Dec
13
sre
Lovro Ravbar @ Soho bar
Dec 13 @ 20:00 – 23:45
Lovro Ravbar @ Soho bar | Ljubljana | Slovenija

Lovro Ravbar, ki sodi v sam vrh slovenske saksofonske scene je 3.10.2017 v samozaložbi izdal svoj drugi samostojni album Get On Board.

Na račun boste prišli vsi tisti, ki ste zamudili prvi promocijski koncert v Cankarjevem domu.
Predstavil nam bo nov album Get On Board za katerega pravi, da je želel glasbo napisati tako, kot ga je sama vodila. S tem je ustvaril nove oblike kompozicij, brez preverjenih okvirov, ki pa vendarle še vedno delujejo celovito in dokaj klasično. Slišali boste konkreten odmerek odločnega ritma in zanimivih solističnih izletov.

Sublime Night: Elvis Jackson, Red Five Point Star, Raggalution @ Cvetličarna
Dec 13 @ 20:00 – 23:45
Sublime Night: Elvis Jackson, Red Five Point Star, Raggalution @ Cvetličarna | Ljubljana | Slovenija

Sublime; zelo dobro, lepo, prijetno; – pridevniki, ki označujejo in povezujejo tudi glasbo nastopajočih. Punk, reggae in ska zvoki Elvis JacksonRed five point star in Raggalution bodo ustvarili nepozabno glasbeno poslastico!

Rok’n’band: Predbožični koncert @ Hribarjeva dvorana, Ljubljanski grad, Ljubljana
Dec 13 @ 21:00 – 23:45
Rok'n'band: Predbožični koncert @ Hribarjeva dvorana, Ljubljanski grad, Ljubljana | Ljubljana | Slovenija

Skupina Rok’n’band praznuje 20-letnico pesmi Jagode in čokolada, s katero je leta 1997 nastopila na slovenskem izboru za pesem Evrovizije. Istega leta je izšel njihov prvi album “Da padeš dol”, ki se je prodal v platinasti nakladi.

Sodelovali so s številnimi znanimi imeni. Branko Đurić Đuro je režiral njihov prvi videospot za pesem Mlada ljubica in videospot za pesem Ostani še minuto. Največje hite, kot so Jagode in čokolada, Nika, Ostani še minuto, so napisali v sodelovanju s piscem in pevcem skupine Plavi orkestar, Sašem Lošićem. Številna besedila je zanje napisal Janez Zmazek Žan (Don Mentony Band), besedilo za pesem “Dej ruk’n me” pa je napisal Lado Bizovičar. Pri posameznih glasbenih delih so sodelovali še drugi glasbeniki, kot so na primer Ivo Mojzer, Oto Pestner, Adi Smolar, Gušti, seveda pa ne smemo pozabiti čudovitih duetov z Aniko Horvat.

Rokenrol na drugačen način! Prefinjen! Okusen! S pridihom elegance! Z godali! S skrivnostnimi presenečenji! Zapeljite se v božični čas z Rok’n’bandom.

Rok’n’band so:
Rok Ferengja, vokal
Blaž Črnivec, kitara
Tomaž Repinc, bas
Robert Humar, klaviature
Tomaž Ferenc, bobni

Sodelujoči:
godalni kvartet
Primož Flajšman, saksofon
spremljevalni vokali: Bassless

Gostje naj za zdaj ostanejo skrivnost – presenečeni boste!

Cena vstopnice s povratno vožnjo z vzpenjačo: 17 EUR (stojišča)
Cena VIP vstopnice: 30 EUR (vključuje: sedišče, druženje z glasbeniki po koncertu, aperitiv in dodatek za sladokusce)

Prodaja vstopnic: prodajna mesta Ljubljanskega gradu, spodnja postaja vzpenjače, prek na vseh prodajnih mestih drugim Petrolovi bencinski servisi, poslovalnice Kompasa po Sloveniji …).
VIP vstopnice je možno kupiti samo na prodajnih mestih Ljubljanskega gradu ter na spodnji postaji vzpenjače.

Dec
14
čet
Osemdeseta @ Orto bar
Dec 14 @ 20:15 – 23:45
Osemdeseta @ Orto bar | Ljubljana | Slovenija

V Orto se vračajo Osemdeseta, vsak drugi in četrti četrtek v mesecu. Vstop prost!

