Apr
10
pet
CLUB TEATRIA OULU – NEVSKI & THE PROSPECTS
Apr 10 @ 21:00 – 23:00
CLUB TEATRIA OULU - NEVSKI & THE PROSPECTS

Nightwish je finska symphonic metal skupina, nastala leta 1996 v mestu Kitee, v vzhodni Finski. Nightwish so po mnenju mnogih med skupinami, ki so odgovorne za razvoj in popularizacijo symphonic metala proti koncu 1990ih, kot tudi za nastanek podzvrsti symphonic /gothic metal.

Čeprav so bili v domači državi znani že od izdaje prvega singla, “The Carpenter” (1997) in prvega albuma Angels Fall First, so dosegli svetovno slavo šele ob izdaji albumov Oceanborn in Wishmaster, ki sta izšla v letih 1998 in 2000. Album iz leta 2004, Once, je vodil do predvajanja njihovih spotov na MTV v ZDA in v ameriških filmih. Njihov največji singl v ZDA, “Wish I Had an Angel” (2004), je bil vključen v tri ameriške filme, z namenov promocije njihove Severno-Ameriške turneje. Leta 2005 so iz skupine odpustili pevko Tarjo Turunen, ki je bila najbolj prepoznavna članica skupine. Slovela je s svojim klasično šolanim glasom, saj je po poklicu operna pevka.

Maja 2007, so razkrili ime nove pevke. To je Anette Olzon, bivša pevka skupine Alyson Avenue. Pozno jeseni so izdali nov album, Dark Passion Play.Album so podprli s turnejo, ki se je začela 6. oktobra 2007 in končala 19.septembra 2009. Vmes je skupina izdala še EP z naslovom Made in Hong Kong (And in Various Other Places)

Leta 2009 so najavili 7 studijski album Imaginaerum, ki je izšel leta 2011. Na tem albumu so še bolj vključila Troy-a Donockley-a (“irske” dude, piščal), ki je postal tudi gost banda na turneji. Na koncertni turneji po severni Ameriki so se razšli s pevko Annete in prosili pevko Floor Jansen (ReVamp, After Forefer), če bi vskočila kot pevka do konca turneje.

9.oktobra 2013 je skupina uradno sporočila, da je njihova nova pevka Nizozemka Floor Jansen in da je Troy Donockley polnopravni član benda. Najavili so tudi nov studijski album z izidom leta 2015.Novembra pa so izdali live album in DVD z naslovom Showtime/Storytime.

13. februarja 2015 skupina izda EP “Élan”, 27 marec 2015 pa je datum izida albuma Endless Forms Most Beautiful. Zaradi nespečnosti je bobnar Jukka Nevalainen pri snemanju albuma vzel odmor. Nadomestil ga je Kai Hahto (Wintersun).

14. septembra 2005 so v okviru turneje nastopili tudi v Ljubljani (Križanke), ponovno 4. marca 2008 v Hali Tivoli v okviru turneje Dark Passion Play, 3. julija 2009 na Metal Campu v Tolminu. 9. maja 2012 bi morali nastopati v Hali Tivoli v okviru turneje Imaginaerum European Tour je pa bil koncert odpovedan.

Vstopnice

Apr
17
pet
QUEEN Real tribute – Veliki koncert v Loškem pubu
Apr 17 @ 20:30 – 23:30
QUEEN Real tribute - Veliki koncert v Loškem pubu

Veliki koncert v Loškem pubu se bo letos odvil v slogu Queenov, globalnega glasbenega fenomena, ki je podrl vse rekorde in se za vedno zapisal v srca oboževalcev rock’n’rolla. 🤘

Epski zgodbi o Queenih se bodo z rock’n’roll ritmi in njihovimi vsem znanimi komadi poklonili člani benda Queen Real Tribute, ki veljajo za najboljši tribute band na svetu 🎸

Srbski glasbeniki so v zadnjih letih doživeli meteorski vzpon, saj jih na poti do uresničevanja njihovega poslanstva vneto vodi srčno oboževanje Queenov. 💘

Dovolite si podoživeti Queene v celostni izkušnji! 💥 17. aprila na pokritem vrtu Loškega puba, kjer bo množica ob zanosu polnih komadov, ki jih vsi poznamo, ponovno vzklikala legendarni »We will rock you, Show must go on«. ✊🤘✊🤘

Early Bird vstopnice 15€ do 10.3.2020
Redna cena vstopnice 18€ do 10.4. 2020
23€ – na dan dogodka

Vstopnice bodo na voljo od 5.2.2020 v Loškem pubu in na prodajnih mestih mojekartesi in Petrol.

QUEEN REAL TRIBUTE

The band consists of professional musicians who played in Serbia with the famous stars. They are not only great musicians, they are big fans, so they started to play songs of Queen to preserve the memory of one of the greatest rock bands of all times and their singer Freddie Mercury. During 2007. and 2008. they made numerous concerts all over the eastern Europe, and very soon they became one of the biggest QueenTribute bands in the world. At the end of 2008. they recorded live DVD video named “Magic Rhapsody”, at the Boogaloo (Zagreb – Croatia).

During 2009. they got a lot of invitations from abroad which produces many concerts in Europe and that gave them great international reputation. During 2010 – 2016 the band played a hundred of concerts abroad… Only in Brazil – 70 concerts.

Brazilian fans pronounce the band: “the best Queen tribute band in the world”.

The guitar player has the same guitar and plays without picks. He plays guitar with money coins, just like Brian May, so he got his special guitar tone. The singer wears the same clothes like Freddy did, and makes his recognizable moves.

Apr
25
sob
Festival Fuck Off Commercial: 30-letnica zasedbe Interceptor @ Orto bar
Apr 25 @ 19:00
Festival Fuck Off Commercial: 30-letnica zasedbe Interceptor @ Orto bar | Ljubljana | Slovenija
  • Čas in datum:  sobota, 25. april 2020, 19:00
  • Lokacija: Ljubljana, Orto bar
  • FB dogodek: TUKAJ
  • Vstopnina: od 10EUR dalje

Vstopnice lahko kupite na vseh prodajnih mestih Eventima (tudi preko spleta); Petrol, Pošta Slovenije in trafike 3dva.