​Tidal Waves izdali prvi EP

Skupina Tidal Waves​ (FOTO: osebni arhiv izvajalca)
Skupina Tidal Waves​ (FOTO: osebni arhiv izvajalca)

Celjskia rock zasedba ​Tidal Waves​ je pravkar izdal svoj prvi istoimenski EP.

 

Skladbe tokrat v angleškem jeziku

Na njem lahko najdemo pet čisti svežih skladb. Melodični punk, kljub temu, da gre poslušalcu hitro v uho, v sebi skriva zapletenost zvokov in mešanico resnejših žanrov. Njihova zvrst se približuje angleškemu in ameriškemu emo valu, z energičnimi in melodičnimi riffi popeljejo poslušalce v zgodbo skladb, ki so pogosto temačne, zapletene in samozavestne.

Od težkih ritmov do nežnih melodij, ki jih pospremi tudi nekaj elektronskih vzdihov. Mešanica modernega rocka, pridihi pop produkcije in tudi pop punka je na sceno prinesla osvežitev in nekaj novega in neslišanega. Čeprav so tokrat skladbe le v angleščini, fantje ostajajo zvesti tudi maternemu jeziku in na koncertih predstavljajo komade v slovenščini. Izdajo EPja pa bo pospremil tudi video za skladbo ‘Satellites‘.

Bend igra v tej zasedbi od leta 2019, posneli so že videospot za pesem ‘All is gone‘. Z napisanimi 5 skladbami se želijo sedaj predstaviti širši javnosti in kasneje izdati album.

Bend sestavljajo : basist/back vokalist​ Klemen Rizmal​, vokalist/kitarist ​Žiga Cerar​ in bobnar ​Garvin Gajšek​. Leta 2016 so med drugim nastopili v sodelovanju z Jakobom Kobalom, Lino Rahne in Sandro Erpe na prireditvi Ime Leta (Val202).