Feb
20
sre
ANTiVALENTiNOVO: LET 3, TBF, VOJKO V @ Cvetličarna
Feb 20 @ 20:00 – 23:45
ANTiVALENTiNOVO: LET 3, TBF, VOJKO V @ Cvetličarna | Ljubljana | Slovenija

ANTIVALENTINOVO v Ljubljani!
Cvetličarna
20. in 21. februar 2019 // ob 19h
Dvodnevna glasbena žurka

AntiValentinova žurka končno v Ljubljani! Dvodnevni koncertni dogodek za vse alternativce bo razveselil Ljubljano z impresivnim line-upom!
ZGODOVINA
Leta 2016 so Let 3 najavili veliki koncert v Domu Sportova in ga naslovili Antivalentinovo, dogodek je občinstvo odlično sprejelo, saj v Valentinovem času urbano in alternativno občinstvo ni imelo svojega dogodka. V naslednjem letu so poleg LET 3 nastopili še TBF in Edo Maajka, dogodek pa je bil podnaslovljen ‘Karentinovo’. Antivalentinovo je v Zagrebu postalo centralna žurka za vse drugače misleče. Letošnjega leta se je dogodek razširil na dvodnevni dogodek. Potekal bo 8. in 9. februarja v Zagrebu. Nastopili bodo: Zabranjeno Pušenje, Turisti, Let 3, Elemental, Saučešće, Kojoti, Bad Copy in Rambo Amadeus. Prvič se bo dogodek razširil programsko, poleg glasbe bo na sporedu tudi stand up program.
ANTIVALENTINOVO V LJUBLJANI
V letu 2019 se Antivalentinovo širi v Ljubljano, prvič že kar z dvodnevnim programom. Dogodek za vse drugače zaljubljene se bo zgodil v sredo, 20. februarja in četrtek, 21. februarja 2019 v ljubljanski Cvetličarni. Kot je že ustaljeno v tradiciji AntiValentinove žurke, so v prodaji vstopnice za vse vrste in oblike parov.
V prodaji so tudi vstopnice za eno osebo – za vse osamljene lovce in lovke, ki bodo v temnih kotih Cvetličarne lovili primerke AntiValentinove populacije.

20. FEBRUAR
LET3 / Let3
TBF / TBF TBF – Official FanClub
VOJKO V / Vojko Vrućina

21.FEBRUAR
EDO MAAJKA / Edo Maajka
ELEMENTAL / Elemental
KLEMEN KLEMEN / Klemen Klemen

Sreda bo rezervirana za reške rock provokatorje LET3, ki bodo donirali glavne začimbe za vse vrste potreb. Sledili bodo TBF, ki se bodo ob izvedbi njihovih mega hitov ‘Guzice i sise’, ‘Veseljko’, ‘Mater’ in ‘Fantastična’ zagotovo počutili kot ribe v vodi. Vojko V, eden najbolj pronicljivih na sceni ex YU rapa, je spomladi izdal prvenec Vojko, jeseni pa v rekordnem času razprodal Dom Sportova. ‘Ne može’ , ‘Kako to’, ‘Pasta Italiana’ in ostale zgodbe iz Splitske stvarnosti bodo zadonele na Antivalentinovem žuru.
V četrtek bo na oder stopil Edo Maajka, glavonja iz Brčkega, ki je z novim albumov ‘Put u plus’ prepričal Balkan. Edo, Ljubljana te pričakuje! Videli bomo Elemental, ki delujejo pod sloganom ‘Vse, samo romantika ne’. Je potrebno dodati še kaj? Raper iz Trnowga, Klemen Klemen, bo obudil spomin na ‘Keš p*čke’, ‘Šnopc’, in seveda – ‘Ljubezen’.

