Jun
21
čet
Nickelback @ Burg
Jun 21 @ 20:00 – 23:30
Nickelback @ Burg | Burg bei Magdeburg | Saxony-Anhalt | Nemčija

Nickelback

Punk In Drublic Festival @ Kino Šiška
Jun 21 @ 20:00 – 23:45
Punk In Drublic Festival @ Kino Šiška | Ljubljana | Slovenija

Lineup:
NOFX
Mad Caddies
Snuff (UK Band)
The Bronx
Bad Cop / Bad Cop
The Mor(R)ons

Punk In Drublic Festival
http://punkindrublicfest.com
https://www.facebook.com/PunkInDrublicFestival/
https://www.instagram.com/punkindrublicfestival/
Četrtek, 21.6.2018 ob 16h
Kino Šiška, Ljubljana
Vstopnice: mojekarte.si
https://www.mojekarte.si/si/punk-in-drublic-music-festival-ljubljana/vstopnice-153297.html

Frontman zasedbe NOFX Fat Mike je zvaril festival Punk In Drublic, ki je ime dobil po njihovem legendarnem istoimenskem albumu. Pisana punk rock druščina se bo ustavila tudi v Ljubljani!
Fat Mike je združil moči s kraft pionirji Stone Brewing, ti pa so prav za festival pripravili Drublic Hoppy Lager, ki bo poleg domačih in tujih pivskih zvarkov popoldan na voljo za pokušino.
Poleg izbrane pijače se bo na velikem odru pred Kinom Šiška zvrstila smetana svetovnih punk rock zasedb.

NOFX

Če je v več kot 25-letni karieri NOFX obstajala kakšna stalnica, je bila to želja po inovativnosti, pa naj to pomeni napisati svetovno prepoznavne punk pesmi, igrati v najbolj nevarnih državah, ali pa preigravanje tem, ki nas nasmejijo, spravijo v jok in nas pripravijo do kritičnega razmisleka – pogosto se zgodi, da se vse našteto najde v eni sami skladbi. Svojo tradicijo nadaljujejo z enajstim studijskim albumom Coaster, ki razkriva bolj osebno in introspektivno plat ene najbolj prepoznavnih punk zasedb.

If there’s been one constant in NOFX’s twenty-five year career, it’s been their quest to innovate, whether that means writing the world’s most prolific punk song (“The Decline”), playing shows in some of the most dangerous locales in the world (as evidenced in their Fuse TV series Backstage Passport) or tackling subject matter that will make you laugh, cry and critically think—often within the confines of the same song. NOFX (frontman Fat Mike, drummer Erik Sandin and guitarists Eric Melvin and El Hefe) carry on this tradition with their eleventh studio album Coaster, which exposes a more personal and introspective side of one’s of punk’s most revered and enigmatic acts.

MAD CADDIES

Skupni začetki kalifornijskih srednješolcev so po dveh desetletjih ustvarjanja Mad Caddies neštetokrat ponesli okoli sveta. Z unikatno mešanico punk, reggae, ska in pop glasbe so postregli tudi z novim albumom Dirty Rice, ki dokazuje, da lahko svoje poslušalce še vedno navdušijo in napolnijo z energijo.

Since their inception, during high school in California nearly two decades ago, the Mad Caddies have toured the world countless times delighting fans with their unique blend of reggae, punk, ska and pop, and with their newest album Dirty Rice the Mad Caddies have proven they’re just as impassioned and energetic as ever. In many ways the band’s first full-length in seven years sees them coming full circle, demonstrating while trends and times have changed, the Mad Caddies’ commitment to creating dynamic music has only grown stronger.

BAD COP / BAD COP

Če še niste slišali za BAD COP/ BAD COP, si naredite uslugo in poslušajte album Not Sorry. Z dolgometražnim prvencem se je band pridružil založniški družini Fat Wreck leta 2015. S svojimi živahnimi pop-punk spevi in močno držo je BAD COP/ BAD COP dokazal svojo zmožnost, da ustvari harmonijo med bolj agresivnimi instrumentalnimi prijemi in spoliranimi vokali.

If you haven’t heard of BAD COP/ BAD COP yet, do yourself a favor and grab: Not Sorry. Their debut full-length arrived on FAT in 2015 and brazenly blasts out some of the most vibrant pop-punk around today. Laden with catchy hooks, three part harmonies that’d make The Beach Boys jealous, and tons of attitude, all 13 tracks showcase BAD COP/BAD COP’s uncanny ability to blend aggressive instrumentation with polished vocals.

