Andrea Bocelli – Center Stožice

Kdaj:
7. marec, 2020, 20:00 @ 20:00 – 23:00 Europe/Ljubljana Časovni pas
2020-03-07T20:00:00+01:00
2020-03-07T23:00:00+01:00
Andrea Bocelli - Center Stožice

ANDREA BOCELLI PONOVNO V SLOVENIJI:
OB DNEVU ŽENA BO NASTOPIL V DVORANI STOŽICE

Po štirih letih bo slavni italijanski tenorist ponovno nastopil pred slovenskim občinstvom, ki bo v njegovih vrhunskih izvedbah lahko uživalo 7. marca 2020

Vstopnice za ta glasbeni spektakel lahko kupite na spletnem portalu Eventim.si in na vseh pooblaščenih prodajnih mestih podjetja Eventim.

BOCELLI PRIPRAVLJA VELIČASTEN KONCERT Z NAJVEČJIMI SLOVENSKIMI UMETNIKI

Andrea Bocelli se po štirih letih vrača pred slovensko občinstvo, ki bo v njegovih izvedbah lahko uživalo 7. marca 2020 v ljubljanski dvorani Stožice

Italijan z božanskim glasom bo v Sloveniji nastopil na predvečer dneva žena, ko bo na koncertu, ki ga organizira Star produkcija, predstavil svoj zadnji album “Si”. Na njem najdemo duete z glasbenimi zvezdami Edom Sheeranom, Duo Lipo, Joshem Grobanom, Aido Garifullino in tudi čustven duet s sinom Matteom. Album so do zdaj prodali že v več kot milijon izvodih in je prvi Bocellijev album, ki je bil na prvem mestu najbolj prodajanih albumov v Ameriki in Veliki Britaniji.

Na koncertnem spektaklu v ljubljanski dvorani Stožice bodo italijanskega umetnika spremljali vrhunski glasbeniki. Na odru bodo Simfonični orkester SNG Maribor in Mariborski koncertni zbor, kot posebna gostja pa bo nastopila Sabina Cvilak. Gre za najbolj poznano slovensko sopranistko, ki pogosto nastopa v opernih hišah po Evropi in v Združenih državah Amerike. Sabina, ki jo ljubitelji opere poznajo po edinstvenih interpretacijah vlog tragičnih opernih junakinj, je prejela več nagrad za svoj prispevek h kulturi in umetnosti v Sloveniji. Občinstvo v Stožicah bo lahko uživalo ne le v Bocellijevem izjemnem vokalu, ampak tudi v glasbi, ki jo bodo izvajali vrhunski slovenski instrumentalisti in pevci ter najbolj znana slovenska operna diva.

Umetnik, katerega glas imajo mnogi za glas novega tisočletja, je doslej posnel 9 oper in 15 albumov, ki jih je prodal v več kot 90 milijonih izvodov. Kariero je začel leta 1992. Za največjo prelomnico v njegovi karieri velja pesem “Con te partirò” in kasneje njena različica v duetu s sopranistko Sarah Brightman, ki je leta 1996 zasedla vrhove vseh svetovnih glasbenih lestvic in sčasoma postala ena od najpopularnejših pesmi vseh časov. S številnimi nastopi in izdanimi albumi si je Bocelli pridobil naklonjenost širokega kroga občinstva, glasbenikov in glasbenih kritikov. Je eden izmed redkih umetnikov, ki je nastopil pred tremi papeži, štirimi ameriškimi predsedniki in britansko kraljevo družino. Je tudi dobitnik zlatega globusa.