Okt
23
tor
George Ezra @ Gasometer
Okt 23 @ 20:00 – 23:45
George Ezra @ Gasometer | Wien | Wien | Avstrija
Ogled koncerta organizirajo Koncerti.net.

Odhod z avtobusom na dan koncerta iz:
– Ljubljane (parkirišče pred Kolosejem v BTC-ju) ob 10.00 uri
– Celja (parkirišče pred dvorano Zlatorog) ob 11.00 uri
– Maribora (parkirišče pred trgovskim centrom Rutar) ob 11.40 uri

Na Dunaj prispemo okoli 17.00 ure. Do začetka koncerta prosto.

Odhod iz Dunaja pol ure po koncu koncerta. V odhodna mesta pridemo v zgodnjih jutranjih urah.

Laurel + Zala Kralj & Gašper Šantl @ Kino Šiška
Okt 23 @ 20:00 – 23:45
Laurel + Zala Kralj & Gašper Šantl @ Kino Šiška | Ljubljana | Slovenija

Oktobra nas obišče vzhajajoča mlada pevka in kitaristka Laurel, ki je s svojo hipnotično intenzivnostjo prevzela britansko indie sceno. Njen samosvoj zvok umeščajo med Florence + The Machine in Anno Calvi, pri podzaložbi Ninja Tune pa je avgusta izšel njen prvenec, zagotovo ena najbolj vročih izdaj letošnjega poletja. In par mesecev pozneje bo že pri nas! S svojim prijetnim elektronskim dream popom in markantnim vokalom se ji bosta pridružila sveža varovanca priznane mednarodne založbe Universal Music Group, Zala Kralj & Gašper Šantl.

Ko je leta 2013 britanska mladenka Laurel iz svojega spalničnega studia pokukala s prvo verzijo skaldbe “Blue Blood”, je nemudoma razvnela glasbeno blogosfero. Od takrat jo pot vodi samo še strmo navzgor, prek treh vrhunskih EP-jev, pogodbe s podzaložbo priznane založbe Ninja Tune, razprodanih turnej po domovini, pohval s strani Annie Mac, Zanea Lowea, Spotifyja in The Guardiana ter partnerstva z modnimi znamkami, kot so Burberry, Levi’s in Vans, vse do težko pričakovanega samostojnega prvenca Dogviolet, avgusta letos. Na njem naslednje veliko ime britanskega indie popa razgali grenko-sladko manijo prave ljubezni. S svojim intimno izraznim glasom in vintidž obarvano kitaro pronicljivo milino izvajalk, kot sta Lana Del Rey in Florence + The Machine, odeva v mračne nianse, ki se jih ne bi branili niti Anna Calvi ali Austra. Oktobrski nastop zna biti ena zadnjih priložnosti, da Laurel ujamete v živo, preden eksplodira na svetovni ravni, zato ga vsekakor ne gre zamuditi. Zala Kralj & Gašper Šantl sta se širši javnosti prvič predstavila z uspešnico “Valovi”, ki je obveljala za domačo skladbo lanskega leta – to je potrdil tudi prejem glasbene nagrade zlata piščal. Njegov pretanjen, čuten elektronski pop in njen očarljivo zasanjan glas, ki ga je Mladina primerjala z “ameriško ikono dream popa Hope Sandoval in ki je zazvenel tudi na letošnjem MENT Ljubljana, sta pač kot narejena drug za drugega. Od izida skladbe “Valovi” sta napisala še nekaj komadov, obredla slovenska prizorišča in pripravila tudi nekaj finih priredb, v času najave je najnovejša novica njun podpis pogodbe z velezaložbo Universal Music Group, do nastopa v Šiški pa obljubljata še nov single. Vstopnice v prodaji prek spleta. Organizacija: Kino Šiška. Podprto s strani Liveurope. Platforma Liveurope povezuje in podpira evropske koncertne dvorane v njihovih prizadevanjih za promocijo uveljavljajočih se evropskih glasbenih ustvarjalcev in aktivno stimulira njihovo kroženje po evropskih odrih ter njihovo predstavitev pred novimi občinstvi.