THE BRONX

S kar devetimi albumi so ameriški hardcoraši The Bronx potrdili že slišano – so zasedba, ki pri življenju še vedno ohranja staro dobro tri-akordično in iskreno glasbo. The Bronx je band, ki pravočasno in učinkovito krmari med svojimi glasbenimi navdihi, s tem pa pospešijo utrip in svojim poslušalcem sprožijo adrenalisko glasbeno popotovanje.

It’s bands like The Bronx that still breathe life into a good old-fashioned ‘three chords and the truth’ full-pelt-brawler of a record, the sort of bands who resurface in timely fashion, just as guitar music begins to feel stale, delivering a fistful of rabble-rousing bangers that inexplicably still set the heart racing and the adrenaline pumping every time.

THE MOR(R)ONS

The Mor(R)ons so štiričlanski punk rock bend iz Kranja. Začeli so nekje med 2002 in 2005, nihče ne ve točno. Preigrali so Slovenijo, nekaj Evrope, izdali 2 albuma, 1 EP in 1 split ter si oder delili z bendi, kot so Ten Foot Pole, Atlas Losing Grip, Hog Hoggidy Hog in Pasi. Trikrat so igrali na Punk Rock Holidayu. Radi imajo pivo. Vse ostalo je zgodba za kdaj drugič.

The Mor(R)ons are a four-piece punk rock band from Kranj. They began sometime between 2002 and 2005, no one really knows when. They’ve played all over Slovenia and some of Europe, released two albums, one EP and one split, and shared the stage with bands such as Ten Foot Pole, Atlas Losing Grip, Hog Hoggidy Hog and Pasi. They’ve performed at Punk Rock Holiday three times. They like beer. The rest is a story for another time.

SNUFF

Zasedba Snuff je nastala v Londonu leta 1986. Svojo glasbo so predstavljali na mnogih svetovnih odrih in preko glasbenih izdaj na neodvisnih založbah, med drugim na svoji lastni, 10past12records in Fat Wreck Chords. S prazničnimi himnami bodo slavili tudi 20. obletnico izdaje albuma Tweet Tweet My Lovely.

Snuff formed in London in 1986. They played their music at numerous global stages and with releases on independent labels, including their own, 10pat12records and Fat Wreck Chords. Their festive anthems will also ring out to celebrate the 20th anniversary of the album Tweet Tweet My Lovely.

Jun
22
pet
GorA RockA 2018 @ GorA RockA
Jun 22 @ 16:00 – Jun 25 @ 23:45
GorA RockA 2018 @ GorA RockA | Prapetno Brdo | Tolmin | Slovenija

GorA RockA se bo v letu 2018 odvijala že štirinajsto leto in kot se spodobi, vam bomo organizatorji tudi letos postregli z bogato paleto nastopajočih in še bolj izpopolnjenim festivalom. Festival se bo ravno tako odvijal na Šentviški planoti oz. Prapetnem Brdu, in zagotavljamo vam, da se bo gora štirinajstič za povrstjo močno tresla in ponujala vse najboljše za obiskovalce. Obiskovalci bodo tudi letos deležni nizke cene festivalske vstopnice ter brezplačnega kampiranja. GorA RockA rockerji bodo lahko tako letos spet celoten vikend preživeli v neokrnjeni naravi in se prepustili zvokom rock glasbe in njenim čarom.

Prodaja vstopnic: www.eventim.si, Hiše vstopnic Eventim Si (Tivoli Ljubljana, Citypark Ljubljana, Kino Šiška Ljubljana, Križanke Ljubljana, Mestni trg Ljubljana, Hiša športa Ljubljana, Europark Maribor, Citycenter Celje, Klicni center: 1977) in partnerska prodajna mesta: Petrol, Pošta Slovenije, Big Bang, Kompas, (K)kiosk, 3DVA Trafika, Mercator Hipermarket, M Holidays, Svet Knjige in Palma turistična agencija.

Jun
23
sob
King Crimson @ Stadthalle
Jun 23 @ 20:00 – 23:45
King Crimson @ Stadthalle | Wien | Wien | Avstrija

King Crimson

Šank Rock in Klinični testiranci @ Velenjska plaža
Jun 23 @ 20:00 – 23:45
Jun
24
ned
Iron Maiden @ Arena Zagreb, Hrvaška
Jun 24 @ 20:00 – 21:00
Iron Maiden @ Arena Zagreb, Hrvaška | Zagreb | Hrvaška

Po izjemno uspešni turneji The Book of Souls leta 2016 in 2017, na kateri so legendarni angleški heavy metalci Iron Maiden promovirali svoj šestnajsti studijski album ‘The Book of Souls‘, se fantje leta 2018 vračajo na pot!

