Dec
15
ned
Milizza – Sting & Police Tribute Band @ Novi trg. Ljubljana
Dec 15 @ 18:00 – 23:30

Po opravljenih nakupih na prazničnem sejmu si boste lahko privoščili srečanje s prijatelji in znanci ter uživanje ob zabavnem glasbenem programu na odru na Novem trgu.

Archspire (Can), Beneath the Massacre (Can) @ Orto Bar
Dec 15 @ 20:00 – 23:45
Archspire (Can), Beneath the Massacre (Can) @ Orto Bar | Ljubljana | Slovenija

Archspire (Can), Beneath the Massacre (Can), Vulvodynia (RSA), Inferi (USA)

Lokacija: Orto Bar, Grablovičeva 1, Ljubljana

Začetek: 19h

Cena vstopnice v predprodaji: 22 €Cena vstopnice na dan koncerta: 25 €

Predprodaja vstopnic:- spletna trgovina On Parole,- trgovina Truga,- Orto Bar- in na vseh koncertih Dirty Skunks!
ARCHSPIRE TECH TREK EUROPE 2019Veseli (tehnično-deathmetalski) december

”Tiha noooč, blažena noooč … vse še” GRMI, kajti v Ljubljano prihaja praznični brutalni paket, ki bo zaključil bogato koncertno sezono leta 2019.Paket vodijo Archspire, Kanadčani, katerih hitrost, kompleksnost in brutalnost skorajda nimajo primerjave v tem ali ostalih alternativnih vesoljih. Se spomnite neznanega letečega predmeta, ki je kakšno leto nazaj bojda preletel skozi naš sončni sistem, pa niti znanstveniki ne vedo pojasniti, za kaj gre? Odgovor je znan – to je bil najnovejši album zasedbe Archspire. Skratka, gre za odlično zasedbo, katere koncerti so preprosto nori. Kako igrajo ti ljudje, ni mogoče pojasniti z vsakdanjimi fizikalnimi in drugimi zakoni narave. Zato ni izgovorov, da se ne bi izobrazili – oglejte si norce na odru Orto Bara.No, kot vemo, v naravi zadnja leta prevladujejo ekstremi. Predvsem vremenske narave. V glasbi pa že zadnjih 15 let ni miru – ekvivalenti ognjeniškim izbruhom, ekstremnim vremenskim pojavom in še čemu se utelešajo v odlični kanadski zasedbi Beneath The Massacre, ki je ena najbolj znanih brutal death metal skupin 21. stoletja in tudi slovenskim odrom ni neznana.V veliko čast pa bo gledati južnoafriške manijake Vulvodynia, medtem ko bodo vse skupaj odprli melodični brutalni death metalci Inferi iz ZDA.Kdor ne pride, ne bo izvedel, ali Dedek Mraz res obstaja.

Siddharta: Nomadi – akustični koncert @ Kulturni Dom Cerknica
Dec 15 @ 20:00 – 23:45
Siddharta: Nomadi - akustični koncert @ Kulturni Dom Cerknica | Cerknica | Slovenija

Siddharta: Nomadi – akustični koncert

Dec
16
pon
Fed Horses @ Novi trg
Dec 16 @ 18:00 – 23:30
Fed Horses @ Novi trg | Ljubljana | Slovenija

Po opravljenih nakupih na prazničnem sejmu si boste lahko privoščili srečanje s prijatelji in znanci ter uživanje ob zabavnem glasbenem programu na odru na Novem trgu.

Dec
17
tor
Try! – John Mayer Tribute @ Novi trg, Ljubljana
Dec 17 @ 18:00 – 23:45

Po opravljenih nakupih na prazničnem sejmu si boste lahko privoščili srečanje s prijatelji in znanci ter uživanje ob zabavnem glasbenem programu na odru na Novem trgu.

Dec
18
sre
Big Band Šmarje pri Jelšah @ Novi trg, Ljubljana
Dec 18 @ 18:00 – 23:45

Po opravljenih nakupih na prazničnem sejmu si boste lahko privoščili srečanje s prijatelji in znanci ter uživanje ob zabavnem glasbenem programu na odru na Novem trgu.