Okt
25
čet
Big Foot Mama @ Cvetličarna
Okt 25 @ 20:00 – 23:45
Big Foot Mama @ Cvetličarna | Ljubljana | Slovenija

To jesen na oder ljubljanske Cvetličarne prihajajo velikani rocka in eden največjih slovenskih rokenrol bandov Big Foot Mama. V več kot 25 letih delovanja so izdali kar osem studijskih albumov s številnimi hiti, ki so radijske valove zaznamovali celotna desetletja.

Legendarni BFM so se s prvinskim rockom in iskrenimi, večplastnimi besedili ustoličili na prestolu slovenske rock glasbe. Skladbe kot so: Led s severa, Črn tulipan, Vrn’ se k men’, Tattoo, Nism več s tabo, Oklep in mnoge druge pa so se zapisale v kolektivni spomin celotne generacije. V dolgoletni karieri se lahko pohvalijo tudi z večkrat razprodanimi največjimi koncertnimi prizorišči v Sloveniji, podrtimi rekordi prodaj plošč, provokativnimi videospoti in številnimi prelomnimi kariernimi mejniki. Svojo 15-letnico so zaznamovali z edinstvenim spektaklom na Gospodarskem razstavišču, kjer so glasbeni kolegi priredili njihove pesmi. Ob 25-letnici so oktobra 2015 razprodali Stožice, kjer se je zgodovinskega praznika rokenrola udeležilo kar 8000 ljudi. Big Foot Mama tako postane prvi slovenski rock bend, ki razproda največjo koncertno dvorano v Sloveniji. Areno pa so znova napolnili decembra 2016 in na Ritmu mladosti pripravili skupni koncert s Siddharto ter mojstrskim prepletom članov in pesmi dveh največjih rock skupin pri nas. Prvi album Nova pravila so izdali že leta 1995, besedila pa so skozi leta segala od mladostniškega odpadništva do s seksualnostjo prepojenih besedil ter življenjskih zgodb sodobnega človeka, vedno prežetih z značilnim ljubljanskim uličnim slengom. Grega Skočir, Alen Steržaj, Zoran Čalić, Jože Habula in Daniel Gregorič z leti niso izgubili želje po ustvarjanju, saj letos predstavljajo aktualni album Plameni v raju na katerega so uvrstili kar 13 novih skladb, ki pripovedujejo intimno zgodbo posameznika z vsemi vzponi in padci na človekovi življenjski poti.

S prvinsko močjo surovega rocka bodo zasedli tudi oder Cvetličarne in pripravili koncert nabit s karizmo, surovostjo in napadalnostjo čistega rokenrola v slogu nespornih velikanov, kakršni BFM nedvomno so.

Vedno rockerski in zvesti sami sebi Big Foot Mama na odru izražajo to, kar doživljajo: življenje kot ga piše surovi rock’n’roll – 25. oktobra v Cvetličarni!

Nipplepeople + Bojana VunturiŠEviĆ @ Kino Šiška
Okt 25 @ 20:00 – 23:45
Nipplepeople + Bojana VunturiŠEviĆ @ Kino Šiška | Ljubljana | Slovenija

Konec oktobra nas čaka dvojni paket regionalnih glasbenih senzacij, ki nezadržno nabijata milijone predvajanj na YouTubeu in sta s hudimi uspešnicami vsaka v svoji državi zaznamovali lansko glasbeno leto. Ne zamudite nastopa hrvaškega elektro pop dvojca Nipplepeople in najbolj svežega glasu srbskega popa, Bojane Vunturišević, ki nas je očarala že kot pevka Svi na pod!

