Apr
21
sob
Sobotni Orto Hits @ Orto bar
Apr 21 @ 23:45 – Apr 22 @ 5:00
Sobotni Orto Hits @ Orto bar | Ljubljana | Slovenija

Sobotni večeri dobre godbe v Ortu. Devet različnih DJ-jev, devet različnih okusov, železna nit , rock v žilo, seveda z odkloni v pop, disco, metal…., kakor bo vam in DJ-ju sedlo!
DJ-ji: Skabina, Nešo, Fogy, Sunneh,Captain Oilpower , Magic, Martin13, Jerry, Rope so pripravljeni na hudo žurko, ste pripravljeni tudi vi? Vabljeni, vstop prost!

Apr
24
tor
Blue Town’s Radio (OrtoFest) @ Orto bar
Apr 24 @ 21:00 – 23:45
Blue Town's Radio (OrtoFest) @ Orto bar | Ljubljana | Slovenija

Trije odštekani prijatelji iz Stične na Dolenjskem so pred nekaj leti ustanovili obetavno skupino Blue Town’s Radio. Težko bi natančno definirali njihov žanr, so pa fantje ljubitelji kvalitetne glasbe, ki je nastala od 60.ih let naprej.  Gibajo se znotraj meja trdega rocka, psihedeličnega rocka in popa, bluesa, funka, novega vala in indie rocka.

V svoji kratki karieri so osvojili Klubski maraton 16. V začetku leta 2017 se je skupina prijavila na tekmovanje Študentske organizacije Univerze v Mariboru, ŠouRock, kjer so ponovno pobrali vse simpatije, navdušili žirijo in občinstvo ter zmagali. Od takrat so se pojavili na dveh večjih poletnih festivalih Lampiončki in SummerFest Radlje ob Dravi, nastopili so na festivalu Mladi Maribor in na festivalu Stična 2017.

Njihov prevenec, ki izide 31. marca 2018, je rezultat njihove triletne ustvarjalnosti, trdega dela in predstavlja obdobje, v katerem so člani Blue Town’s Radio eksperimentirali in odkrili svojo identiteto.

Apr
25
sre
Flirrt (OrtoFest) @ Orto bar
Apr 25 @ 21:00 – 23:45
Flirrt (OrtoFest) @ Orto bar | Ljubljana | Slovenija

Flirrt, bend, ki je v svoji zgodovini odigral več kot 850 koncertov, izdal 7 albumov in več kot 30 singlov, bo tako po lanskoletnem gostovanju v kultni oddaji Izštekani z Juretom Longyko, naredil novo stopničko v svojem delovanju in v enem letu poleg upihnjene dvajsete svečke, izdal še svoj prvi dvojni album.

Pop rock bend, ki se podpisuje pod hite kot so Romeo in Julija, V mojem telesu, Ona, Na peronu, Njena balada, je beležila svojo 20. obletnico, ki je bila na kulturni praznik 8.2.2017. Flirrt so izdali tudi nov album po imenu JEKYLL&HYDE, ki je hkrati dvojni Cd. Na njim pa lahko najdete tudi (duet z Janezom Zmazkom ‘Z levo nogo vstat’, ‘Ne trezen, ne pijan’, ‘Nekoč sva se pa rada imela’ feat.Jure Tori).

Apr
26
čet
Bob Dylan @ Pallazo del Turismo
Apr 26 @ 20:00 – 23:45
Magnifico @ Loški pub
Apr 26 @ 20:00 – 23:45
Magnifico po velikem decembrskem koncertu v razprodanih Stožicah in nastopu v bližnjem Kranju, 26. aprila pred prvomajskimi prazniki prihaja v Škofjo Loko.

Magnifico je močno zaznamoval slovensko kulturo

Magnifico je v treh dekadah močno zaznamoval slovensko kulturo. Dal nam je 24000 poljubov, nam predstavil ‘Silvijo’, razbijal stereotipe, seznanil nas je s čefurji, pedri in ostalimi manjšinami, naučil nas je ‘Marš na Drino’ in nam podaril samo ljubezen. Ko je zapel ‘Hir aj kam hir aj go’, se mu je zgodil export-import. Zadnje čase ga videvajo v Tivoliju kjer se sprehaja s Cici in Mici.