Dec
19
čet
Za dober finiš: mladi & dobra glasba @ Jazz klub Satchmo
Dec 19 @ 17:00 – 20:45
Za dober finiš: mladi & dobra glasba @ Jazz klub Satchmo | Upravna enota Maribor | Slovenija

Ob koncu leta bodo učenci KUD Coda uglasili inštrumente, upeli glasove in z vsem pogumom ter znanjem, ki so ga pridobili, stopili na oder Jazz kluba Satchmo. Pridružite se nam, jih podprite ter z obiskom in aplavzom motivirajte za nove glasbene podvige v prihajajočem letu.

Ob 17.00 bomo prisluhnili našim najmlajšim Codovcem in solističnim točkam, med tem ko se bodo ob 19.30 predstavili udeleženci skupinske igre. Tekom pestrega glasbenega večera za vse glasbene okuse boste lahko spoznali tudi našo izkušeno mentorsko ekipo.

Vstop je kot vedno (pre)prost!

Batista Cadillac @ Novi trg, Ljubljana
Dec 19 @ 18:00 – 23:45
Batista Cadillac @ Novi trg, Ljubljana | Ljubljana | Slovenija

Po opravljenih nakupih na prazničnem sejmu si boste lahko privoščili srečanje s prijatelji in znanci ter uživanje ob zabavnem glasbenem programu na odru na Novem trgu.

Bajaga I Instruktori @ Gospodarsko razstavišče
Dec 19 @ 20:00 – 23:45
Bajaga I Instruktori @ Gospodarsko razstavišče | Ljubljana | Slovenija

V veselem decembru bodo v Kurzchlussu na svoj račun prišli vsi ljubitelji rocka, za kar bo poskrbel ikonični pevec, kitarist in avtor Bajaga s svojo spremljevalno zasedbo Instruktori. Zatresli bodo oder dvorane Kocka na Gospodarskem razstavišču, zato si zagotovite svojo vstopnico za klubski koncert, na katerem se boste naužili dobrega razpoloženja ob prepevanju nostalgičnih uspešnic, nabitih z emocijami.

Ena največjih pop rock skupin na področju nekdanje Jugoslavije, po več kot 35 letih delovanja, še vedno navdušuje zveste oboževalce po vsej Evropi, njihove uspešnice pa poznajo tudi mlajše generacije, ki se ob začetkih ustvarjanja skupine še rodile niso. 59- letni Beograjčan Momčilo Bajagić- Bajaga po več kot treh desetletjih s svojim Instruktori še vedno najde pot do src mnogih generacij, kar dokazujejo redno razprodane dvorane na celem območju nekdanje skupne države. Brezčasni hiti, kot so Tišina, Ti se ljubiš (na tako dobar način), Plavi Safir, Muzika na struju, Tamara in številni drugi so le nekateri, ki jih redno vključujejo v svoj repertoar. Njihove ponarodele yugo rock uspešnice bodo zagotovo tudi v Kurzchlussu na noge dvignile vse oboževalce legendarne skupine, ki je v svoji karieri podrla številne glasbene rekorde. Nanizali so več kot 2500 koncertov in prodali preko 3 milijone nosilcev zvoka, kar je za današnje razmere v glasbenem svetu nepojemljivo. Lani so, po šestletnem diskografskem premoru, izdali svoj 12. studijski album z naslovom “U sali lom”, na katerem so svoje oboževale obdarili z devetimi novimi in eno bonus skladbo “Kad mesec prospe rekom srebra sjaj”, pod katere se je v večini kot avtor podpisal prav Bajaga. Navdiha mu v vseh letih ustvarjanja ni zmanjkalo, sam pa pravi, da brez svoje spremljevalne zasedbe prekaljenih glasbenikov uspeh ne bi bil zagotovljen. ‘Njegovi’ Instruktori Aleksandar Lokner (vokal, klaviature), Živorad Milenković (vokal, kitara), Miroslav Cvetković (vokal, bas kitara), Čedomir Macura (vokal, bobni) in Marko Nježić (vokal, kitara) so mu skozi vsa leta vedno stali ob strani.