Zakrinkani zagrebški dvojec Nipplepeople že desetletje velja za eno največjih skrivnosti regionalne glasbene scene – ne le, ker zamaskirani pojavi tako dolgo že uspešno prikrivata svojo identiteto, temveč tudi, ker je kar težko razumeti, kako jima uspeva tako suvereno nizati všečen hit za všečnim hitom. V Šiški smo ju prvič spoznali kot posebna gosta na nastopu Lollobrigidefebruarja 2012, od takrat pa sta prestavila v višjo prestavo, tudi po zaslugi izjemnih uspešnic, kot je “Frka”. Hrvaška pesem leta 2017, spoštljiva posodobitev izvirnika legendarne pevke Zdenke Kovačiček, izpod prstov Nipplepeople z enim očesom na vzvratnem ogledalu jadra v sodobne elektro pop širjave, in je še ena v vrsti singlov, ki dvojcu nabirajo YouTube oglede in razprodajajo dvorane po Balkanu. Perverzno veseli trip-hop komad “Broj”, po celem svetu remiksani “Sutra”, mojstrovina “Balkan Express”, ki se je ne bi sramovaliDenis & Denis, in še kup drugih – vsi dokazujejo izjemen občutek za atmosferične elektronske napeve, ki grejo hitro v uho, ter disco punk nabritost, ki zasrbi v petah. Nič čudnega, da sta nastopila tudi že na vseh večjih festivalih v regiji – Exitu, Harteri, Terraneu, celo na uvodni izvedbi umaškega Sea Stara. Podobno kot Nipplepeople, le nekoliko mlajše in južneje, je tudi srbska pevka Bojana Vunturišević z odličnim vokalom, edinstveno karizmo in izvrstnimi pop hitiči zaznamovala lansko balkansko glasbeno leto. Prvenec nekdanje pevke beograjske zasedbe Svi na pod!, poimenovan Daljine, je obveljal za pravi biser sodobnega popa in pevki navrgel primerjave z zvezdnicami, kot je Lorde. Hit “Kese, etikete” je en največjih srbskih hitov lanskega leta, videospot za “Noćni program” eden najboljših videospotov, plošča sama pa ena najboljših srbskih plošč leta. Kup presežnikov, ki v kombinaciji z Bojaninim prijetnim šarmom in neobičajno koreografijo na koncertu ne pusti nikogar ravnodušnega. Dvojni večer, ki ga res ne smete zgrešiti! Vstopnice že v prodaji prek spleta. Koncert je del osme edicije KUL abonmaja za mlade med 15. in 25. letom, v katerem 11 javnih zavodov združuje svoje produkcije z namenom mladim ponuditi raznoliko, kvalitetno in dostopno kulturno ponudbo. Pri skupni ceni 25 evrov si mladi lahko ogledajo 11 dogodkov (dva koncerta, štiri razstave, tri predstave in dva filma). Vpis poteka na blagajnah LGL in Kinodvora do 15. oktobra.Organizacija: Kino Šiška. Podprto s strani Liveurope. Platforma Liveurope povezuje in podpira evropske koncertne dvorane v njihovih prizadevanjih za promocijo uveljavljajočih se evropskih glasbenih ustvarjalcev in aktivno stimulira njihovo kroženje po evropskih odrih ter njihovo predstavitev pred novimi občinstvi.

Okt
26
pet
Big Foot Mama @ Cvetličarna
Okt 26 @ 20:00 – 23:45
Big Foot Mama @ Cvetličarna | Ljubljana | Slovenija

To jesen na oder ljubljanske Cvetličarne prihajajo velikani rocka in eden največjih slovenskih rokenrol bandov Big Foot Mama. V več kot 25 letih delovanja so izdali kar osem studijskih albumov s številnimi hiti, ki so radijske valove zaznamovali celotna desetletja.