Magnifico je na glasbeni sceni pustil močan pečat.
Magnifico je na glasbeni sceni pustil močan pečat.

V svoji karieri je izdal osem avtorskih plošč in tri filmske albume, imel preko 1000 koncertov doma in po svetu.Na vrtu Loškega puba, 26.4. 2018 ob 22.00 se nam obeta res prvovrstni koncertni spektakel slovitega Magnifica, ki je lanski božič docela napolnil Dvorano Stožice v Ljubljani, ko je bil koncert nekaj tednov prej povsem razprodan. Uživali boste v vseh največjih uspešnicah slovitega slovenskega avtorja, glasbenika in pevca Magnifica, ki nikoli ne razočara. Na koncertu bomo lahko zagotovo slišali skladbe kot so ‘In ko enkrat bom umrl’, ‘Silvia’, ‘Hir aj kaj hir aj go’, ‘Halo gospodična’, ‘Ljubljana-Portorož’, ‘Revolution is my Solution’, ‘Land of the Champions’ in številne druge uspešnice. Vstopnice so že na voljo na vseh eventimovih prodajnih mestih po Sloveniji.

Magnifico je pevec, kavboj, balkanski kameleon. Njegov zaščitni znak je edinstvena zmes latina, reggaeja in surf rocka, s plesnimi ritmi in elementi balkanskega etno zvoka. S tremi prvimi albumi – ‘Od srca od srca’ (1993), ‘Gdo je čefur’ (1996) in ‘Sexy Boy’ (1999) – se je na Balkanu pozicioniral kot neskrajni skladatelj in glasbenik.

The Toasters (OrtoFest) @ Orto bar
Apr 26 @ 20:00 – 23:45
The Toasters (OrtoFest) @ Orto bar | Ljubljana | Slovenija

Ameriška ska zasedba The Toasters koncertira po svetu že več kot  35 let in ima za seboj že preko 5000 koncertov. Skupina je nastala leta 1981 v New Yorku in postala sinonim za koncertne turneje in neodvisno glasbeno etiko.

The Toasters veljajo za eno najpomembnejših ska zasedb, saj so s svojim nastankom v začetku 80-ih skupaj z Bim Skala Bim začeli obdobje, ki ga danes imenujemo tretji val skaja. Skupina je s svojim nepretrganim delom in neutrudnim koncertiranjem, predvsem pa seveda z odlično glasbo, ki je izšla na številnih albumih in kompilacijah, veliko pripomogla k današnji popularnosti ska glasbe. Bili so recimo prvi ameriški ska bend, ki je izdal album na Japonskem, njihov pevec in vodja Robert “Bucket” Hingley pa je 17 let vodil tudi ameriško založbo Moon Ska Records. Le-ta je bila za razvoj tretjevalovskega skaja ravno toliko pomembna, kot The Toasters sami, saj je preko nje v svet prišlo veliko odličnih ska skupin.

Apr
27
pet
Laibach @ Kino Udarnik
Apr 27 @ 20:00 – 21:00
The Exploited + Odpisan @ Dvorana Gustaf Pekarna
Apr 27 @ 20:00 – 23:45
The Exploited + Odpisan @ Dvorana Gustaf Pekarna | Upravna enota Maribor | Slovenija

Mesec dni pred letošnjim Petroleum Beat festivalom se bo v mariborski dvorani Gustaf zgodilo ogrevanje z legendarnimi THE EXPLOITED, ki se letos vračajo k nam z Wattie-jem in pomurskimi HC veterani ODPISANI.

Po lanskoletnih zdravstvenih težavah Wattie-ja in vseeno vrhunskim nastopom skupine brez njega na lanskoletnem Petroleum Beat festivalu v Lendavi, se The Exploited letos odpravljajo na novo turnejo, v okviru katere se bodo na vaše in naše veselje ustavili tudi v Mariboru.