Vstopnice za pare / za en dan
(podpiramo vse vrste parov)
Samo 35 eur + darilo: čarapa (glasbena nogavica) za vabo
Samo v Dallas Music Shopu na naslovu: Rožna dolina, Cesta VI/ 40, Ljubljana

38 eur – Early Bird Cena // za en dan – do razprodaje kontingenta
(Eventim.si, Eventimova prodajana mesta po vsej Sloveniji in Petrol BS)

Vstopnica za posamezno osebo ali žival / za en dan / predprodajna cena
22 eur

The Strange @ Kino Šiška
Feb 20 @ 20:00 – 23:45
The Strange @ Kino Šiška | Ljubljana | Slovenija

Povratniki The Strange, pri katerih sile združujejo Chris Eckman (ex-The Walkabouts), The Bambi Molesters in My Buddy Moose, nas bodo ob podpori domače tarantinovske naveze Malamor ob somraku popeljali po ameriških pustinjah s svojim težko pričakovanim drugim albumom, prvim v 14 letih. Opasajte revolverje! Zasedba The Strange je na začetku tisočletja nastala kot skupni projekt članov priznanega hrvaškega surf rock benda The Bambi Molesters in v Sloveniji udomačenega seattelskega glasbenika Chrisa Eckmana (ex-The Walkabouts). Navkljub odličnemu prvencu Nights of Forgotten Films (2004), ki je požel odobravanje svetovnih medijev, kot so Pitchfork, Rolling Stone in Mojo, ter uspešni promocijski turneji, na kateri se je zasedbi pridružil član R.E.M. Scott Mccaughey, je minilo kar 14 let, preden se je zasedba zopet zbrala na kupu. Septembra je izšel drugi studijski album zasedbe The Strange, naslovljen Echo Chamber, za katerim stoji razširjena ekipa – bendu so se namreč pridružili še člani hrvaškega benda My Buddy Moose in dvoglava pihalna sekcija, na plošči pa gostujejo tudi kantavtorica Irena Žilić in Praški filharmonični orkester. Prelivajoče se plasti surf rocka, bluesa, alt-countryja, jazza, gotike in melanholije so hrvaški kritiki soglasno označili za eno najboljših domačih izdaj leta 2018, zato se že veselimo predstavitve konec februarja. Za uvod nam bo strasti razvnela domača zasedba Malamor, ki se nahaja na razpotju kabareja, latina, swinga, soula, rockabillyja in psihedelije ter garažnega punka. Leta 2017 je izšel njen drugi album Daisy, s katerim je peterica začinila svojo ostrino. Njen zvok tako reže kot katana Ume Thurman v filmih Ubila bom Billa in grmi kot avtomobil Kurta Russella v Smrtno varen. Glasba, ob kateri habanero pogasiš s tekilo. Vstopnice že v prodaji prek spleta in prodajne mreže mojekarte.si

Feb
21
čet
Kadilnica of Death: Morywa (Si), Maskardh (Si), Morost (Si) @ Orto bar
Feb 21 @ 21:00 – 23:45
Kadilnica of Death: Morywa (Si), Maskardh (Si), Morost (Si) @ Orto bar | Ljubljana | Slovenija

Tokratni kadilniški koncert se bo odvil v znamenju črke M. V Orto Bar se namreč vračajo naši stari znanci MOROST, ki so pred štirimi leti v okviru Kadilnice of Death odigrali svoj čisto prvi koncert ter hkrati izdali svoj studijski prvenec Solace in Solitude, njihove zvrsti metala pa ni tako preprosto opredeliti – najbolje, da se prepričate kar na lastna ušesa!

Prav tako pa je težko opredeliti ljubljansko skupino MASKARDH, ki sama sebe najraje opisuje kot progresivni neoklasični industrialni schranzcore. Kaj naj bi to pomenilo? Preverite 21. februarja v Ortu!

Za vrhunec večera bodo poskrbeli groove/death metalci MORYWA, ki so se publiki Kadilnice of Death predstavili že kot headliner otvoritvenega koncerta lanske sezone!

 

Cena vstopnice za koncert v zgornjem nadstropju lokala znaša standardnih 6 € oziroma brezplačno s KoD člansko izkaznico.

 

Začetek koncerta v klubu ob 21h!

