Uporabniško ime:    Geslo:       Prijava |  Pozabljeno geslo?
Rocker.si
Rocker.si
Napovednik
Rocker.si
Napovednik
Rocker.si
Anketa


V katero državo najpogosteje hodite na koncerte?Drugo

Slovenijo

Italijo

Avstrijo

Nemčijo

Anglijo

HrvaškoObjavil Špela Macuh
Glasov: 408
Prejšnje ankete

ROCKER.SI - PORTAL ZA ROCKERJE IN METALCE
http://www.rocker.si

Matevž Šalehar – Hamo: 'Nočemo se šlepati na račun odmevnih imen!'
Pogovor o težavah mlajših bratov, o novi plošči in še čem.

hamo_intervju_2017
image/jpeg 496x280


Rocker.si: Dotakniva se najprej prihajajoče plošče, ki bo izšla naslednji mesec, na dan vašega koncerta v Kinu Šiška, če smo malo bolj natančni. Mi lahko zaupaš, kakšen bo njen naslov?
HAMO: Naslov plošče bo '3P'.

Rocker.si: Se v naslovu skriva kakšna referenca na stanje (trip, op.p.), ko je človek pod vplivom halucinogenih drog, LSD-ja na primer?
HAMO: Da, v naslovu se skriva referenca. Sicer ne direktno na uporabo drog, se pa beseda navezuje na proces nastajanja plošče, saj je vse skupaj zelo podobno nekakšnemu potovanju. Gre za potovanje skozi različna obdobja, od katerih so bila nekatera tudi malo bolj zadeta (smeh).

Rocker.si: Plošča Dve (2013) je bila v večini angleška, vsebovala pa je tudi nekaj slovenskih pesmi. Njena naslednica Pol (2015) je bila cela slovenska, bo tudi prihajajoči album takšen?
HAMO: Čeprav smo bili sprva goreči zagovorniki izjave, da je blues potrebno igrati po ameriško, smo se z leti nekoliko omehčali (smeh). S slovenskimi besedili smo namreč končno dobili tudi ljudi, ki glasbo ne le poslušajo, ampak jo želijo tudi pokomentirati.
Je pa jezikovni prehod posledica golega oportunizma, saj drugače naša glasba ne bi prišla na radijske valove.

Rocker.si: Na plošči Pol si sodeloval tudi z Vladom Kreslinom, s katerim sta združila moči pri skladbi Tiho. Bo tudi prihajajoči album vseboval kakšen duet?
HAMO: Prihajajoči album bo vseboval duet z mojim bratom v alkoholu Rudijem Bučarjem, s katerim se večkrat konkretno napijeva. Enkrat letno v takšnem stanju pripraviva tudi koncert, za katerega sploh ne vadiva. Na dan koncerta se dopoldne dobiva pri meni, začneva piti, nato pa se zvečer odpraviva na delo.
Marsikdo naju je že pohvalil in naju vabil, da naj to storiva večkrat, a enkrat letno je dovolj (smeh).

Rocker.si: Mi lahko zaupaš kakšne zanimivosti, povezane z nastankom plošče?
HAMO: Hmm, definitivno gre za prvi album v zgodovini skupine, za katerega smo točno poznali datum izida. Najljubšega komada še nimam. Plošča bo znova posvečena ljubezni, le da bo ta tokrat obravnavana v več odtenkih. Ljudje si ljubezen namreč pogosto predstavljajo preveč žametno, da ne rečem milkasto.
Drugače pa bo plošča za začetek izdana le na vinilu z omejeno naklado. Septembra pa bo izšel tudi CD, ki bo poleg skladb z vinila vseboval nekatere druge pesmi, ki zaradi prostorskih omejitev ne bodo izšle februarja. Med njimi bo tudi duet z Rudijem.
Pod zanimivosti lahko omenim tudi to, da bo plošča razdeljena na rdečo in modro stran, na veselo in na bluesovsko plat ljubezni.