Od kitarista Riblje Čorbe do rock legende

Zapriseženi roker je svoja otroška in najstniška leta preživel v Zemunu, v glasbene vode pa se je resneje podal že pri 14 letih. Sprva kot pevec skupine TNT, preden je leta 1978 zasedel mesto kitarista v Riblji čorbi. Tam se je prvič dokazal tudi kot avtor besedil in glasbe ter skomponiral glasbo za številne uspešnice skupine, s katero je posnel kar pet albumov. Svoj prvi solo album “Pozitivna geografija” je posnel leta 1984, ko je z družbo izkušenih beograjskih glasbenikov tudi prvič uradno nastopil pod imenom Instruktori. Čeprav so s prvim albumom, ki še danes velja za enega najbolj udarnih iz tistega obdobja, zastavili letvico izredno visoko, pa so že leto zatem z drugim albumom “Sa druge strane jastuka” s strani kritikov revije Rock dobil naziv najboljše skupine leta. Kot rock legenda osemdesetih se je kasneje spogledoval tudi z drugimi glasbenimi žanri, med drugim je ob razpadu Jugoslavije sodeloval z operno pevko Jadranko Jovanović, svoje glasbene aspiracije pa izpopolnjeval pri filmski glasbi in se kot avtor podpisal pod naslovne skladbe številnih serij. Uspeh je dosegel tudi izven meja nekdanje skupne države, leta 2008 je namreč skupaj z drugimi velikani yugo rock scene, skupinami Crvena Jabuka, Zabranjeno pušenje, Žejlkom Bebekom in Alanom Islamovićem nastopil v Avstraliji, turneja pa je po obiskanosti presegla vsa pričakovanja. Bajaga ob vsakem obisku Slovenije vedno znova poudari, kako rad ima našo deželo, zato ni dvoma, da bo tudi v Kurzchlussu priljubljeni roker znova dokazal, da mu v nobenem pogledu ni para.

Iron Median @ Channel Zero
Dec 19 @ 20:00 – 23:45

Slovenski Eddie vstaja iz groba! Skupina Iron Median, tribute ambasadorji legendarnih Iron Maiden, se po štirih letih vrača na odre z novim zagonom: svežo krvjo in predbožičnim koncertom na Metelkovi Channel Zero – 19. decembra!

 

O skupini Iron Median

Skupino Iron Median je leta 2007 ustanovil basist Big Foot Mame Alen Steržaj, kot tribute poklon legendam angleškega heavymetala Iron Maiden. Skupina je po uvodnem koncertu na ljubljanski Metelkovi še istega leta nastopila pred 40.000 glavo množico na festivalu Beerfest v Beogradu. Od tedaj so naslednjih sedem let navduševali z izjemnim zvokovnim in vokalnim približkom originalu, butičnim repertoarjem najbolj priljubljenih skladb Iron Maiden in slovenskim odlitkom lutke Eddie. Poleg številnih koncertnih odrov po Sloveniji (Metelkova, Orto, Lent, Rock Otočec, Štuk, Mostovna, MC Pekarna, MC Brežice, Bazen Kranj …) so Iron Median gostovali tudi po Avstriji, Italiji, Hrvaški in Srbiji in si pridobili naziv enega najboljših Iron Maiden tribute bandov v Evropi.

Leta 2015 so se začasno razšli, leta 2019 pa se vračajo prenovljeni in z novim zagonom: svežo kri prinaša prenovljena in pomlajena zasedba, prava superskupina priznanih slovenskih metalcev in rockerjev:
Jan Leščanec – vokal (SkyEye)
Rock Tomšič – kitara (Metalsteel)
Matjaž Tozon – kitara (Iron Median)
Alen Steržaj – bas (Big Foot Mama)
Tine Horvat – bobni (Dekadent)

Dec
20
pet
Stenbend @ Novi trg, Ljubljana
Dec 20 @ 18:00 – 23:45

Po opravljenih nakupih na prazničnem sejmu si boste lahko privoščili srečanje s prijatelji in znanci ter uživanje ob zabavnem glasbenem programu na odru na Novem trgu.

