Dobrodelni ROCK ŠOK za Metko

Kdaj:
18. november, 2022, 20:00 @ 20:00 – 23:45 Europe/Ljubljana Časovni pas
2022-11-18T20:00:00+01:00
2022-11-18T23:45:00+01:00
Kje:
Lakeness Festival
Volčja Draga 43
5293 Volčja Draga
Slovenija
𝐍𝐚 𝐋𝐚𝐤𝐞𝐧𝐞𝐬𝐬 𝐬𝐞 𝐯𝐫𝐚č𝐚 𝐑𝐎𝐂𝐊 Š𝐎𝐊 … 𝐚 𝐭𝐨𝐤𝐫𝐚𝐭 𝐯 𝐝𝐨𝐛𝐫𝐨𝐝𝐞𝐥𝐧𝐢 𝐥𝐮č𝐢 💖
♫ Nastopali bodo: ♫
▶ Hamo & Tribute 2 Love
▶ Rudi Bučar
▶ Matija Bolčina
▶ Blek Panters
▶ Kraški ovčarji
▶ Peeps band
▶ Primavera
▶ The Foučers
💿 DJ Riki
❤️ Vsi nastopajoči so se odpovedali honorarju ❤️
Člani Društva Mladi Renče Vogrsko smo se odločili, da pomagamo družini Peternelj, prvim sosedom Lakenessa, ki so nam pomagali od samega začetka, ko smo začeli urejati festivalsko območje, ko je bil na tisti lokaciji samo kup robide in plevela …
Družina Peternelj je tista, ki nam je posojala orodje, ki smo ga pozabljali doma, posojala elektriko, ko je na prizorišču še ni bilo, da smo lahko brusili les. Večkrat so nam skuhali kavo in nas razvajali s palačinkami ob jutranjih urah, ko smo še pospravljali prizorišče po dogodkih. Prav zato ni bila težka odločitev, da tokrat mi pomagamo njim.
Metka je skupaj z Miho najmlajša članica družine Peternelj. Metka in Miha sta se rodila zdrava, pri dobrem mesecu pa sta se mala novorojenčka okužila z boleznijo dihal RSV virusom. Urgentno sta bila prepeljana v UKC Maribor, kjer se je začela borba za mali bitji in starša. In prvo borbo sta dobila.
A kljub temu sta dvojčka od malega obiskovala fizioterapijo v Stari Gori. In če je Miha hitro napredoval, je Metka vedno bolj zaostajala za njim. Do tistega črnega dne, ko sta starša izvedela diagnozo: spastična diplegija – cerebralna paraliza II.
In če se mentalno razvija skupaj z vrstniki, jo hoja po prstih zaustavlja, da bi se brezskrbno igrala z njimi, a mala borka Metka kljub naporom vztraja. Vsakotedensko hodi na terapije v Staro Goro, obiskuje terapijo s konji, občasno pa gre tudi na obravnave v URI Soča.
In z njo borbo bijeta tudi njena starša, mama Barbara in tata Martin. Starša, ki ne štejeta več ur, ki so jih prebili na terapijah, starša, ki ne štejeta več kilometrov, ki so jih prevozili do terapij in zdravnikov.
Letos je že prestala operacijo pri malih možganov na zatilju, po kateri dobro okreva. A prva operacija je bila le uvod druge sedaj v novembru. Metki bodo operirali glavni živec v hrbtenjači, čaka jo dolga in zahtevna operacija.
Operacija je tako šele začetek. Saj bo samo s pravo rehabilitacijo po operaciji Metka dobila še zadnjo borbo in zaključila bitko. Rehabilitacijo bo začela v URI Soča in jo nadaljevala v Stari Gori. Ob vsem tem pa ima Metka možnost še dodatnih pomoči in rehabilitacij, pri katerih pa potrebuje pomoč.
Vsaka dodatna pomoč, ki bi Metki samo še olajšala pot rehabilitacije, je izvzeta iz zavarovanja in predstavlja veliko finančno breme. Starša Barbara in Martin sta v preteklih petih letih vložila že veliko, da bi Metki olajšala in pomagala do kvalitetnejšega življenja in čim hitrejšega okrevanja.
Dogodek, ki ga organiziramo, je izključno dobrodelne narave. Vsa pridobljena sredstva bodo namenjena mali Metki. Tisti, ki želite prispevati prostovoljne prispevke, lahko to storite z nakazilom na transakcijski račun fundacije Vrabček upanja. (TRR spodaj)
𝐂𝐞𝐧𝐚 𝐯𝐬𝐭𝐨𝐩𝐧𝐢𝐜𝐞: 𝟏𝟎 €
𝐓𝐑𝐑 𝐕𝐫𝐚𝐛č𝐞𝐤 𝐮𝐩𝐚𝐧𝐣𝐚: 𝐒𝐈𝟓𝟔 𝟎𝟒𝟕𝟓 𝟎𝟎𝟎𝟎 𝟏𝟓𝟔𝟓 𝟐𝟒𝟑
𝐍𝐚𝐦𝐞𝐧 𝐧𝐚𝐩𝐢š𝐢𝐭𝐞: 𝐙𝐚 𝐌𝐞𝐭𝐤𝐨