Legendarni BFM so se s prvinskim rockom in iskrenimi, večplastnimi besedili ustoličili na prestolu slovenske rock glasbe. Skladbe kot so: Led s severa, Črn tulipan, Vrn’ se k men’, Tattoo, Nism več s tabo, Oklep in mnoge druge pa so se zapisale v kolektivni spomin celotne generacije. V dolgoletni karieri se lahko pohvalijo tudi z večkrat razprodanimi največjimi koncertnimi prizorišči v Sloveniji, podrtimi rekordi prodaj plošč, provokativnimi videospoti in številnimi prelomnimi kariernimi mejniki. Svojo 15-letnico so zaznamovali z edinstvenim spektaklom na Gospodarskem razstavišču, kjer so glasbeni kolegi priredili njihove pesmi. Ob 25-letnici so oktobra 2015 razprodali Stožice, kjer se je zgodovinskega praznika rokenrola udeležilo kar 8000 ljudi. Big Foot Mama tako postane prvi slovenski rock bend, ki razproda največjo koncertno dvorano v Sloveniji. Areno pa so znova napolnili decembra 2016 in na Ritmu mladosti pripravili skupni koncert s Siddharto ter mojstrskim prepletom članov in pesmi dveh največjih rock skupin pri nas. Prvi album Nova pravila so izdali že leta 1995, besedila pa so skozi leta segala od mladostniškega odpadništva do s seksualnostjo prepojenih besedil ter življenjskih zgodb sodobnega človeka, vedno prežetih z značilnim ljubljanskim uličnim slengom. Grega Skočir, Alen Steržaj, Zoran Čalić, Jože Habula in Daniel Gregorič z leti niso izgubili želje po ustvarjanju, saj letos predstavljajo aktualni album Plameni v raju na katerega so uvrstili kar 13 novih skladb, ki pripovedujejo intimno zgodbo posameznika z vsemi vzponi in padci na človekovi življenjski poti.

S prvinsko močjo surovega rocka bodo zasedli tudi oder Cvetličarne in pripravili koncert nabit s karizmo, surovostjo in napadalnostjo čistega rokenrola v slogu nespornih velikanov, kakršni BFM nedvomno so.

Vedno rockerski in zvesti sami sebi Big Foot Mama na odru izražajo to, kar doživljajo: življenje kot ga piše surovi rock’n’roll – 25. oktobra v Cvetličarni!

Osemdeseta @ Orto bar
Okt 26 @ 20:00 – 23:45
Osemdeseta @ Orto bar | Ljubljana | Slovenija

V Orto se vračajo Osemdeseta, vsak drugi in četrti četrtek v mesecu. Vstop prost

Okt
27
sob
Led Zeppelin by Kula @ Orto bar
Okt 27 @ 20:00 – 23:45
Led Zeppelin by Kula @ Orto bar | Ljubljana | Slovenija

Bend Kula je bil ustanovljen konec leta 2005. Člani skupine so: Bojan Križan (bas kitara), Damir Hodić (bobni), Oliver Novak (kitara), Robert Lisjak (vokal). Od samega začetka se je bend najbolje znašel v hard rock glasbenem žanru in v svojih nastopih intrepretira klasike tega žanra, kot so Led Zeppelin, Jimi Hendrix, Van Halen in malce mlajši bendi – Wolfmother, Jet, The Cult… Pogosto nastopamo kot Led Zeppelin tribute band, ker izvajamo veliko pesmi te legendarne skupine. Za nami je preko 400 koncertov, odigranih večinoma na Hrvaškem (Boogaloo, Uljanik, Twin Horn, Rokaj fest, Route 66, Blues club, Time, Hard Place, Rock Club Pula – Zagreb in številni drugi) ter v Sloveniji (Ptuj, Lendava, Maribor, Ljubljana(Orto …Člani benda so večinoma iz okolice Čakovca (HR). Čakovec se je nekoč imenoval “Čakov toranj” (Čakov stolp) po legendarnem Dimitriju Čaku. Ker ljubimo in cenimo svoj domači kraj, smo želeli, da ime benda asociira na področje, v katerem živimo, zato smo uporabili starejšo različico.

Sobotni Orto Hits @ Orto bar
Okt 27 @ 20:00 – 23:45
Sobotni Orto Hits @ Orto bar | Ljubljana | Slovenija

Sobotni večeri dobre godbe v Ortu. Devet različnih DJ-jev, devet različnih okusov, železna nit , rock v žilo, seveda z odkloni v pop, disco, metal…., kakor bo vam in DJ-ju sedlo!
DJ-ji: Skabina, Nešo, Fogy, Sunneh,Captain Oilpower , Magic, Martin13, Jerry, Rope so pripravljeni na hudo žurko, ste pripravljeni tudi vi? Vabljeni, vstop prost!