Phil Rudd Band @ Zagreb
Apr 27 @ 21:00
Phil Rudd Band @ Zagreb | Zagreb | Hrvaška

Človek-metronom in nekdanji član AC/DC Phil Rudd prihaja v Zagreb. Tako je! Phil Rudd bo v sklopu pete izvedbe festivala Biggest Little Rock Festival s svojim bendom nastopil v klubu Hard Place.

Pred odhodom na koncert je dobro vedeti:

  • Kraj: Hard Place, Zagreb
  • Datum: 27.04.2018
  • Vstopnice: 80kn (predprodaja), 100kn (kasneje)
  • Možnost nakupa: TUKAJ  ali v klubu Hard Place

O izvajalcu:

Duša in srce ritma AC/DC Phil Rudd je z bendom sodeloval med leti 1975 in 1983 ter 1994 in 2015. Tako je, med obdobjem, ko je nastala glavnina hitov. Si lahko predstavljate ‘Highway to Hell’ brez kultnega bobnarja? Ne? No, se mi je zdelo.

Phil je leta 2014 izdal tudi svoj prvi solo album Head Job, čigar promocija se po vmesnih težavah z zakonom, umazana opravila niso tudi vedno umazano poceni, sedaj znova nadaljuje. In, ja, poleg stvaritev s slednjega in zgodovinskih mojstrovin, nam bo Phil nedvomno serviral tudi kakšno prezrto. Tudi kakšen pozabljeni zaklad.

Zlatko in Optimisti (OrtoFest) @ Orto bar
Apr 27 @ 21:00 – 23:45
Zlatko in Optimisti (OrtoFest) @ Orto bar | Ljubljana | Slovenija

Pred natanko desetimi leti se je fužinski princ Zlatko s svojim prvim albumom, Svet je lep, uradno pojavil na slovenski sceni, na kateri vlada še danes. Vsako leto boljši, vsako leto uspešnejši, vsako leto pogumnejši in brez dlake na jeziku z verzi opozarja na aktualne razmere v družbi.

Zlatko je v desetih letih iz borbenega freestylerja prerasel v slovenskega reperskega zvezdnika, zavoljo svojega pozitivnega odnosa in seveda rimoklepaških veščin izjemno priljubljenega po celi državi, še zlasti pa v svoji rodni, mnogokrat opevani Ljubljani. Ne glede na to, ali se tematsko posveča fužinskemu vsakdanu ali globalnim problematikam, je v njegovi glasbi vedno čutiti ljubezen do njegove soseske, do sočloveka, do življenja samega. Lani je izdal že deseto studijsko ploščo Žive naj vsi narodi, aprila bo svojo energijo, rime in dobro voljo predstavil v Orto baru v svoji Ljubljani.

Apr
28
sob
Omar Naber & Band (OrtoFest) @ Orto bar
Apr 28 @ 21:00 – 23:45
Omar Naber & Band (OrtoFest) @ Orto bar | Ljubljana | Slovenija

Omar Naber, leta 1981 rojeni slovenski glasbenik in pevec, je svojo glasbeno kariero začel pri 18 letih, širšo medijsko prepoznavnost pa je dosegel konec leta 2004 z zmago v oddaji Bitka talentov na nacionalni televiziji.

V dvanajstih letih je izdal tri avtorske albume v Sloveniji, enega v Srbiji in enega v Angliji. Izvedel je že prek 900 nastopov v 27 državah. Redno se udeležuje tudi dobrodelnih prireditev in koncertov, skupno že čez sto.

Je avtor mnogih uspešnic, ki so na slovenskih radijskih postajah postale zimzelene, kot so Krasen dan, Stop, Vse kar si želiš, Ves tvoj svet, Polje tvojih sanj, I Still Carry On in Le srce ne spi.

