Dolenjski indie − rockerji EMBER po izjemnem uspehu izdali drugi singel z naslovom SAM

Ember (Foto: PROMO)

Ember so mlada šentjernejsko-brežiška zasedba. V lanskem letu so z debitantskim singlom Pepel doživeli najlepši uspeh, ki si ga lahko mlada zasedba želi na začetku glasbene kariere. Ko so izvedeli, da je Pepel največkrat predvajana skladba v letu 2021 na Valu 202, so bili vsi zelo presenečeni in veseli, vse to pa je še bolj razpihalo tlečo žerjavico pod njihovimi nogami in jim dalo motivacijo za nadaljnje ustvarjanje. Zdaj predstavljajo drugi singel z naslovom Sam, ki govori o tem, da se lahko tudi v množici ljudi počutimo osamljene.

Da Dolenjska poje in igra kot še nikoli, vemo že nekaj časa. S skupino Ember, ki je že s prvim singlom dodobra opozorila nase je slovenska indie-rock glasbena scena dobila mladince, ki skozi nekoliko temačnejšo in obenem tehtno interpretacijo notranjih doživljanj opisujejo dobo milenijcev. V videospotu Davor, pevec in tudi glavni protagonist zgodbe v nekakšnem post-apokaliptičnem svetu, že skoraj obupano išče človeški stik in na koncu ugotovi, da je našel in tudi iskal samega sebe.

Zgodba mladega človeka v iskanju svojega plemena je navdahnila tudi videospot, ki so ga ustvarili skupaj z novomeškim slikarjem, pevcem in režiserjem Nejcem Smodišem, video produkcijo pa prepustili prav tako tehnično in umetniško podkovanemu Janu Porebru.


Vokal, besedilo: Davor Vovko
Električne kitare: Jakob Fifnja
Bas kitara: Nejc Hodnik
Boben: Nik Švalj Pleskovič
Produkcija, mix, aranžiranje: Igor Ilić
Mastering: Darius van Helfterem

Video produkcija: Jan Poreber
Režija videospota: Nejc Smodiš

Izšlo pri produkcijski hiši in založbi INJA MUSIC RECORDS iz Novega mesta (Anja Pavlin & Igor Ilić).