Frpruh – Orlek in Matjaž Javšnik (koncert komedija)

Skupina Orlek in Matjaž Javšnik: FRPRUH (Foto: Management skupine)
Kdaj:
16. januar, 2020, 20:00 @ 20:00 – 23:45 Europe/Ljubljana Časovni pas
2020-01-16T20:00:00+01:00
2020-01-16T23:45:00+01:00
Kje:
Kulturni dom Šmartno pri Litiji
Za povrtmi 4
1275 Šmartno pri Litiji
Slovenija
Cena:
15€ - 18€
Frpruh - Orlek in Matjaž Javšnik (koncert komedija) @ Kulturni dom Šmartno pri Litiji | Litija | Slovenija

“Zasavščina je del kulturne dediščine ter odraz življenja in identitete ljudi, živečih na območju, ki so ga zaznamovali predvsem rudarstvo, steklarstvo in kemična industrija. Ta govorica je trda, robata in glasna, zasoljena s črnim humorjem, sočnimi kletvicami in knapovskimi izrazi. Namen knapovskih pesmi, ki jih pišejo in izvajajo Orleki, je, da se ohranita jezik in fonetika zasavskega jezika. Škoda bi bilo, da bi šla v pozabo.” (Staša Lepej Bašelj)

Orleki izkopavajo svoje najboljše pesmi, ki so obtičale globoko v zasavskih rudnikih. Kljub temu, da gre po mnenju ljubiteljev skupine za njihova najboljša dela, so ostale v senci največjih hitov. Napočil je čas, da dobijo novo priložnost. Prenovljene in modernizirane bodo zasijale v koncertno gledališki predstavi FRPRUH, s sočnimi in hudomušnimi rudarskimi zgodbami pa jih bo mojstrsko prepletal igralec in humorist Matjaž Javšnik. Seveda v predstavi ne bo manjkalo največjih uspešnic zasavske knapovske zasedbe in tudi smeha bo v izobilju. Morda celo izveste, kaj pomeni Frpruh.

Igralsko glasbena zasedba
Matjaž Javšnik in Orlek: Vlado Poredoš (vokal, kitara) – Jure Tori (harmonika, klaviature) – Ivo Vidergar (kitara) – Bojan Bergant (kitara) – Mitja Tori (bas kitara) – Peter Jeretina (bobni) – Kristijan Adamlje (saksofon) – Ečo Matko (pozavna) –
Lovro Lezič (trobenta)

Vstopnice lahko kupite na: Eventim,TIC Šmartno pri Litiji, Grad Bogenšperk. Več informacij na telefonski številki: 01 898 78 67.