Kaoz, Cowboys From Hell @ Figa Rock Bar
Dec 20 @ 20:00 – 23:45
Kaoz, Cowboys From Hell @ Figa Rock Bar | Koper | Slovenija

Konec leta je čas, ko smo vsi bolj dobri, hitimo kupovat darila za najdražje in seveda smo posledično še bolj stresirani kot ponavadi. Kera jajca!
Za to smo vam pripravili relax terapijo s predbožičnim metal koncertom v našem priljubljenem Figa Rock Baru.
Za prečiščevanje duše, telesa in seveda vaših ušes vam bodo veselo švasali legendarni KAOZ iz Velenja in naš obalni ansambel CFH – Cowboys From Hell.
Po končani seasni se boste počutili prerojeni in mogoče pod vplivom opojnih substanc 😀

Dec
21
sob
Soul, Jazz in Jaz @ Novi trg, Ljubljana
Dec 21 @ 18:00 – 23:45

Po opravljenih nakupih na prazničnem sejmu si boste lahko privoščili srečanje s prijatelji in znanci ter uživanje ob zabavnem glasbenem programu na odru na Novem trgu.

Danse Macabre @ Klub MC Pekarna
Dec 21 @ 20:00 – 23:45
Danse Macabre @ Klub MC Pekarna | Upravna enota Maribor | Slovenija

Veseli december je skoraj pred vrati in s tem tudi mesec brezglave potrošnje ter zlagane sreče. Svet gre počasi v k in spodobi se, da to proslavimo s temačno glasbo in otožnimi gibi na plesišču v objemu najdaljše noči v letu. Vse pesimistične in nihilistične duše, združite se na plesišču! Sadness is rebellion!

Za otožno vzdušje bosta priskrbela dva DJ-a iz sosednjega Gradca:
DJane Valakiia
Funker 101

Music policy:
Darkwave, Post-punk, Death Rock, Coldwave, Minimal, Darkelektro, Industrial, EBM…
_________________________________________

Start:
22:00

Prispevek za DJ-a/Contribution for DJs:
2€

Raiven – pol/akustika @ Celjski mladinski center
Dec 21 @ 20:00 – 23:45
Raiven - pol/akustika @ Celjski mladinski center | Celje | Slovenija

KDAJ? sobota, 21. december 2019, ob 21.00 uri
KJE? dvorana Mcc Celjski Mladinski Center

VSTOP PROST!

Skladbe s prvenca Magenta in EP-ja REM dobijo novo dimenzijo v polakustični oz. polelektrični različici, kjer zvok ustvarjajo harfa in godala.

Širni ocean, Kralj Babilona, 13, Ledenik in KAOS je tistih pet “faz”, ki bodo pustile vaše možganske valove v hitrem in usklajenem gibanju: dihanje bo postalo hitrejše in plitko, srčni utrip se bo pospešil, krvni pritisk bo narasel in naenkrat se boste znašli skupaj z Raiven v fazi, kjer se pojavlja in uresničuje največ sanj.

Čisto novo dimenzijo ob zvokih godal in harfe dobijo tudi tiste skladbe, ki so že usidrane v spomin poslušalcev, kot so Sijaj, Jadra, Črno bel, Zažarim, Nov planet, Daleč stran, Nisem kriva …

Ekstravaganca minimalizma.

Siddharta & Big Foot Mama @ Arena Bonifika
Dec 21 @ 20:00 – 23:45
Siddharta & Big Foot Mama @ Arena Bonifika | Koper | Slovenija

Siddharta & Big Foot Mama

Največja božična zabava bo letos zelo glasna! Na isti oder prihajata dva največja rock benda v Sloveniji – Siddharta in Big Foot Mama! Caprisov božični koncert se bo zgodil 21. 12. 2019 v Areni Bonifika. Vstopnice gredo v predprodajo v ponedeljek 14. oktobra ob 10.00!

Dec
22
ned
Teo Collori in Momento Cigano @ Novi trg, Ljubljana
Dec 22 @ 18:00 – 23:45

Po opravljenih nakupih na prazničnem sejmu si boste lahko privoščili srečanje s prijatelji in znanci ter uživanje ob zabavnem glasbenem programu na odru na Novem trgu.

GUŠTI IN TOMI M. – 1NA1 koncert @ SiTi Teater BTC
Dec 22 @ 20:00 – 23:45
GUŠTI IN TOMI M. - 1NA1 koncert @ SiTi Teater BTC | Ljubljana | Slovenija

nedelja, 22.12.2019 –  RAZPRODANO nedelja,  5.1.2020 – DODATNI TERMIN

Razprodano

Sezono novega koncertnega cikla 1NA1 odpirata prvaka slovenskega koncertnega rocka, avtorja, ki sta praktično napisala devetdeseta leta ter s Črnim tulipanom in Platino postavila nove temelje slovenske ljubezenske rock lirike. Miha Guštin Gušti, nekdanji član skupine Big Foot Mama in Tomi Meglič, frontman banda Siddharta, sta bila nekdaj glasbena rivala, tokrat pa na odru vsak s svojo kitaro ena na ena iščeta nove dimenzije not in poezije.