Cena vstopnice za koncert: 6 €

Feb
22
pet
Drunk In Public @ Orto bar
Feb 22 @ 21:00 – 23:45

Drunk In Public

Feb
23
sob
Adi Smolar @ Dom kulture Kamnik
Feb 23 @ 20:00 – 23:45
Adi Smolar @ Dom kulture Kamnik | Kamnik | Slovenija

Rezervacija in prodaja vstopnic: 041 360 399 / info@domkulture.org / pisarna DKK, Fužine 10, 1240 Kamnik (pon., tor. in pet.: 10.00 – 12.00, sre. in čet.: 14.00 – 18.00), TIC Kamnik, bencinski servisi Petrol s sistemom mojekarte.si,  ostala prodajna mesta mojekarte.si (trafike 3dva, M holidays, itd.)

Društvo mrtvih pesnikov @ Hangar Bar
Feb 23 @ 20:00 – 23:45
Društvo mrtvih pesnikov @ Hangar Bar | Izola | Slovenija

Društvo mrtvih pesnikov je v novembru izdalo nov album Avstronavt, izid pa je pospremilo s premiernim koncertom v Siti Teatru in še z dvema singloma – istoimenski Astronavt ter Padalo za strah. Band se intenzivno pripravlja na koncertiranje v 2019 in 2020.

8. studijski album skupine Društvo mrtvih pesnikov se imenuje Astronavt, na njem pa je 10 skladb, ki so nastajale dve ustvarjalni leti in utegnejo preživeti naš čas in preseči tuzemski prostor.

Album naslavlja tematiko minljivosti življenja na Zemlji, izgubljenosti človeka v svojem lastnem vesolju ter ljubezni tudi onkraj zaljubljenosti, kar nakazujejo že nekateri naslovi pesmi: Hello, Formula časa, Astronavt, Padalo za strah, Čip, Od zibelke do groba. Konceptualno zgodbo raziskovanja življenja dopolnjujejo Begunca, Filozof, Srce ter Tinta in pero.

Pesniki so se snemanja albuma lotili drugače kot ponavadi. Pesmi Alana Viteziča in Tomaža Koncilije, zaigrane le ob kitari, so aranžirali v studiu, kjer so snemali vsi naenkrat in se prepustili kreativnosti. Iskali so lasten glasbeni izraz glede na značaj posamezne pesmi.

Novi album prinaša predrugačeno zvočno podobo benda. Glasbeni izraz je bolj neposreden, bend pa krmari med tršimi zvoki, akustičnimi napevi in nenazadnje prepoznavnimi intimnimi skladbami, ki so zaščitni znak skupine.

Pod producentskim vodstvom Petra Dekleve jih je studijski izlet odpeljal v različne glasbene svetove, tako boste na albumu slišali zvoke indie folka, post rocka, elektro popa in tudi drum’n’bassa. Zanimivost je tudi avtorski prvenec basista Tomaža Koncilije, ki se podpisuje pod zaključno skladbo albuma Filozof, v kateri lahko slišimo tudi njegovo vokalno interpretacijo.

Live Saturday Night in skupina SkyEye @ Mladinski center Brežice
Feb 23 @ 20:00 – 23:45
Live Saturday Night in skupina SkyEye @ Mladinski center Brežice | Brežice | Slovenija

LIVE SATURDAY NIGHT // SKYEYE

V drugi ediciji sklopa “Live Saturday Night” se bo predstavil bend SkyEye. So ljubljanski avtorski heavy metal band, ki so ga leta 2014 ustanovili Grega Stalowsky na kitari, Primož Lovšin na bas kitari in Jan Leščanec na vokalu. Trenutna zasedba se je formirala leta 2016, ko sta se bandu pridružila Marko Kavčnik na kitari in Jurij Nograšek na bobnih. Band je zaznamovan z močnim in unikatnim heavy metal vokalom in surovimi a melodičnimi kitarskimi rifi z modernim pridihom, ki skupaj tvorijo zvok značilen za bande kot so Iron Maiden, Saxon, Judas Priest… Fantje so svoj prvi koncert odigrali junija 2017, oktobra 2017 pa izdali prvi EP z naslovom Run for your life. Zaradi izjemo pozitivnega odziva in podpore na koncertih so se odločili posneti debitantski album, ki je izšel 9.11.2018.