Dec
15
pet
AMY – Zgodba o Amy Winehouse skozi njene pesmi @ Vetrinjski dvor
Dec 15 @ 20:00 – 23:45
AMY - Zgodba o Amy Winehouse skozi njene pesmi @ Vetrinjski dvor | Upravna enota Maribor | Slovenija

Tretja špila!, skupina dijakov III. gimnazije Maribor, ki v glasbenih delavnicah izvajajo pop-rock priredbe, ustvarjajo pa tudi svojo avtorsko glasbo, si je za svoj projekt izbrala prav zgodbo o Amy Winehouse. Na Vilinskem odru jo bomo doživeli v…

VILINSKI DVOR

Zgodba o Amy Winehouse skozi njene pesmi in pripoved, na način Tretja špila!

Britansko pevko Amy Winehouse po glasbenem talentu, izjemnih glasovnih zmožnostih in njeno vlogo pri razvoju popularne glasbe primerjajo z največjimi jazz pevkami, kot so Ella Fitzgerald, Billie Holiday, Dinah Washington in Sarah Vaughan. Navdušuje nas s svojo glasbo in z besedili, ki so osebna in izpovedna do te mere, da z njimi Amy pravzaprav pripoveduje svojo življenjsko zgodbo. Zelo mlada se  je povzpela med glasbene zvezde, potem pa je, zaradi neizkušenosti, čustvene krhkosti, fizične izčrpanosti in neprestane izpostavljenosti medijskim pritiskom, vse življenje iskala pribežališče v alkoholu in drogah. Zaradi posledic zastrupitve z alkoholom je umrla že pri sedemindvajsetih letih.

Tretja špila!, skupina dijakov III. gimnazije Maribor, ki v glasbenih delavnicah izvajajo pop-rock priredbe, ustvarjajo pa tudi svojo avtorsko glasbo, si je za svoj projekt izbrala prav zgodbo o Amy Winehouse. Na Vilinskem odru jo bomo doživeli v izvedbi mladih glasbenikov, ki pojejo njene pesmi, v dramaturško zaokroženo celoto pa jih povezuje pripoved o pevkinem življenju.

Izvajalci: Tretja špila!, III. gimnazija Maribor

COWBOYS FROM HELL, MOSHEAD, SEPTIC ORDER @ TrainStation SubArt
Dec 15 @ 20:00 – 21:00
COWBOYS FROM HELL, MOSHEAD, SEPTIC ORDER @ TrainStation SubArt | Kranj | Slovenija

CFH so petčlanski bend z Obale, ki deluje od konca leta 2014. Igrajo metal hite legendarnih skupin kot so Pantera, Metallica, Machine Head in še mnogi. Združuje jih ljubezen do dobre muzike, strast pri igranju in dober žur.

LAIBACH @ Tvornica kulture, Zagreb
Dec 15 @ 21:00 – 22:00
Orto & Rock Radio party DJ Dirt & DJ Rock @ Orto bar
Dec 15 @ 21:30 – 23:45
Orto & Rock Radio party DJ Dirt & DJ Rock @ Orto bar | Ljubljana | Slovenija

Orto & Rock Radio party DJ Dirt & DJ Rock

Zibali se boste v ritmih vaših priljubljenih rockerskih hitov izpod taktirke DJ Dirta in DJ Rocka, ki po dolgoletnih Orto  iskušnjah vesta kako se stvari streže. Sprejele vas bodo prijazne hostese in welcome drink do 22. ure. Vstop prost!

Dec
16
sob
@ Mladi zmaji Črnuče
Dec 16 @ 20:00 – 23:45
 @  Mladi zmaji Črnuče | Ljubljana | Slovenija

Vaše sluhovode in bobniče bodo 16. 12. na tradicionalnem decembrskem koncertu v Basementu dodobra napolnili veterani grunge-a, stoner metala in stoner rocka:

20:30 Lazy Frogs
21:30 Astrid Lindgren
22:30 Polly’s Crackers

Vrata odpiramo ob 20:00, kosti začnemo tresti ob 20:30.