VIII. MaK (internationalSWfest) @ Tratna pri Grobelnem 46
Okt 27 @ 20:00 – 23:45
VIII. MaK (internationalSWfest) @ Tratna pri Grobelnem 46 | Šentjur | Slovenija

MaK (MLADI-avtor-KANT) je enodnevni mednarodni kantavtorski festival, ki v svojo sredino privablja “stare in mlade” sablje kantavtorstva.

————————————-
Damir AVDIĆ (Tuzla / BiH)
————————————-
Damir Avdić

Damir Avdić znan tudi kot “bosanski psiho” oz. Diplomatz strelja z besedami in to naravnost v srce. Njegova neizprosna, a iskrena besedila so podprta s težko artilerijo (beri kitara), katera daje njegovim pripovedim dodatno težo tematik, ki jih obravnava. Ukvarja se z vsemi tegobami bivše “juge” od nacionalizma do izgube istovetnosti pod pokroviteljstvom zahodnega (“evropske in ameriške kulture”) sveta.

Damir Avdić — Human Reich
https://www.youtube.com/watch?v=ukfKLJ4ImyE
Damir Avdić — Nuspojave
https://www.youtube.com/watch?v=nqoJiham6VE
Damir Avdic – Komunist Plus
https://www.youtube.com/watch?v=C_wtq3LnEfk

https://damiravdic.bandcamp.com/

———————————–
Boštjan NARAT (Ljubljana / SLO)
———————————–
Boštjan Narat

Boštjan Narat, vsestranski ustvarjalec (skladatelj, performer in instrumentalist), odprt, zvedav in pronicljiv, se bo tokrat predstavil kot kantavtor. V letu 2010 je po uspehu s Kataleno krenil na samostojno glasbeno pot in izdal kantavtorski prvenec z naslovom Strah je odveč, spomladi 2012 pa v sodelovanju s skupino glasbenikov posnel svojo drugo kantavtorsko ploščo z naslovom Konec sveta vedno pride nenapovedano. Kot kantavtor uspešno sodeluje z Neco Falk, s katero je leta 2014 soustvaril in izdal album Od daleč. Boštjan je tudi avtor glasbe za gledališče, vodi cikel pogovorov Filozofiranje v Varieteju v ljubljanski Kavarni Union in je voditelj oddaje Panoptikum na RTV Slovenija.

Boštjan Narat – Strah je odveč
https://www.youtube.com/watch?v=HXDp2pLPoL0
Boštjan Narat – Ženske, ki ljubijo pse
https://www.youtube.com/watch?v=3bO8V-wqpuk
Bošjan Narat – Konec sveta vedno pride nenapovedano
https://www.youtube.com/watch?v=TUzIHZQq1-s

————————————————
Stuart NEVILLE (Perth / SCO)
————————————————
Stuart Neville Music

Stuart Neville je škotski kantavtor, ki živi in ustvarja na Dunaju. Je eden vidnejših predstavnikov tamkajšnje “kant” scene in soustanovitelje VIENNA SONGWRITING CIRCLE (workshops and networking for songwriters based in Vienna) ter SCHOTTENFEST Vienna (a new cultural festival in Vienna celebrating the shared celtic history of Austria, Ireland and Scotland). Odlikujeta ga “whisky-smoked” bariton in melodična kitara. V preteklih desetih letih je koncertiral domala po celotni Evropi, večkrat pa so ga poti vodile tudi v našo regijo.

Stuart Neville – Manchild
https://www.youtube.com/watch?v=R89D_U5Bmik
Stuart Neville – No Weddings (Live on HRT)
https://www.youtube.com/watch?v=R-ThGb0nanc
Stuart Neville – The Night (Bockshorn Sessions)
https://www.youtube.com/watch?v=kpVLY1TZqo0

www.stuneville.com
www.facebook.com/stunevillemusic
www.soundcloud.com/stuneville
www.youtube.com/channel/UC7RiFoi2QWM0rj-Ixhl0Z8Q

—————————————————————
Zala KRALJ & Gašper ŠANTL (Maribor / SLO)
—————————————————————
Zala Kralj & Gašper Šantl

Duo, ki se neizmerno dopolnjuje, saj sta vsak zase v skupno muziciranje vnesla tisto najboljše – produkcijo s čustvi in vokal, ki odpelje.