Za glasbeni izbor in vodenje bo poskrbel Dmitri Alperovich. Vabimo vas na sobotne večere v živo, kjer boste deležni dobre glasbe in zabave!

Vstop prost!

Lusterdam @ Pub Pod Skalo
Feb 23 @ 20:00 – 23:45
Lusterdam @ Pub Pod Skalo | Kamnik | Slovenija

Pod Skalo prvič prihaja odlična pop/rock zasedba Lusterdam.

Lusterdam so šele na začetku svoje poti, a so z glasbo, ki jo ustvarjajo, prepričali že mnoge. Čeprav so skupaj le kratek čas, zasedbo sestavljajo izkušeni glasbeniki (in filmarji):

Hieronim Vilar (vokal, kitara),

Mirko Medved (kitara),

Jure Volgemut (bobni) in

Ven Jemeršić (bas).

Predstavili bodo skladbe s prvenca Lepo mi godrnjaš. Za več informacij priporočamo obisk njihove spletne strani.

 

Vstop na koncert je prost.
Za glasbenike bomo pobirali prostovoljne prispevke.

Feb
24
ned
Altin GuN @ Kino Šiška
Feb 24 @ 20:00 – 23:45
Altin GuN @ Kino Šiška | Ljubljana | Slovenija

Amsterdamski kolektiv Altin Gün nam bo februarja odprl vrata v neznano, v zmes turške tradicije in zahodnjaškega funka ter psihedeličnega rocka, ki omenjene izraze postavlja v povsem svež kontekst. Zasedba je med drugim navdušila ameriški radio KEXP, ki je z njo nemudoma posnel enega svojih znamenitih sešnov, v živo pa nas je prepričala tudi na festivalu Beaches Brew. V Šiški se ji bo pridružil eden najbolj vznemirljivih vzhodnoevropskih glasbenih izvozov, hudomušni synth-pop dvojec Karpov not Kasparov, ki se glasbe loteva po šahovskih pravilih. Mednarodna naveza Altin Gün, ki združuje glasbenike turškega, nizozemskega in indonezijskega porekla, kar je čutiti tudi v njenem zvoku, je nastala na pobudo basista Jasperja Verhursta. Ta se je ob obisku Istanbula tako navdušil nad turškim psihedeličnim folk rockom iz šestdesetih ter sedemdesetih let prejšnjega stoletja oziroma izvajalci, kot so Baris MançoSelda BağcanErkin Koray in seveda “turški Bob Dylan” Neşet Ertaş, da je po povratku v Amsterdam zbral ekipo glasbenikov in začel posodabljati turško glasbeno dediščino za nove generacije. Rodilo se je hudičevo dobro stičišče med dvema prej nepovezanima zvočnima svetovoma, med preteklostjo in sedanjostjo, ki mami z bogato turško glasbeno zapuščino, porednim zahodnjaškim funkom in drugogodbaškim avanturizmom. Kot priporoča Europavox“Vse to je najbolje izkusiti v živo. Do konca plesni in prežeti z navihanostjo posedujejo nalezljivo energijo ter entuziazem, ki se hitro naseli v vaše okončine. Glasba, iz katere črpajo, je bila vedno namenjena ljudstvu, in Altin Gun te izgubljene zaklade vračajo tja, kamor spadajo.” Šah ali glasba, oboje se lahko igra. Če vprašate romunski dvojec Karpov not Kasparov, pa so tudi pravila ista. Ritem bobnov in psihedelični utrip retro synthov narekujejo šahovske poteze in strategije, rezultat partije pa so vedno velemojstrsko plesne melodije orientalskih pridihov. Zasedbo smo prvič spoznali na lanskem MENTu, njen prvenec Soundtrack for a Game of Chess je Vice razglasil za album meseca, vokalna verzija plošče pa je obveljala kar za eno najboljših romunskih elektronskih izdaj preteklih 30 let. Šah mat! Vstopnice že v prodaji prek spleta in prodajne mreže mojekarte.siOrganizacija: Kino Šiška. Podprto s strani Liveurope. Platforma Liveurope povezuje in podpira evropske koncertne dvorane v njihovih prizadevanjih za promocijo uveljavljajočih se evropskih glasbenih ustvarjalcev in aktivno stimulira njihovo kroženje po evropskih odrih ter njihovo predstavitev pred novimi občinstvi.