Akustični večer s skupino Hiša @ Kulturno društvo Svoboda Trbovlje
Dec 16 @ 20:00 – 23:45
Akustični večer s skupino Hiša @ Kulturno društvo Svoboda Trbovlje | Trbovlje | Slovenija

Trboveljska folk rock skupina Hiša bo nastopila na tradicionalnem prednovoletnem koncertu v dvorani Doma Svobode v Trbovljah. V akustični, unplugged, varianti se bodo sprehodili skozi njihovo bogato diskografijo.Toplo vabljeni!

Big Foot Mama @ Celje
Dec 16 @ 20:00 – 21:00
Big Foot Mama @ Celje | Celje | Celje | Slovenija

Brezplačen koncert na prostem.

Vabljeni!

BREST FEAT. VESNA ZORNIK @ Vetrinjski dvor
Dec 16 @ 20:00 – 23:45
BREST FEAT. VESNA ZORNIK @ Vetrinjski dvor | Upravna enota Maribor | Slovenija

Članov sveže zasedbe Brest, ki jo imamo čast gostiti na Vilinskem odru, nam ni potrebno posebej predstavljati. Vokalistka ansambla, sicer prvi glas Katalene, je Vesna Zornik, kitaro igra izvrsten kitarist Samo Šalamon, električni bas igra eden…

VILINSKI DVOR

Brest diha, Brest dušo razpiha in jo zvabi na plan.

Članov sveže zasedbe Brest, ki jo imamo čast gostiti na Vilinskem odru, nam ni potrebno posebej predstavljati. Vokalistka ansambla, sicer prvi glas Katalene, je Vesna Zornik, kitaro igra izvrsten kitarist Samo Šalamon, električni bas igra eden izmed top basistov v domovini, Samo Pečar, za bobni pa sedi nihče drug kot Bojan Krhlanko. Besedila piše Kristina Kočan, ena boljših slovenskih pesnic mlajše generacije. “Besedila so živa, nagajiva, duhovita, sanjava, včasih trpka, nikoli patetična.” (Jure Longyka, Val 202).

Ob izidu prvenca v letošnjem letu, na prvi pomladni dan, tudi svetovni dan poezije, je skupina, ki igra mešanico popa, rocka, jazza, bluesa, alter, indie in etno glasbe, svoj plošček Nemi film predstavila tudi v legendarni oddaji Jureta Longyke, Izštekani na Valu 202.

Kako se sliši album? “Nemi film je zbirka pesmi, ki se z neverjetno lahkotnostjo dotakne vsakdanjih življenjskih stvari ter skupino predstavi kot nekaj lepega in pomembnega. Če k temu dodamo izredno prilagodljivost izurjenega vokala Vesne Zornik in Šalamonovo prevladujočo kitaro, ki se izredno dobro znajde tudi izven jazzovskega žanra, dobimo nadžanrsko skupino, ki svojo kakovost gradi na nepretencioznosti. Sveže!” (Veljko Njegovan, Mladina).

Kako pa Brest v živo? Vabljeni k poslušanju!

Izvajalci: Vesna Zornik, vokal, Samo Šalamon, kitara, Samo Pečar, el. bas, Bojan Krhlanko, bobni

Rock ‘n’ Roll Saturday Nights @ Orto bar
Dec 16 @ 20:00 – 23:45
Rock 'n' Roll Saturday Nights @ Orto bar | Ljubljana | Slovenija

Po vsakoletnem premoru se zopet vračamo na kraj zločina. Tja, kjer rock ‘n’ roll vedno odmeva, tja kjer divji rockabilly nikoli ne počiva, tja kjer tla nikoli ne ostanejo nedotaknjena in tja kjer se pivo ne poliva … v Orto Bar!

Vabljeni na otvoritveni večer 1. oktobra, kjer bova glasbo, ki se je nabrala čez poletje vrtela za vas Martin13 in Capt. Oilpower.
Seveda, pa ne bo manjkalo niti starih priljubljenih skladb.

Let’s Rock Again!

SVEŽenj: Spotless Minds, Sex Demons, ManaicS @ TrainStation SubArt
Dec 16 @ 20:02 – 21:02
SVEŽenj: Spotless Minds, Sex Demons, ManaicS @ TrainStation SubArt | Kranj | Slovenija

Mesečno predstavimo sveženj (3) svežih produktov slovenskega glasbenega porekla, v upanju da se bodo s polic preselili v vaše spletne vozičke in sezname predvajanja. Garantiramo sveže, zato se ne bomo obremenjevali z rokom trajanja.