Nastopili bodo v številnih arenah ter festivalih širom Evrope, turnejo Legacy of The Beast bodo otvorili 26. maja v Estoniji, končali pa 10. avgusta v londonski O2 Areni.

Več na povezavi.

Laibach @ Škofjeloški grad
Jun 24 @ 20:00 – 23:45
Laibach @ Škofjeloški grad | Škofja Loka | Slovenija

Skupina Laibach pričenja drugi del svoje obsežne evropske turneje ob izidu albuma ‘ALSO SPRACH ZARATHUSTRA‘, ki je lani izšel pri britanski založbi Mute.

Prvi del turneje se je odvil novembra in decembra 2017 in je obsegal 25 koncertov po evropskih metropolah, v drugem delu turneje pa bo skupina odigrala še dodatnih 25 koncertov. Pred štirimi leti so nas Laibach navdušili z izjemnim in odmevnim koncertom na Škofjeloškem gradu, tokrat se ob deseti obletnici Hafnerjevega memoriala (Festival “In Memoriam prof. Peter Hafner”) vračajo na kraj zločina z novim albumom, novimi skladbami in starimi uspešnicami.

Po zmagoslavni osvojitvi Severne Koreje, ovekovečeni tudi v zelo odmevnem filmu Liberation Day, se je kultna domača zasedba Laibach vrnila s prvim studijskim albumom po leta 2014 izdani uspešnici ‘Spectre‘. Dvajseti studijski album nosi ime “Also Sprach Zarathustra” in že žanje pohvale kritikov po vsem svetu. Kdor je leta 2014 obiskal koncert na Škofjeloškem gradu, ve, da gre tudi tokrat za dogodek, ki se ga ne sme zamuditi. Kdor ni, ve zdaj.

Pearl Jam @ stadio Euganeo
Jun 24 @ 20:00 – 23:45
Pearl Jam @ stadio Euganeo | Padova | Veneto | Italija

Pearl Jam so napovedali evropsko turnejo za prihodnje leto, v sklopu le te bodo na stari celini imeli 14 koncertnih datumov.

S turnejo bodo začeli 12. junija 2018 v Amsterdamu, končali pa 14. julija 2018 v Lizboni.

Na evropski turneji bodo imeli kar dva koncerta v londonski O2 Areni, prvič po letu 1996 pa se bodo ustavili tudi Rimu. Prvič pa bodo nastopili tudi v Padovi (Italija) in v Krakowem (Poljska).

Datumi evropske turneje (junij in julij 2018):

12. junij: Ziggo Dome, Amsterdam, Nizozemska
15. junij: Pinkpop Festival, Landgraaf, Nizozemska
18. junij: O2 Arena, London, Anglija
19. junij: O2 Arena, London, Anglija
22. junij: I-Days Festival, Milano, Italija
24. junij: Stadio Olimpico, Rim, Italija
1. julij: O2 Arena, Praga, Češka
3. julij: Tauron Arena Kraków, Krakow, Poljska
5. julij: Waldbühne, Berlin, Nemčija
7. julij: Rock Werchter Festival, Werchter, Belgija
10. julij: Palau St. Jordi, Barcelona, Španija
12. julij: Mad Cool Festival, Madrid, Španija
14. julij: NOS Alive Festival, Lizbona, Portugalska

Jun
25
pon
InMusic Festival @ Jarun
Jun 25 @ 16:00 – Jun 27 @ 23:45

Line up za letošnje leto: Queens of the Stone Age, Nick Cave & The Bad Seeds, Interpol, David Byrne, Alice in Chains, St. Vincent, Portugal. The Man, The Kills, Bombino, Frank Carter & The Rattlesnakes, Superorganism, Reykjavíkurdætur, Tshegue, Šumski, Super Besse, Témé Tan, Tús Nua,Lika Kolorado, FALSE HEADS.