Feb
25
pon
Nicki Minaj & Future @ Sportarena
Feb 25 @ 20:00 – 23:45
Nicki Minaj & Future @ Sportarena | Budapest | Madžarska

Ogled koncerta organizirajo Koncerti.net.

Odhod z avtobusom na dan koncerta iz:
– Ljubljane (parkirišče pred Kolosejem v BTC-ju) ob 9.30 uri
– Celja (parkirišče pred dvorano Zlatorog) ob 10.30 uri
– Maribora (parkirišče pred trgovskim centrom Rutar) ob 11.10 uri
– Murske Sobote (počivališče Murska Sobota na AC) ob 12.00 uri

V Budimpešto prispemo okoli 16.00 ure. Do začetka koncerta prosto.

Odhod iz Budimpešte pol ure po koncu koncerta. V odhodna mesta pridemo v zgodnjih jutranjih urah.

Feb
27
sre
Echo Collective plays Amnesiac by Radiohead @ Kino Šiška
Feb 27 @ 20:00 – 23:45
Echo Collective plays Amnesiac by Radiohead @ Kino Šiška | Ljubljana | Slovenija

Belgijska zasedba Echo Collective nam bo ob prvem obisku Šiške predstavila svoje videnje slovite plošče Amnesiac Radioheadov. Neoklasični instrumentalni aranžmaji znamenitih komadov, kot sta “Pyramid Song” in “I Might Be Wrong”, so osupnili kritike, ki so album razglasili za “veličasten hommage” izvirniku.“Resnično osupljivo.” (Clash Magazine“Absolutno nebeško … izvrstna interpretacija.” (Mary Anne HobbsBBC 6 Music“Idealen spremljevalec Radioheadovega izvirnika.” (Echoes & Dust) Zagotovo ne more biti enostavno lotiti se predrugačenja celotne plošče v drugačno, svežo obliko, ki ohranja spoštljiv odnos do izvirnika. Še manj, če je ta plošča tako znamenita in priljubljena, kot je Amnesiac slovitih Radioheadov. A belgijskemu neoklasičnemu ansamblu Echo Collective tovrstni izzivi niso tuji. Orkester v malem, ki je nastal okoli Neila Leiterja in Margaret Hermant, rednih sodelavcev zasedb A Winged Victory For The Sullen in Stars Of The Lid ter skladateljev Dustina O’Hallorana in Jóhanna Jóhannssona, je navdušil že s priredbo plošče zloglasnega Burzuma. Ni trajalo dolgo, da je programski šef glavnega bruseljskega koncertnega prizorišča Ancienne Belgique pri tako rekoč hišnem bendu naročil še predelavo albuma Amnesiac. Rezultat je presegel vsa pričakovanja. Ena najboljših plošč vseh časov, aranžirana za godalni trio, harfo, piano, fagot/kontrafagot, klarinet/bas klarinet/baritonski saksofon in orkestralna tolkala, je zaživela v novi obliki. Virtuozna zasedba je obdržala nianse in delikatnost izvirnika ter mu vdihnila klasično častitljivost ter veličastnost. Echo Collective je zopet dokazal, da ni bled odmev ali cenena kopija, temveč polnopraven post-klasični spektakel.Vstopnice že v prodaji prek spleta in prodajne mreže mojekarte.siOrganizacija: Kino Šiška. Podprto s strani Liveurope. Platforma Liveurope povezuje in podpira evropske koncertne dvorane v njihovih prizadevanjih za promocijo uveljavljajočih se evropskih glasbenih ustvarjalcev in aktivno stimulira njihovo kroženje po evropskih odrih ter njihovo predstavitev pred novimi občinstvi.