Rocker.si: Dotakniva se sedaj vašega nastopa v Kinu Šiška, ki bo potekal 16. februarja letos. Boste nastopili tudi s kakšnimi posebnimi gosti?
HAMO: Sigurno se bo kdo pojavil. Ne bi pa napovedoval vsakega posebej, saj nočemo imeti nastopa v slogu "Hamo & Tribute 2 Love z gosti". Preprosto rečeno, nočemo se šlepati na račun odmevnih imen.
Gostov se izogibamo tudi zaradi nastopov samih, saj moramo zaradi slednjih prilagajati svoj program. Smo bend, ki ima rad odprt teren, da gremo lahko po svoje.

Rocker.si: Kaj se trenutno vrti na tvojem predvajalniku?
HAMO: Na predvajalniku se ne vrti nič, saj imam gramofon (smeh). Drugače pa sem do dobra preposlušal mikse prihajajoče plošče, ki so mi zaradi množičnosti poslušanj postali nekoliko mučni. Še zmeraj pa poslušam Black Keys, čeprav so slednji zaradi svoje studijske nedejavnosti postali nekoliko dolgočasni. Res je že čas, da izdajo kaj novega.
Drugače pa sem dodobra preposlušal Auerbachovo solo ploščo in album, ki ga je ustvaril s skupino The Arcs; ter seveda Bowieja in njegovo Black Star, ki je res neverjetna.

Rocker.si: Je brat Miha še vedno tvoj največji oboževalec in kritik hkrati?
HAMO: Res je, Miha zelo spremlja moje delovanje, prav tako pa mi je zelo pri roki, saj sva soseda. Včasih pa sva imela tudi skupen bend. Čeprav ne poslušava več istih stvari, še zmeraj rad pokomentira moje delo. Sem pač mlajši brat in zmeraj me bo spremljalo mnenje starejšega brata (smeh).

Rocker.si: Katere plošče so najbolj zaznamovale tvoje delovanje?
HAMO: Uff, bilo jih je zelo veliko, zato bom raje govoril o izvajalcih. Ko smo začenjali, sta na nas v večini vplivala Hendrix in Stevie Ray Vaughan ter ameriški blues rock nasploh. Par let nazaj pa novodobni belski blueserji z Jackom Whiteom in Black Keys na čelu. Izvajalci, ki so igrali po istih obrazcih kot njihovi predniki, a vseeno zelo drugače.
Na nas je vplival tudi Bowie, ki je psihopat, saj če ne najdeš izhoda, ti ga bo on nedvomno pokazal. In morda bi izpostavil še Norah Jones, saj je country, čeprav ti tega deset let nazaj ne bi nikoli priznal, prisoten povsod.

Izvedel in uredil: Nejc ZUPANČIČ


 
Partnerji
http://www.primamusic.si
Zadnje objave
Napovednik
Rocker.si
Napovednik
Rocker.si
Zadnji komentarji
[novice] The Drinkers praznujejo 20 let
Objavil Marko Drobne dne 08 jun : 14:11
Za naslednjih 20 let!

[novice] Avven predstavljajo EOS
Objavil Marko Drobne dne 02 okt : 16:15
Super! Komaj čakam, da slišim tole...

[novice] Motörhead, najglasnejši bend, končno v Ljubljani!
Objavil Marko Drobne dne 27 sep : 16:14
Na tole pa mislim, da nas večina že dolgo čaka...

[novice] Budnica z Dan D na železniški postaji
Objavil Marko Drobne dne 24 sep : 17:03
Ups... Prvi objavljeni videospot ni bil pravi... Popravljeno!

[novice] It's All Metal - 2012/13 Tour
Objavil Marko Drobne dne 22 sep : 10:33
Vsaka vam čast fantje za to potezo!

Naključna slika

Prihajajoči dogodki
18 oktober ob 2000
Alter Bridge

18 oktober ob 2000
Infected Rain, Avven, Held By Atlas

19 oktober ob 2100
Riffeater
Napovednik
Rocker.si
Napovednik
Rocker.si
Oktober 2017
Dogodki ta mesec: 42

PoToSrCePeSoNe


1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Prisotni
Gostje: 32, člani: 0 ...

Največ prisotnih: 193
(člani: 0, Gostje: 193) dne 12 mar : 19:26

Člani: 612
Najnovejši član: OstriginaMetalurgija
Partner
Rocker.si
© 2017 ROCKER.SI
www.rocker.si