Po zmagi na Emi leta 2005 nas je z avtorsko pesmijo Stop zastopal na Pesmi Evrovizije v ukrajinskem Kijevu. Leta 2017 je ponovno zmagal na Emi in že drugič stal na evrovizijskem odru v Ukrajini v Kijevu z avtorsko pesmijo On My Way.

Mladim glasbenim talentom pomaga z nasveti in izkušnjami pri razvoju njihovih potencialov in je s svojim avtorskim pristopom vzor marsikomu, ki si utrjuje pot na glasbeno sceno.

Apr
30
pon
Kisovec 2018: kresovanje z Ribljo Čorbo
Apr 30 @ 16:00
Kisovec 2018: kresovanje z Ribljo Čorbo @ Kisovec | Zagorje ob Savi | Slovenija

KRES KISOVEC je tradicionalni ŠKLAB – klub zasavskih študentov – projekt. Letos bo potekal že enajsto leto zapored in znova nam pripravljajo pester glasbeno-zabavni program, ki bo tudi tokrat BREZPLAČEN.

  • Spored

16:00-18:00 Cirkuške delavnice Cirkokrog (MCZoS)

18:00 Čarodej Toni (DPMZagorje)

🎵 Warning
Punk rock bend iz Hrastnika. V skupini so Simon Žlak(vokal in kitara), Primož Udovč(bobni), Aleks Pavlič(kitara) in Maj Hauptman-Pepelnjak(bas kitara). Starost članov je od 16 do 19 let. Skupaj igrajo že 5 let, za seboj pa imajo tudi nekaj odmevnejših nastopov (TUKAJ si lahko preberete reportažo s koncerta, ko so odprli za San Di Ego). Igrajo glasbo svojih idolov: Green day, Big Foot Mama, The Clash, Black Sabbath itd.. Z glasbo, ki jo igrajo, si želijo prodreti na rock sceno.

🎵The Gavusta
The Gavusta je zagorskim oštirjem in njihovim gostom dobro poznana skupina. Štiri, občasno pa pet, članska zasedba namreč deluje že celo desetletje. Tu in tam jih z gostilniškega odra zvlečejo tudi na rojstnodnevnega ali festivalskega, oziroma kam drugam, kjer se toči mrzlo pivo in se zadržujejo ljubitelji distorziranih kitar ter glasnih bobnov. Če je družba prava, po drugi uri zjutraj na plano privlečejo še trobento!

🎵 Hard Division
HARD DIVISION so pet članska hard rock skupina, narejena in vzgojena v Zasavju. Njihov glavni adut je energija, ki se, kot pravijo sami, najbolj občuti v njihovi glasbi. Kar se tiče repertoarja, nam obljubljajo žanrovske klasike, manjkala pa ne bo niti avtorska glasba. V trenutni zasedbi delujejo od leta 2017.

🎵 RIBLJA ČORBA
Ena največjih rock skupin z Balkana, ki ne potrebuje dodatnega opisa. Ne poznate večnih himen, kot so ‘Ostani đubre do kraja’, ‘Na zapadu ništa novo’, ‘Nemoj da ideš mojom ulicom’ in ‘Volim, volim žene’? Ne??? Kaj potem sploh počnete tukaj!

 

 

Maj
5
sob
MetalPatriot: Paragoria, Sarcom, Omega Sun @ LokalPatriot
Maj 5 @ 20:00 – 23:45
MetalPatriot: Paragoria, Sarcom, Omega Sun @ LokalPatriot | Novo mesto | Slovenija

Zadnji MetalPatriot sezone je pred nami. Da se poslovimo, kot se spodobi bodo poskrbeli bendi Paragoria, Sarcom in Omega Sun.
Tako,da napolnimo LokalPatriot in zažurajmo v temno noč.

Vabljeni!