Gušti in Tomi M.  sta klasika in sodobnost v enem. Glasbeni dialog, ki ga bi bilo škoda zamuditi!

1NA1 so glasbeni dialogi – nov glasbeni cikel v SiTi Teatru BTC. Prinaša nabor avtorjev in avtoric, ki so se morda že velikokrat srečali, a so le redko skupaj stali na odru in se pogovarjali: ena na ena o glasbi, preko glasbe. V koncertnem ciklu 1NA1 bo pet parov glasbenikov in glasbenic preko izbranih skladb obujalo spomine, menjavalo vloge, razkrivalo svoje dogodivščine in glasbena pričakovanja, predvsem pa v intimnem vzdušju spregovorilo o zakulisju glasbe, ki nam je blizu.

Dec
23
pon
Vudlenderji @ Novi trg, Ljubljana
Dec 23 @ 18:00 – 23:30

Po opravljenih nakupih na prazničnem sejmu si boste lahko privoščili srečanje s prijatelji in znanci ter uživanje ob zabavnem glasbenem programu na odru na Novem trgu.

Orlek @ Gabrijel
Dec 23 @ 20:00 – 23:45
Orlek @ Gabrijel | Idrija | Slovenija

Proslavi 24. obletnice našega in vašega najljubšega koncertnega prizorišča v Cerknem in daleč naokrog se bo pridružila skupina Orlek, ki se je v 30 letih delovanja izmojstrila v nažiganju radoživih komadov, v katerih opevajo in slavijo življenje knapov. Zasedba iz Zagorja ob Savi, ki si je ime nadela po hribu na samem obrobju Zagorja, prav letos obhaja 30 let delovanja. V tem času se je bend uveljavil ne le kot eden najbolj dolgoživih na naši sceni, marveč tudi kot malone edini predstavnik angažiranega, a hkrati veseljaškega folk rocka. Bend, ki se ponaša tako z odličnim harmonikarjem Juretom Torijem (z bendom Tori Triom smo ga slišali tudi pri nas), kot tudi z razigrano pihalsko sekcijo, v folk rock vnaša prvine punka, skaja, kantavtorstva in tudi polke. Takšni pisani zvočni podlagi se imenitno prilegajo socialno ozaveščena, a tudi humorna besedila, s katerimi pevec Vlado Poredoš prepričljivo naslavlja težko življenje knapov in navadnih ljudi, a svojo satirično bodico zna uperiti tudi v umazane politične igre. V treh desetletjih ustvarjanja je zasedba objavila dober ducat albumov (nazadnje je letos izšel Živel rokenrol, večinoma s skladbami mlajših članov benda), ki so prejeli kopico cenjenih nagrad in priznanj, kot so zlata ptica, Maršev gojzar in zlati petelin, ob 25-letnici pa je prejela najvišje priznanje za kulturo v občini Zagorje, Plaketo dr. Slavka Gruma. Orleki imajo za seboj pestro in bogato koncertno pot, saj so nastopili na številnih uglednih festivalih po vsem svetu, kot so Druga godba, Tanz & Folk Fest (Nemčija), Folk Fiesta (Poljska), Arts Festival Lahore (Pakistan), Folkherbst (Nemčija) ali Chaoyang Spring Carnival (Kitajska). Koncertu bo sledila plesna in raznovrstna godba, ki jo bo za vas vrtel DJ MaKer.

Serafine @ Café Central Grand Hotela Portorož
Dec 23 @ 20:00 – 23:45
Serafine @ Café Central Grand Hotela Portorož | Piran | Slovenija

Glasbeni večeri v Café Centralu. Serafine je vokalni trio, ki ga sestavljajo vokalistke Valentina Čuden, Mojca Potrč in Dada Kladenik, vokalne pedagoginje ter članice ansambla SNG Maribor. Vabljeni na glasbeno doživetje ob melodijah POP glasbe prejšnjega stoletja!