Ko sta Gašper Šantl in Zala Kralj na radio poslala skladbo Valovi, so številni zastrigli z ušesi. Popevka tedna na Valu 202 je bila začetek pozornosti, ki sta jo ujela. Pot sta nadaljevala s pesmijo Baloni. Zdi se, da nam z glasbo skušata sporočiti, da je vse v redu, tako kot je, in da ni treba biti izjemen govorec, da lahko pripoveduješ zgodbe. Prav tako z nami rada delita njune sladko-kisle poglede na svet.

“Sploh luna ve za morje, da vpliva na navade in valove?” (Valovi)

Zala Kralj & Gašper Šantl – Valovi
https://www.youtube.com/watch?v=pilqnFC3rQE
Zala Kralj & Gašper Šantl – Baloni
https://www.youtube.com/watch?v=U_D2_zSZJfo
Zala Kralj & Gašper Šantl – S teboi (Official Video)
https://www.youtube.com/watch?v=lcrjzPZmryA

———————————————–
Miha PETERLIČ (Ljubljana / SLO)
———————————————–
Miha Peterlič

Miha Peterlič v svoji glasbi združi akustičen grunge, nebrzdane riffe in poplavo besed. Pristen človeški krik, ki tiči v vsakem od nas, zapakira v udarne komade, ki v dialogu z različnimi akterji slačijo naš socialni vsakdan. Javnosti se je v solo izvedbi prvič predstavil marca 2016 na Hrupnem večeru v Gala Hali. Jeseni istega leta je nastopal po Sloveniji v sklopu turneje Klubskega maratona Radia Študent, februarja 2017 pa smo ga lahko slišali na MENTu.

Relief
https://www.youtube.com/watch?v=f4ZaherW9AA
Fotografija
https://www.youtube.com/watch?v=JpOL5vWqRVo
Reciklaža
https://www.youtube.com/watch?v=lUgrUEigYNg

https://soundcloud.com/miha-peterli

————————————————-
Olivera POPOVIĆ (Novi Sad / SRB)
————————————————-
Olivera Popović

Olivera, srbska “kantica” iz Novega Sada se poigrava z odnosi med mladenko in mladeničem, njunim odnosom in pogledom na svet. Pri tem se upira na zvok električne kitare. Njene rime odražajo naivnost mladega človeka, a hkrati odstirajo zvedavost teh duš …

Olivera Popović – Igra
https://www.youtube.com/watch?v=pgw3kevMeBc
Olivera Popović – Meduza
https://www.youtube.com/watch?v=biv6hY1l-rE

—————————————————-
Yani PEARL (Melbourne / AUS)
&
Martin MARTIS (Nova Gorica / (SLO)
—————————————————–

Yani & Martis sta avstralsko – slovenski kant dvojec, živeč na Kozjanskem. Razvila sta svojevrsten zvok/stil, ki se
prepleta s folk muziko, pri tem pa se začutijo keltske korenine, katere se prepletajo z “world” glasbo.

Yani Pearl je kantavtorka iz Avstralije z izrazitim vokalom, ki se dotakne sleherne duše, če se le-ta odpre. Keltski navdih črpa iz škotskih korenin. Martin Martis je multi-instrumentalist in skladatelj rojen v Sloveniji, ki je večinoma deloval po svetu, kjer je igral glasbo v mnogih zasedbah in projektih. Napisal je glasbo za mnoge skupine, plesne in gledališke projekte in radijske oddaje.