Feb
28
čet
Siddharta – akustično – RAZPRODANO! @ SiTi Teater BTC
Feb 28 @ 20:00 – 23:45
Siddharta - akustično - RAZPRODANO! @ SiTi Teater BTC | Ljubljana | Slovenija

Razprodano

Skupina Siddharta, danes največje ime na slovenski glasbeni sceni, prihaja na oder SiTi Teatra BTC v okviru akustičnega cikla SiTi za dobro musko. Siddharta je petčlanska slovenska rokovska skupina, ki je nastala leta 1995 in je po dvajsetih letih glasbenega ustvarjanja ena izmed bolj priljubljenih glasbenih skupin v Sloveniji. Od prvih začetkov je nabrala vrsto največjih domačih glasbenih in medijskih priznanj, s prav takšno vrsto uspešnic pa nastopila na skoraj vseh domačih, pa tudi številnih tujih prizoriščih. Izoblikovala je lasten prepoznaven zvok: želeli so si drugačnosti, zato so zvok obogatili s saksofonom in klaviaturami.

Sodelujoči

Tomi Meglič – glavni vokal, kitara

Primož Benko – kitara, vokal

Jani Hace – bas kitara

Tomaž Okroglič Rous – klaviature

Boštjan Meglič – bobni

Mar
19
tor
Don Airey prihaja v Bluesiano
Mar 19 @ 20:00
Don Airey prihaja v Bluesiano @ Velden am Wörthersee | Kärnten | Avstrija

Klaviaturist zasedbe Deep Purple, hkrati pa tudi prekaljen studijski glasbenik, Don Airey, ki se lahko pohvali s številnimi sodelovanji (npr. Judas Priest, Rainbow, Ozzy Osbourne, Gary Moore) se bo v sklopu svoje One Of A Kind Tour Pt. II turneje ustavil tudi v avstrijskem Bluesiana Rock Cafeju.

O bendu

Kot se za virtuoza Aireyjevega imena spodobi, je slednji k sodelovanju povabil še nekaj odmevnih imen. Na odru mu tako delajo družbo še vokalist Carl Sentance (Nazareth), basist Laurence Cottle (ex-Black Sabbath), kitarist Simon McBride (Sweet Savage) in bobnar Jon Finnigan (Gang of Four).

Pred odhodom na koncert je dobro vedeti:

  • Kdo: Don Airey & Friends
  • Lokacija: Bluesiana Rock Cafe, 9 Franzosenallee, 9220 Velden am Wörthersee
  • Datum in ura: 19. marec 2019, od 20:00 dalje
  • Facebook dogodek: TUKAJ
Mar
22
pet
Divje jezero @ CSK France Prešeren
Mar 22 @ 20:00 – 23:45
Divje jezero @ CSK France Prešeren | Ljubljana | Slovenija

Divje jezero

Jun
14
pet
Gibonni prihaja na Stari grad Celje
Jun 14 @ 21:00
Gibonni prihaja na Stari grad Celje @ Celje | Slovenija

Legenda hrvaške popularne glasbe, Gibonni prihaja na Stari grad Celje, kjer bo s svojo edinstveno kombinacijo pop in rock glasbe, začinjeno z barvitimi sredozemskimi barvami, poskrbel za odličen vstop v poletje. Saj veste, skladbe kova „Mirakul“, „Libar“, „Žeđam“, „Oprosti“, „Posoljeni zrak i razlivena tinta“ ali „Judi, zviri i beštimje“. Z Gibonnijem sva leta 2016 izvedla poglobljen intervju, v katerem nam je zaupal marsikaj zanimivega.

Pred odhodom na koncert je dobro vedeti:

  • Kraj: Stari grad Celje
  • Datum: 14.06.2019, od 21:00 dalje
  • Vstopnice: Eventim (15EUR)

Gibonni je svoj zadnji album izdal leta 2016, na katerem je združil moči s prezgodaj preminulim Oliverjem Dragojevićem.

Naše mnenje o plošči Familija:

“Kot skupni projekt Familija prinaša 10 svežih skladb, katerih osnutke je med letoma 2014 in 2016 na Korčuli in v Splitu ustvaril Gibonni, njihovo končno obliko pa sta glasbenika, ob pomoči preverjenih tovarišev, izpopolnila v studiu. Iz deseterice novitet najbolj izstopata dueta ‘Sreća’ in ‘Moja si kuća’, ki bosta v prihajajočih mesecih zagotovo postali poletni stalnici radijskih valov.”