Dec
18
pon
Animals & Friends @ Narodni dom Maribor
Dec 18 @ 20:00 – 21:00
Animals & Friends @ Narodni dom Maribor | Upravna enota Maribor | Slovenija

Animals & Friends: svetovne legende na odru Narodnega doma
Vrnitev v Hišo vzhajajočega sonca

John Steel, bobni
Mickey Gallagher, vokal, klaviature
Danny Handley, vokal, kitara
Roberto Ruiz, vokal, bas

Dec
21
čet
Kadilnica of Death: Koncert skupin DECAGE, MASKARD @ Orto bar
Dec 21 @ 20:00 – 23:45
Kadilnica of Death: Koncert skupin DECAGE, MASKARD @ Orto bar | Ljubljana | Slovenija

V Orto Bar prihajajo trije rušilni domači metal bendi, ki bodo v okviru Kadilnice of Death nastopili prvič!

Velenjski Decage so se dvignili iz ostankov lokalnega benda Chimera, Maskardh iz Ljubljane se opisujejo kot progresivni neoklasični industrialni schranzcore, Chronic Dose iz Velenja pa kot sladki modern/Ohrid death metal. Pokalo bo, kot se šika!

Cena vstopnice za koncert v zgornjem nadstropju lokala znaša standardnih 6 € oziroma brezplačno s KoD člansko izkaznico, vstop na metal večer, ki bo od 21h dalje potekal v hali Kadilnice, pa je kot vedno brezplačen!

Članarina za članske izkaznice znaša 18 €, z njo pa imajo obiskovalci prost vstop na vse KoD koncerte do konca tekoče sezone. Teh je vsako sezono vsaj 10, na vsakem pa po dva ali trije bendi, poleg tega pa bo članska izkaznica veljala tudi za nekatere druge posebne dogodke.

Začetek koncerta v klubu ob 21h!

KiNG FOO @ SOHO Ljubljana
Dec 21 @ 20:00 – 23:45
KiNG FOO @ SOHO Ljubljana | Ljubljana | Slovenija

Po odmevnem nastopu na slovenski popevki 2016 kjer so s pesmijo Začaraj Me pobrali nagradi strokovne žirije za najboljšo izvedbo, najboljši aranžma, kot najboljše pa so jih izbrali tudi ostali nastopajoči, so se KiNG FOO odpravili na koncertne odre.

Okrepljeni s pevko Aleksandro Josič, ki je nase opozorila na talentih v Srbiji, kjer je osvojila 3. mesto so KiNG FOO trenutno ena izmed najhitreje vzpenjajočih skupin na slovenski glasbeni sceni.

V leto 2017 so stopili s tretjim videospotom za pesem Lebdenje, februarja pa so prišli v finale na EMI s pesmijo Wild Ride.

Aleksandra Josić, Rok Golob, Matej Sušnik in Peter Hudnik poskrbijo, da iz njihovih nastopov nihče ne odide ravnodušen, pa naj gre za glasbenega sladokusca, ki pričakuje avtorsko glasbo ali le obiskovalca željnega dobre zabave ob kvalitetni glasbi.

KiNG FOO repertoar zajema vse bolj prepoznavne avtorske skladbe (Začaraj me, Galaxije Bežijo, Dance Without Moving, Kristal Lebdenje…) in žanrsko pester nabor zabavnih priredb popularnih skladb odigranih na svoj, unikaten način.

Kurzschluss 2017: Bajaga @ Gospodarsko razstavišče Ljubljana
Dec 21 @ 20:00 – 23:45

Festival Kurzschluss v Ljubljano prihaja v najbolj tradicionalnem in razposajenem času leta. Mesec november in december bosta še posebej praznično vesela. V Ljubljano prihajajo očetje elektronske glasbe, mojstri mešalnih miz, kultni rocker, osvajalci evropskih festivalov. Ustvarjalna ekipa Kurzschlussa v dvorani Kocka na Gospodarskem razstavišču napoveduje dolge večere in partyje do prvih jutranjih žarkov svetlobe, seveda v popolnem klubskem ozračju. Spremljajte #Kurzschluss na vseh družbenih omrežjih. Vstopnice z parter in VIP ponudbo že na prodajnih mestih Eventim.si.