 

InMusic bo tudi letos izredno pester

Festival INmusic je največji hrvaški mednarodni festival na prostem, ki se nahaja v prestolnici – Zagrebu, znotraj osupljivega jezerska parka Jarun. To je edini festival, ki se razprostira na treh otokih: festival je na Mladinskem otoku, zraven pa sta še dva kamp otoka, obkrožena z lepimi plažami (Trešnjevka in Univerzijada).

Letos bo nastopil tudi Nick Cave. (FOTO: Marko Alpner // Rocker.si)
Letos bo nastopil tudi Nick Cave. (FOTO: Marko Alpner // Rocker.si)

Kamp in festivalski prizor sta povezana z mostom. Od lepega prizorišča do fantastične glasbe in prijetnega vzdušja, INmusic prinaša najboljši festivali poletja v bližini. Ogromno kvalitetne glasbe za relativno malo denarja. Prijeten kamp in raznolike in zabavne izkušnje v središču hrvaške prestolnice! Začnite poletje na INmusic festivalu! Dobrodošli v Zagrebu na Hrvaškem!

INmusic festival #13
25. junij do 27. junij 2018
Jarun / Zagreb, Hrvaška

Plavi orkestar @ Lent
Jun 25 @ 20:00 – 23:45
Plavi orkestar @ Lent | Upravna enota Maribor | Slovenija

Eden festivalskih vrhuncev bo nedvomno nastop legendarnega Plavega orkestra, ki bo tribune ob velikem odru na noge spravil na večer praznika!

Hite skupine iz osemdesetih in devetdesetih let je tudi danes mogoče slišati na radijih vseh držav nekdanje Jugoslavije.

Ustanovitelj in protagonist skupine Saša Lošić, danes priznan kot pisec filmske glasbe, je med drugim poskrbel za glasbeni aranžma tudi za vse tri najbolj gledane slovenske filme: Outsider, Kajmak in marmelada in Petelinji zajtrk.

Queens Of The Stone Age @ Jarun
Jun 25 @ 20:00 – 23:45
Queens Of The Stone Age @ Jarun | Zagreb | Hrvaška

Queens Of The Stone Age

Jun
26
tor
Depeche Mode @ Volt Festival
Jun 26 @ 20:00 – 23:45
Depeche Mode @ Volt Festival | Šopron | Madžarska

Depeche Mode

Nick Cave @ Jarun
Jun 26 @ 20:00 – 23:45
Nick Cave @ Jarun | Zagreb | Hrvaška

Nick Cave

Jun
27
sre
Alice In Chains @ Jarun
Jun 27 @ 20:00 – 23:45
Alice In Chains @ Jarun | Zagreb | Hrvaška

Alice In Chains

Demi Lovato @ Unipol Arena
Jun 27 @ 20:00 – 23:45
Demi Lovato @ Unipol Arena | Casalecchio di Reno | Emilia-Romagna | Italija

Demi Lovato

Jun
28
čet
Billy Idol @ Arena Live
Jun 28 @ 20:00 – 23:45
Billy Idol @ Arena Live | Padova | Benečija | Italija

Billy Idol

Jun
29
pet
2CELLOS – The Score Tour @ Bonifika Stadium
Jun 29 @ 20:00 – 23:45
Hamo & Tribute 2 Love @ Tobačna mesto
Jun 29 @ 20:00 – 23:30
Hamo & Tribute 2 Love @ Tobačna mesto | Ljubljana | Slovenija

Potem ko je kislo vreme odplaknilo njihov koncertni debi v novem mestnem poletnem vrtu, so Hamo & Tribute 2 Love hitro potrdili nov termin za glasbeni desant na Tobačno.

‘Tavelik’ brat Šalehar, Duki, Hipi, Pero, Spretan in Buco so druščina prekaljenih muzičarjev, ki so pustili pečat v številnih domačih rock in pop bendih, s Hamom pa so se med vodilnimi domačimi glasbeniki utrdili predvsem kot ustvarjalci porednega blues-rocka za dva, so izdali že tri albume – a najbolje še vedno zvenijo v živo.

– – – –

HAMO & TRIBUTE 2 LOVE

Limp Bizkit @ Volt Festival
Jun 29 @ 20:00 – 23:30
Limp Bizkit @ Volt Festival | Šopron | Madžarska

Limp Bizkit

Santana @ Arena Live
Jun 29 @ 20:00 – 23:30
Santana @ Arena Live | Padova | Benečija | Italija

Santana

Santana @ Arena Live
Jun 29 @ 20:00 – 23:45
Santana @ Arena Live | Padova | Benečija | Italija

Santana