Andrej Guček & band

Kdaj:
23. avgust, 2019, 20:00 @ 20:00 – 23:45 Europe/Ljubljana Časovni pas
2019-08-23T20:00:00+02:00
2019-08-23T23:45:00+02:00
Kje:
Žiri
4226 Žiri
Slovenija
Cena:
Brezplačno
Andrej Guček & band @  Žiri | Žiri | Škofja Loka | Slovenija

Andrej Guček – besede in glasba, solo vokal, kitara, piano, orglice

Andrej Guček je kantavtor in rock glasbenik, multiinstrumentalist, avtor besedil in glasbe pri skupini Hiša, ki deluje že skoraj tri desetletja. S skupino Hiša je objavil trinajst plošč, za sedem studijskih albumov je napisal besedila in glasbo, bil je nominiran in prejel nekaj prestižnih slovenskih glasbenih nagrad. (Zlata nota, Zlati petelin, Slovenija rock festival, Album leta …). Leta 2003 je skupaj z Juretom Torijem (Orlek) ustanovil skupino Bluesteam, s katero je leta 2005 nastopil na mednarodnem blues festivalu Postojna Blues. Leta 2010 je stopil tudi na samostojno glasbeno pot. Kot samostojni kantavtor je objavil dve plošči. Album Temne zore je izšel leta 2010 pri založbi Multirecords, v decembru 2016 pa je izdal album Delta pri založbi Klopotec. Andrejeva glasba, ki jo odlikujeta izvirna melodičnost in poetična besedila, temelji na glasbeni podzvrsti Americana, ki zajema elemente folka, rocka, countrya in rhythm & bluesa.

Iztok Pepelnjak – bobni, spremljevalni vokal

Bobnar in vokalist Iztok Pepelnjak je dolgoletni Andrejev sodelavec pri skupini Hiša in skupini Bluesteam. S skupino Hiša je posnel trinajst plošč, odigral bobne in prispeval spremljevalne vokale.

Simon Jurečič – bas

Basist Simon Jurečič prihaja iz novovalovske zasedbe Agenti in popjazz zasedbe Supersoniq, ki sta delovali v 90-tih. Sicer pa je član zasedbe Bluesteam od ustanovitve dalje. Z Andrejem je sodeloval pri snemanju plošče Skoraj poletje skupine Hiša in njegovem drugem samostojnem albumu Delta.

Matjaž Predanič – klaviature

Klaviaturist Matjaž Predanič je diplomiral na podiplomskem študiju na Akademiji za glasbo Ljubljana iz glasbene teorije in kompozicije. Je glasbeni učitelj in član zasedbe GRIZL.