AMY – Zgodba o Amy Winehouse skozi njene pesmi

Kdaj:
15. december, 2017, 20:00 @ 20:00 – 23:45 Europe/Ljubljana Časovni pas
2017-12-15T20:00:00+01:00
2017-12-15T23:45:00+01:00
Kje:
Vetrinjski dvor
Vetrinjska ulica 30
2000 Maribor
Slovenija
Cena:
Brezplačno
AMY - Zgodba o Amy Winehouse skozi njene pesmi @ Vetrinjski dvor | Upravna enota Maribor | Slovenija

Tretja špila!, skupina dijakov III. gimnazije Maribor, ki v glasbenih delavnicah izvajajo pop-rock priredbe, ustvarjajo pa tudi svojo avtorsko glasbo, si je za svoj projekt izbrala prav zgodbo o Amy Winehouse. Na Vilinskem odru jo bomo doživeli v…

VILINSKI DVOR

Zgodba o Amy Winehouse skozi njene pesmi in pripoved, na način Tretja špila!

Britansko pevko Amy Winehouse po glasbenem talentu, izjemnih glasovnih zmožnostih in njeno vlogo pri razvoju popularne glasbe primerjajo z največjimi jazz pevkami, kot so Ella Fitzgerald, Billie Holiday, Dinah Washington in Sarah Vaughan. Navdušuje nas s svojo glasbo in z besedili, ki so osebna in izpovedna do te mere, da z njimi Amy pravzaprav pripoveduje svojo življenjsko zgodbo. Zelo mlada se  je povzpela med glasbene zvezde, potem pa je, zaradi neizkušenosti, čustvene krhkosti, fizične izčrpanosti in neprestane izpostavljenosti medijskim pritiskom, vse življenje iskala pribežališče v alkoholu in drogah. Zaradi posledic zastrupitve z alkoholom je umrla že pri sedemindvajsetih letih.

Tretja špila!, skupina dijakov III. gimnazije Maribor, ki v glasbenih delavnicah izvajajo pop-rock priredbe, ustvarjajo pa tudi svojo avtorsko glasbo, si je za svoj projekt izbrala prav zgodbo o Amy Winehouse. Na Vilinskem odru jo bomo doživeli v izvedbi mladih glasbenikov, ki pojejo njene pesmi, v dramaturško zaokroženo celoto pa jih povezuje pripoved o pevkinem življenju.

Izvajalci: Tretja špila!, III. gimnazija Maribor