Njun glasba spaja tehnično dovršenost in čustva z dvema akustičnima kitarama, vokalom ter prečno flavto. Naravna fuzija dveh glasbenikov, ki jima pot pod nogami ni tuja, nam pričara intimno atmosfero, ki je hkrati polna energije in čutnosti.

http://www.yandm.rocks/

Okt
30
tor
The Rumjacks prihajajo v Zagreb
Okt 30 @ 20:00
The Rumjacks prihajajo v Zagreb

Eni glavnih predstavnikov sodobnega keltskega punka, avstralski The Rumjacks  bodo v sklopu praznovanj svoje 10-letnice obiskali tudi hrvaški Zagreb. Tako je, zasedba, ki jo večina pozna po hitu ‘An Irish Pub Song’, se bo 30.10.2018 ustavila v Vintage Industrial Baru, kjer bodo poskrbeli za polnokrvni keltski žur.

O zasedbi The Rumjacks

Poskočni tihotapci ruma s kontinenta dol spodaj so svojo glasbeno pot začeli leta 2008.  Po uspehu studijskega prvenca Gangs of New Holland in daljšem studijskem predahu (osebne težave pevca) se je bend leta 2015 vrnil z novo studijsko ploščo Sober & Godless, ki je nadaljevala leta 2010 začeto pot. Poskočni in energični nastopi so zasedbi omogočili tudi širšo razpoznavnost, saj so jo bendi kova U.K Subs, GBH in Gogol Bordello hitro sprejeli med svoje vrste.

Zasedba se je leta 2016 vrnila z novim studijskim albumom Sleepin’ Rough, ki mu je sledila razprodana vseevropska turneja.

Bend se bo leto vrnil na staro celino, kjer bo znova poskrbel, da bo keltsko veseljačenje razblinilo jesensko-zimsko depresijo.

Pred odhodom na koncert je dobro vedeti:

  • Prizorišče: Vintage Industrial Bar, Zagreb, Hrvaška
  • Datum nastopa: torek, 30. oktober 2018
  • Začetek: 20:00 (vrata), 21:30 (koncert)
  • Vstopnice: 55kn/70kn (prodaja: VIB & Dirty Old Shop)
Okt
31
sre
Orto Halloween ! The Dancing Queen @ Orto bar
Okt 31 @ 21:00 – 23:45
Orto Halloween ! The Dancing Queen @ Orto bar | Ljubljana | Slovenija

sreda, 31. 10. 2018, 21:00
Knock knock, trick or treat?

Happy Halloween. Happy Halloween!

Be the Dancing Queen!

 

Vstopnina:

do polnoči 2€

po polnoči 4€

 

Put on your dancing shoes!

Nov
5
pon
BAJAGA & Instruktori v Orto Baru
Nov 5 @ 20:00
BAJAGA & Instruktori v Orto Baru

!!! Z eno vstopnico na dva koncerta skupine BAJAGA & Instruktori !!!!

Lastniki vstopnic za koncert skupine Bajaga & Instruktori v Hali Tivoli 29. 11. si lahko zagotovite vstop na dodaten, ekskluzivni nastop Bajage.

Podrobnosti:

  • Kdaj: V ponedeljek, 5. novembra
  • Kje: V Orto Baru
  • Kako:

– Všečkaj facebook stran:

– Potrdi svojo prisotnost na ekskluzivnem nastopu na facebook dogodku

– Pošlji zasebno sporočilo administratorju s serijsko številko (barkodo) svoje vstopnice.

Pravi fani Bajage, POZOR! Število vabil za ekskluzivni nastop, druženje in zabavo z  Bajago je močno omejeno, zato pohitite!

Vstopnice za koncert Bajage v Hali Tivoli (29. november 2018) lahko kupite na vseh Eventimovih prodajnih mestih ter na www.eventim.si.

Nov
13
tor
Nightwish prihajajo v Bratislavo
Nov 13 @ 19:00
Nightwish prihajajo v Bratislavo @ Bratislavský kraj | Slovaška

Finski prvaki simfoničnega metala Nightwish se bodo v sklopu turneje Decades: World Tour 2018 ustavili tudi v središču Bratislave, v Incheba Areni. Bend, ki je lansko leto v večini preživel stran od oči javnosti, se letos podaja na zakasnelo praznovanje svojega dvajsetega rojstnega dne, katerega so delno že proslavili z izidom kompilacije Decades.

