Chains, Decatholicize, Løben

Kdaj:
23. oktober, 2021, 20:00 @ 20:00 – 23:45 Europe/Ljubljana Časovni pas
2021-10-23T20:00:00+02:00
2021-10-23T23:45:00+02:00
Kje:
KUD Channel Zero
Metelkova ulica 4
1000 Ljubljana
Slovenija
Chains, Decatholicize, Løben @ KUD Channel Zero | Ljubljana | Slovenija
Oktobrski koncert pod streho metelkovskega Channel Zera bo potekal v duhu grotesknega ‘Halloween’ vzdušja. Ritual bosta otvorila temačna obalčana Loben, za ogenj in izbris vsega božjega bodo poskrbeli mariborski death metalci Decatholicize, za zaključek pa bosta doom metalca Chains s svojimi vižami priklicali vse duhove teme. Udeležba obvezna! Se vidimo…
CHAINS
Chains je dvočlanski band iz primorske, ki preigrava dark hypnotic doom. Na sceni je že celo desetletje, in sicer od leta 2010. Skupino sestavljata E. Chains na vokalu in kitari/basu ter Matz Sick na bobnih. Izdali so že več EPjev in singlov, ter dva LPja – Leta 2012 so izdali album On Death, letos pa Musica Macabra, katerega bomo, poleg lanskega EPja Sonic Sabbath, imeli priložnost slišati v živo.
FB: https://www.facebook.com/ChainsOfficial
Bandcamp: https://chains.bandcamp.com/
YT: https://www.youtube.com/watch?v=aLzqmstmWjQ
DECATHOLICIZE
Skupino sta leta 1989 ustanovila kitarist Mladen Buletinac Bula in bobnar Alen Breber pod imenom NEWSAGENT. Dve leti kasneje se bend preimenuje v DECATHOLICIZE in začne koncertirati, predvsem po Sloveniji. Leta 1993 posnamejo demo Anniversary of Apocalipse z novim basistom in bobnarjem Alenom tud na vokalih saj bend zapustita dva člana. Kmalu za tem se DECATHOLICIZE poslovijo za dobrih 20 let, da bi se leta 2017 Mladen in Alen dogovorila o ponovnem sodelovanju in obudila skupino.
Leta 2019 bend predstavi nove 3 pesmi (Into the eyes,Grind the mind in Armageddon)
Kmalu za tem se postava benda spet spremeni in v skupino prideta najprej Leon Pondelak, kasneje pa Jošt Skale.
V koronskem času 2020 se Decatholicize odpravijo v studio posnet svoj prvi album, ki nosi naslov REMAINS OF DOMINANCE in ugleda luč sveta februarja 2021.Dosedanji pevec Jure Vandur se po snemanju razide s skupino ter se posveti drugemu projektu.
DECATHOLICIZE(razkatoličenje) v svojih pesmih sporočajo problematiko nepravičnega sveta in ljudi,ki manipulirajo preko različnih političnih in verskih prepričanj. Glasba temelji na starošolskih death-thrash metal osnovah, katere skupina po treh dekadah še vedno izpopoljnjuje.
DECATHOLICIZE so:
Alen Breber-bobni
Mladen Buletinac Bula-ritem kitara
Leon Pondelak-bas kitara
Jošt Skale-solo kitara
Maj Deželak-vokal
LøBEN
Løben je projekt Riharda Lobenweina, ki se je rodil leta 2018 iz želje, da bi po letih igranja v različnih bendih ustvarjal lastne avtorske komade v svojem osebnem slogu. Želel je združiti temačno atmosfero dark folka skupaj z raznimi podzvrstmi rock glasbe 60ih in 70ih let, in liričnim poudarkom na svet okultnega in morbidnega.
Live zasedbo sestavljata Rihard Lobenwein (vokal, kitara), ter Luca Zazzaron (bobni).
VSTOPNINA:
do 20.00 – 8€, po 20.00 -10€
EARSPLITTER
Ekipa mladih organizatorjev, katerih cilj je predstaviti slovensko alternativno underground sceno, dati priložnost za nastop tako manj, kot tudi bolj uveljavljenim bandom. Za kakršnekoli informacije nas lahko kontaktirate na FB ali mail (earsplitterbooking@gmail.com).
SUPPORT YOUR LOCAL SCENE