Bajaga i Instruktori:
Bajaga, ikona, avtor, glasbenik in vokalist v enem. Rock glasba v Kurzschluss prihaja na novo in v velikem slogu. Večni hiti Tamara, Lolita, Zazmuri, 220 in drugi že desetletja osvajajo in povezujejo generacije. Bajaga v Ljubljano prihaja po dveh letih koncertiranja na velikih prizoriščih.

Oswaldovi @ Mladinski center Postojna
Dec 21 @ 20:00 – 23:45
Oswaldovi @ Mladinski center Postojna | Postojna | Slovenija

Češko – italijanski duo, ki ga sestavljata Andrea Rottin and Kateřina Malá. Dva vokala, električna kitara, minimalistični komplet bobnov in bass synth linije. Njuna glasba je mešanica psihedeličnega rocka, starega ameriškega in tuareškega bluesa, južnoevropske folklore in soundtrackov iz špageti-westernov, z glasovi pa raziskujeta ravnotežje med vokalnim eksperimentiranjem in tradicionalnim zborovskim pristopom.

Marca sta izdala svoj drugi album “Songs About Persecution”, za katerega je naslovnico narisal naš bivši EVSjevec Sali.

Dec
22
pet
Hamo & Tribute 2 Love @ Gostišče Loka
Dec 22 @ 20:00 – 23:45
Hamo & Tribute 2 Love @ Gostišče Loka | Novo mesto | Slovenija

Najbolj cvetoči in prodorni blues rockerji Hamo & Tribute 2 Love so pred navdušeno in napolnjeno Cvetličarno predstavili svoj novi album 3p, ki so ga zdaj izdali še v nestrpno pričakovani digitalni obliki. Za seboj imajo fantje že tri studijske albume – Dve (2013), PolS (2015) in letošnji 3p, ki so ga kritiki že izpostavili kot enega najbolj iskrenih glasbenih izdelkov zadnjih let. Konec decembra pa se bodo ustavili tudi v Gostišču Loka, kjer bodo predstavili 3p

Kadilnica of Death Extra: Koncert skupin SOBER ASSAULT, BLACK REAPER, MORBID CREATION in TERMINAL DISEASE @ Orto bar
Dec 22 @ 20:00 – 23:45
Kadilnica of Death Extra: Koncert skupin SOBER ASSAULT, BLACK REAPER, MORBID CREATION in TERMINAL DISEASE @ Orto bar | Ljubljana | Slovenija

Kadilnica of Death predstavlja prvi Extra koncert v tej sezoni, koncert izven rednega četrtkovega termina in s še več bendi kot ponavadi!

Sober Assault iz Grosuplja ušesa poslušalcev napadajo že zadnja štiri leta, s svojim neusmiljenim, agresivnim thrash/death metalom pa so navdušili tudi popolnoma zabasano prizorišče pred tretjim odrom letošnjega festivala MetalDays ( primorski mladeniči Black Reaperprisegajo na old-school thrash metal, nedavno pa so izdali tudi svoj studijski prvenec, na staro šolo s ščepcem zabavljaštva prisegajo tudi death metalci Morbid Creation, Terminal Disease, ki so na sceni že skoraj 10 let, pa v svojem metalu mešajo preveč raznovrstnih vplivov, da bi ga bilo moč kar tako preprosto opredeliti.

Koncert se bo tokrat izjemoma odvil v hali Kadilnice, cena vstopnice pa ostaja ista, torej standardnih 6 €oziroma brezplačno s KoD člansko izkaznico. Z zaključkom koncerta se konča tudi metalski del večera.

Članarina za članske izkaznice znaša 18 €, z njo pa imajo obiskovalci prost vstop na vse KoD koncerte do konca tekoče sezone! Teh je vsako sezono vsaj 10, na vsakem pa po dva ali trije bendi, poleg tega pa bo članska izkaznica veljala tudi za nekatere druge posebne dogodke!

Vrata ob 20h, začetek koncerta v hali Kadilnice ob 20:30!

Cena vstopnice za koncert: 6 €