Jack Up The Volume #03 – Movemental

Kdaj:
12. junij, 2019, 20:00 @ 20:00 – 23:45 Europe/Ljubljana Časovni pas
2019-06-12T20:00:00+02:00
2019-06-12T23:45:00+02:00
Kje:
Čin Čin Tobačna
Tržaška cesta 2
1000 Ljubljana
Slovenija
Cena:
Brezplačno
Jack Up The Volume #03 - Movemental @ Čin Čin Tobačna | Ljubljana | Slovenija

Po zimski Akustiki prinaša pomlad v Tobačni nov izziv tudi za glasnejše in bolj naelektrene glasbenike. Iztočnica je rock ‘n’ roll, a imamo odprta ušesa in res dobra muzika bo dobila prostor na odru pod krošnjami neglede na žanr.

– – – –

S posebnim povabilom organizatorja se v Tobačno za začetek serije Jack Up The Volume vrača nekaj imen, ki so se izkazala v Akustiki: tretji wild card je prejela skupina MOVEMENTAL.

Kočevski bend ustvarja muziko, za katero upa, da sproža premike v glavi, vzpodbuja poglede iz drugih perspektiv, izboljša okus jutranje kave in naredi vožnjo z avtom bolj vzdržno.

Skupina se je našla lani poleti, ko sta Tibor in Primož k sodelovanju povabila pevko in avtorico besedil Urško ter basista Gorazda. Izkazalo se je, da se Urškina besedila popolnoma prilegajo glasbi Tiborja in Primoža. Gorazd se je v skupino takoj vključil s svojimi poglobljenimi basovskimi linijami in podobnim smislom za humor.

Zvok MoveMental zaznamujejo močni in dodelani bobnarski ritmi, značilni klavirski vzorci in jazzovski/r’n’b-jevski vokali. Skupaj z drznimi basovskimi linijami se to združuje v edinstveno glasbo, ki vzpodbuja pogled z drugega zornega kota.

– – – – –

MOVEMENTAL
Urška Baković (vokal)
Tibor Burai (klaviature)
Primož Velikonja (tolkala)