta smo med drugim gostili tudi v izštekanih in hibridnih verzijah, od lanske pomladi pa s hitiči, kot sta Zaljubila in Prjatučki, pripravljajo teren za svoj drugi album Use.

Začetek snemanja Usega sicer sega v prvo prisilno korona pavzo marca 2020, ko se je bend z izkušenim slovenskim producentom Žarkom Pakom skril v studio in svoje bolj ali manj narejene komade prepustil dnevni dozi kreative ter neobremenjenosti. Potem so morali samo še vse dokončat. Preuredit. Izboljšat. Še enkrat posnet. Drugo besedilo. A bi pasal kak orkester? A bi mogu bit hitrejši tempo? Nova plata se težko uvrsti v kakršenkoli žanr, saj ima vsak komad drugačen slog, strukturo in zvok. Takšni so časi, smernic ni, si kar nisi, use je kul.