Gal George Gjurin

Kdaj:
17. september, 2022, 20:00 @ 20:00 – 23:45 Europe/Ljubljana Časovni pas
2022-09-17T20:00:00+02:00
2022-09-17T23:45:00+02:00
Kje:
Cankarjev Dom
Cankarjev dom
Prešernova cesta 10, 1000 Ljubljana
Slovenija
Gal George Gjurin @ Cankarjev Dom | Ljubljana | Slovenija
Gal George Gjurin
Priveži se name
Gal George Gjurin, glas, el. in ak. kitare, glasbeno vodstvo;
Veronica Charnley, glas, kitara;
Severa Gjurin, glas, kitara;
Kras Gjurin, tolkala, klavir, glas;
Karmen Pečar, solo violončelo;
Manca Fekonja, glas, ukulele;
Leon Žunec, el. in ak. kitare, banjo, mandoločelo, dulcimer, glas;
Nina Pečar, violina, viola, mandolina, glas;
Jean Markič, klavir, Hammond orgle, Rhodes, orglice, harmonika, sintetizatorji;
Tomi Tomc, bobni, tolkala;
Domen Gracej, trobenta, glas;
Nada Barle, tenorski saksofon, glas;
Aleksander Rogina, violina;
Azra Dukić, violina;
Luka Dukarič, viola;
Laura Bartelj, violina;
Valentin Rogina, violončelo
»Priveži se name kot ladja v vetru: da bom postal tvoj pristan.«
Koncert, ki z naslovom opozarja na medčloveško solidarnost in oporo v razburkanem času, v katerem živimo, prinaša na oder Gallusove dvorane tako Gjurinov klasični repertoar kot tudi najnovejše slovenske skladbe in svežo kanadsko glasbo, s katero je zadnjih pet let dejaven na drugi strani Atlantika. »Priveži se name« je verz iz nove istoimenske skladbe, ki opozarja na našo primarno povezanost z glasbo, ki je v zadnjih dveh epidemičnih letih dobila prav poseben pomen družbenega povezovanja in »privezovanja«.
Osrednji gostji koncerta bosta Gjurinova sestra in pevka Severa Gjurin, s katero glasbeno sodeluje že več kot dvajset let. Skupaj sta ustvarila uspešnice kot so Kadar sva sama, Lahko noč skrbi, Kakor da se nič ni zgodilo itd.
Druga gostja bo kanadska kantavtorica iz Ottawe Veronica Charnley, s katero je sodeloval na svojem zadnjem kanadskem nagrajenem dvojnem studijskem albumu C.
Glasbenik, pevec, pesnik in producent Gal George Gjurin je oktobra 2021 v Kanadi osvojil dva kristalna kipca na Torontskih glasbenih nagradah OMA Music Awards, in sicer za najboljši video leta (Secret) in najboljšo skladbo leta (I don’t Want to Meet You in Heaven). Marca 2022 se je na največjem svetovnem glasbenem tekmovanju avtorjev ISC v Nashvillu v ZDA v konkurenci več kot 23.000 glasbenih avtorjev prebil med 50 najboljših na svetu. Tako je ponovil lanski rezultat, ko ga je strokovna komisija izbrala izmed 26.000 pretežno ameriških avtorjev v kategoriji americana. Med drugimi je leta 2019 na festivalu SOF prejel zlato nagrado za najboljšo glasbo v slovenskem oglaševanju.
Izdal je sedemnajst avtorskih glasbenih albumov, njegova poezija je prevedena v sedem jezikov, najdemo pa jo tudi v uradnih slovenskih pesniških antologijah zadnjih 25-ih let. Deluje na evropski in ameriški strani Atlantika tako koncertno kakor producentsko v okviru svojih dveh snemalnih studijev (Studio Osh, East Toronto, Oshawa, in Studio Had, Ljubljana) ter dveh lastnih založb (kanadske Osh Publishing in slovenske Diskografske hiše Had).
* * *
Koncert Gala Gjurina, napovedan za 24. marec 2020 ter prestavljen na 25. februar, 1. julij 2021 in 21. junij 2022, je zaradi logističnih okoliščin prestavljen in bo izveden v soboto, 17. septembra 2022.
Kupljene vstopnice veljajo za novi termin.
Več informacij o vračilu kupnine in urejanju dobropisa >>
https://www.cd-cc.si/kultura/kultura-brez-mask