TIMING: TBA

VSTOPNINA: 5€

PARAGORIA (death/thrash/groove metal):
Paragoria je glasbena skupina, ki je na slovenski glasbeni sceni aktivna že več kot 10 let. Prvi demo CD From the Ashes je izšel avgusta leta 2009, tik pred nastopom skupine na Paranoid OpenAir festivalu v Ljubečni pri Celju. Meseca julija 2011 je skupina svoj avtorski material prvič predstavila pred obiskovalci največjega slovenskega festivala Metal Camp. Sledilo je leto dela na postavitvi lastnega studia ter snemanju prvega albuma z naslovom Decomposition of mind, ki je pri založbi On Parole Productions izšel meseca oktobra 2013.

Album je bil med kritiki in ljubitelji death/thrash/groove zvrsti metal-a zelo dobro sprejet. Band je na podlagi skladb prvega albuma odigral koncerte na večini izmed odrov slovenske klubske scene. Savinjčani izmed vseh koncertov prav gotovo ne bodo pozabili razprodane velike dvorane Kina Šiška, ko so si meseca maja 2014 oder delili z Amon Amarth, ter drugi nastop na festivalu ob reki Soči – Metaldays meseca julija 2015.

Po dveh letih premora namerava Paragoria v letu 2018 izvesti samo 3 koncerte. Cilj je predstavitev novega avtorskega materiala, ki ga bodo fantje izdali v okviru drugega studijskega albuma.

Maj
24
čet
Sea Star Festival @ Umag
Maj 24 @ 15:00 – Maj 27 @ 23:45
Sea Star Festival @ Umag | Umag | Istrska županija | Hrvaška

Cena vstopnice je samo 28 EUR in je kar 70% cenejša od tistih, ki bodo v prodaji v času festivala.

Sea Star nadaljuje tradicijo festivala Exit, zato tako domači kot regionalni publiki omogoča najugodnejše cene, prav tako pa so te nižje kot cene podobnih festivalov v okoliških državah. Zavedajo se želja poslušalcev in vedo, da smo vsi zahajali v iste klube in poslušali podobno glasbo, zato je regija na prvem mestu.

Festival Sea Star je občinstvo navdušil že v prvem letu in pritegnil številne glasbene izvajalce. Vsi so po festivalu govorili v superlativih, bili navdušeni nad lepotami Istre kot tudi nad domačini v Umagu. O festivalu so pisali številni svetovni mediji, med drugim tudi DJ Mag, Billboard, IQ Magazine, Mix Mag in drugi. V času festivala je Stella Maris obiskalo več kot 50.000 obiskovalcev, ki so uživali v nastopih izvajalcev kot so The Prodigy, Fatboy Slim, Paul Kalkbrenner, Pendulum, DJ Spiller, Dubioza Kolektiv, Matter in številni drugi.

Jun
1
pet
Razvaline se vračajo! @ Trbovlje
Jun 1 @ 20:00
Razvaline se vračajo! @ Trbovlje | Trbovlje | Slovenija

Trboveljski del kultnih Razvalin se po trinajstih letih, na željo zvestih oboževalcev, vrača na domači oder. Za še dodatno pozibavanje ob dobrem starem rock’n’rollu bodo poskrbeli tudi obetavni mladci, ki slišijo na ime Chainbrake (TUKAJ si lahko preberete naš intervju z zasedbo).

Predprodaja vstopnic po posebni ceni 7 EUR se je pričela 2. aprila. Število vstopnic je omejeno (350).

Vstopnice lahko kupite na blagajni Delavskega doma Trbovlje (Trg svobode 11a, 1420 Trbovlje) v spodnjem delovnem času:

PON-NED: 17:00-20:00, TOR: 17:00-18:00

Vstopnice bo v primeru prostega kontingenta mogoče kupiti tudi na dan dogodka na blagajni Kulturnega društva Dom svobode po prodajni ceni 10 EUR.

Spored:
20:00 Vrata / Doors
22:00 Chainbrake
24:00 Razvaline

Za gašenje žeje bodo na dogodku poskrbeli fantje in dekleta iz Kavarne DDT.

Dogodek je enkratne narave.

