Datum premiere dokumentarca Dickinsona ‘Scream For Me Sarajevo’

Bruce Dickinson
Bruce Dickinson

10. maja bo v Ameriki in Kanadi izšel dokumentarec ‘Scream For Me Sarajevo‘, ki pripoveduje zgodbo o koncertu takratne skupine Brucea Dickinsona leta 1994 v Sarajevu. Dickinson je v dokumentarcu predstavil zgodbo skozi svoje oči.

 

Sarajevo je bilo odrezano od sveta

Prvič, ko je Dickinson bil v Sarajevu, je bilo mesto popolnoma odrezano od sveta, prebivalci pa so takrat bili brutalno terorizirani s streljanjem in bombardiranjem. Za nameček so bili tudi brez elektrike in vode. Bruce se je takrat z njegovo skupino popeljal skozi frontne linije in odigral koncert za ljudi, ki so bili ujeti v mestu. Kaj je ta koncert pomenil ljudem in kako je to vplivalo in spremenilo Brucea pa je prikazano v dokumentarcu ‘Scream For Me Sarajevo’.

Posnetki z zgodovinskega koncerta prikazujejo tudi ljudi, ki so poskrbeli, da se je koncert sploh zgodil, odločeni, da živijo svoje življenje kljub grozodejstvom, ki so se takrat odvijale v Sarajevu. V dokumentarcu je tako med drugim tudi intervju s skupino, posadko in varnostniki, ki so takrat skrbeli za situacijo, ki ni bila samo grozljiva, ampak tudi barbarska.

Bruce je dejal: ‘Nismo bili varovani, in naboji so bili pravi, ampak jebeš, mi smo vseeno šli. Koncert je bil velik, intenziven in verjetno največji koncert na svetu v tistem trenutku za občinstvo in za nas. Spremenil je moj pogled na življenje, smrt in človeka.’