Tako je, po preteku materinskega dopusta pevke Floor Jansen se Tuomas Holopainen in tovarišija znova podajajo na bojni pohod. Rdeča nit? Koncertne raritete iz bendove mladosti.

Dogodek, ki ga ne smete zamuditi!

Pred odhodom na koncert je dobro vedeti:

  • Kraj: Bratislava, Slovaška
  • Prizorišče: Incheba Arena
  • Datum nastopa:  torek, 13.11.2018
Nov
29
čet
Bajaga i Instruktori prihajajo v Halo Tivoli
Nov 29 @ 20:00
Bajaga i Instruktori prihajajo v Halo Tivoli

BAJAGA I INSTRUKTORI’ so nedvomno ena večjih pop rock skupin na področju bivše skupne državeV več kot 30 letih obstoja skupine se je ikonični pevec, kitarist in avtor Momčilo Bajagić – Bajaga zapisal v srca številnih generacij ljubiteljev rock glasbe.  Na koncertu v HALI TIVOLI (29. november 2018) bomo lahko slišali nove in stare uspešnice, ki jih je skupina ustvarila v dolgi karieri – med njimi zagotovo brezčasne hite, kot so ‘Tišina’, ‘Ti se ljubiš (na tako dobar način)’, ‘Ruski voz’, ‘Zažmuri’,  ‘Plavi Safir’, ‘Muzika na struju’, ‘Dobro jutro džezeri’,  ‘Limene trube’, ‘220 u voltima’, ‘Tamara’, ‘Sa druge strane jastuka’, ‘442 do Beograda’, ‘Lepa Janja, ribareva kči’ in številne druge.  

BAJAGA I INSTRUKTORI so po šestletni diskografski pavzi obdarili svoje oboževalce z novim, dvanajstim albumom, ki nosi naslov ’U SALI LOM’.  Prvi singel z albuma je istoimenska skladba ’U SALI LOM’ – istočasno je bil objavljen tudi videospot, ki je pravzaprav dokumentarni posnetek iz glasbeno- filmskega festivala ’Kustendorf’, kjer je skupina pesem tudi premierno predstavila.

Na albumu je devet novih pesmi – ‘Savršen dan’, ‘U sali lom’, ‘Bilo bi lako’, ‘Može da te ubije grom’, ‘Rekla si’, ‘Loše napisan dan’, ‘Severac’, ‘Nikad te više neću zvati’, in ‘Noćima sanjam’.  Album zaključuje bonus pesem ‘Kad mesec prospe rekom srebra sjaj’. Pod besedila in glasbo večine skladb na albumu se je podpisal Momčilo Bajagić Bajaga.

Skupina je album posnela v postavi: Momčilo Bajagić  – vokal, električna kitara, akustična kitara, Aleksandar Lokner  – vokal, klaviature, Živorad Milenković – vokal, kitara, Miroslav Cvetković – vokal, bas kitara, Čedomir Macura – vokal, bobni, Marko Nježić – vokal, kitara, editing, pri ustvarjanju albuma pa so sodelovali tudi prekaljeni glasbeniki in dolgoletni prijatelji skupine.

‘Imamo dve klasični baladi, eno ‘ veliko’ ter drugo ‘malo manjšo’. ‘Nočima sanjam’ je srednjega tempa, ostale so vse hitre pesmi. Ugotovili smo, da nam v repertoarju manjka hitrih pesmi. Ustrezalo nam je, da se po skoraj desetih letih vrnemo v studio.‘  –  je o novem albumu izjavil Bajaga.

‘BAJAGA I INSTRUKTORI’ so v Hali Tivoli zadnjič nastopili leta 2012, ko je staro in mlado uživalo v kar štiriurnem koncertu v dvorani pod Rožnikom.  V vmesnem času so se sicer v Sloveniji nekajkrat ustavili na festivalskih nastopih, po šestih letih pa jih spet pričakujemo na velikem koncertu v Hali Tivoli!

NE SPREGLEJTE, kako lahko s kupljeno vstopnico obiščete kar dva koncerta.

Rocker.si
Assign a menu in the Left Menu options.
Assign a menu in the Right Menu options.