Jul
5
pet
Metaljot Raspaljot (Pomaranča, Skyeye, The Stone, Eruption, Sinister, Morywa, Cvinger) @ Laško
Jul 5 @ 16:00

Lanska edicija festivala Metaljot Raspaljot je privabila preko 500 obiskovalcev, veliko jih je bilo tudi iz tujine, ki so priložnost izkoristili tudi v turistične namene, saj je Laško staro mestece z zares bogato zgodovino in tradicijo. Kajti v njem boste našli marsikaj, od najstarejše pivovarne v Sloveniji, do vrhunskega zdraviliškega turizma in gradu, v katerem so nekoč prebivali Celjski grofje. Nosilci lanskega festivala so bili poljski death metal velikani Decapitated, program pa so dopolnili še bandi, kot so Noctiferia, Interceptor, Paragoria, Panikk, Valuk in Sarcom in Kaoz – festival je presegel prav vsa pričakovanja!

Po zelo uspešni lanski ediciji festivala, je letos napočil čas za nadgradnjo, za dva nosilca programa. Kot prva bo to zasedba Pomaranča, ena največjih domačih in regionalnih heavy metal/hard rock zasedb, ki bo v Laškem izvedla ekskluziven koncert, s katerim se bo poklonila svoji 40-letnici.

Drugi nosilci programa bodo nizozemski death metal velikani Sinister, eni izmed pionirjev svojega žanra, hkrati pa tudi band, ki na sceni velja za enega boljših “live” izvajalcev. Poleg omenjene dvojice boste lahko na odru slišali tudi domače thrash legende Eruption in verjetno največji srbski black metal band The Stone.

Domače barve bodo zastopali tudi trenutno največji slovenski black metalci Cvinger, ki pa nam bodo predstavili nekaj svežega materiala, ljubljanska heavy metal senzacija SkyEyein groove/djent/progressive death metalci Morywa.

Dogodek bo tudi letos potekal na idilični lokaciji starega graščinskega dvorišča, ki bo v celoti prekrita s streho, kar pomeni, da se bo dogodek zgodil v vsakem primeru! Poskrbljeno bo tudi za veliko udobje (klopi, mize, senca), jedačo ter pijačo (koktajli, craft in lager piva itd.), ki bosta tudi tokrat na voljo po po zelo ugodnih cenah.

Prizorišče se lahko pohvali tudi z velikim številom brezplačnih parkirnih mest in dobrimi železniškimi povezavami, saj bo festival potekal v starem mestnem jedru.

FOTO: Metaljot Raspaljot – open air festival 2019, PROMO
Avg
31
sob
Festival F52 (Šank rock, Koala voice, Demolition group, Pink panker, Phantomia, Fat butlers) @ Litija
Avg 31 @ 15:00
Festival F52 (Šank rock, Koala voice, Demolition group, Pink panker, Phantomia, Fat butlers) @ Litija | Litija | Slovenija

Organizatorji dogodka Festival F52, ki se bo letos zgodil že šesto leto zapored, so razkrili imena nastopajočih. Kot zvezde večera bodo na dogodku nastopili Šank rock, Koala voice in Demolition group, poleg njih pa boste lahko slišali še zasedbe Pink panker, Phantomia in Fat butlers.

O dogodku

Festival F52 je plod sodelovanja številnih lokalnih društev, pod vodstvom Medgeneracijskega glasbenega društva Litija. Celodnevno dogajanje bo potekalo na parkirišču pred Ukmarjevo vilo, ki ga bo kronal velik koncert, na katerem bodo nastopila zgoraj omenjena imena.

Pred odhodom na koncert je dobro vedeti