Jun
24
ned
Iron Maiden @ Arena Zagreb, Hrvaška
Jun 24 @ 20:00 – 21:00
Iron Maiden @ Arena Zagreb, Hrvaška | Zagreb | Hrvaška

Po izjemno uspešni turneji The Book of Souls leta 2016 in 2017, na kateri so legendarni angleški heavy metalci Iron Maiden promovirali svoj šestnajsti studijski album ‘The Book of Souls‘, se fantje leta 2018 vračajo na pot!

Nastopili bodo v številnih arenah ter festivalih širom Evrope, turnejo Legacy of The Beast bodo otvorili 26. maja v Estoniji, končali pa 10. avgusta v londonski O2 Areni.

Več na povezavi.

Laibach @ Škofjeloški grad
Jun 24 @ 20:00 – 23:45
Laibach @ Škofjeloški grad | Škofja Loka | Slovenija

Skupina Laibach pričenja drugi del svoje obsežne evropske turneje ob izidu albuma ‘ALSO SPRACH ZARATHUSTRA‘, ki je lani izšel pri britanski založbi Mute.

Prvi del turneje se je odvil novembra in decembra 2017 in je obsegal 25 koncertov po evropskih metropolah, v drugem delu turneje pa bo skupina odigrala še dodatnih 25 koncertov. Pred štirimi leti so nas Laibach navdušili z izjemnim in odmevnim koncertom na Škofjeloškem gradu, tokrat se ob deseti obletnici Hafnerjevega memoriala (Festival “In Memoriam prof. Peter Hafner”) vračajo na kraj zločina z novim albumom, novimi skladbami in starimi uspešnicami.

Po zmagoslavni osvojitvi Severne Koreje, ovekovečeni tudi v zelo odmevnem filmu Liberation Day, se je kultna domača zasedba Laibach vrnila s prvim studijskim albumom po leta 2014 izdani uspešnici ‘Spectre‘. Dvajseti studijski album nosi ime “Also Sprach Zarathustra” in že žanje pohvale kritikov po vsem svetu. Kdor je leta 2014 obiskal koncert na Škofjeloškem gradu, ve, da gre tudi tokrat za dogodek, ki se ga ne sme zamuditi. Kdor ni, ve zdaj.

Jun
25
pon
InMusic Festival @ Jarun
Jun 25 @ 16:00 – Jun 27 @ 23:45

Line up za letošnje leto: Queens of the Stone Age, Nick Cave & The Bad Seeds, Interpol, David Byrne, Alice in Chains, St. Vincent, Portugal. The Man, The Kills, Bombino, Frank Carter & The Rattlesnakes, Superorganism, Reykjavíkurdætur, Tshegue, Šumski, Super Besse, Témé Tan, Tús Nua,Lika Kolorado, FALSE HEADS.

 

InMusic bo tudi letos izredno pester

Festival INmusic je največji hrvaški mednarodni festival na prostem, ki se nahaja v prestolnici – Zagrebu, znotraj osupljivega jezerska parka Jarun. To je edini festival, ki se razprostira na treh otokih: festival je na Mladinskem otoku, zraven pa sta še dva kamp otoka, obkrožena z lepimi plažami (Trešnjevka in Univerzijada).

Letos bo nastopil tudi Nick Cave. (FOTO: Marko Alpner // Rocker.si)
Letos bo nastopil tudi Nick Cave. (FOTO: Marko Alpner // Rocker.si)

Kamp in festivalski prizor sta povezana z mostom. Od lepega prizorišča do fantastične glasbe in prijetnega vzdušja, INmusic prinaša najboljši festivali poletja v bližini. Ogromno kvalitetne glasbe za relativno malo denarja. Prijeten kamp in raznolike in zabavne izkušnje v središču hrvaške prestolnice! Začnite poletje na INmusic festivalu! Dobrodošli v Zagrebu na Hrvaškem!

INmusic festival #13
25. junij do 27. junij 2018
Jarun / Zagreb, Hrvaška

Jun
30
sob
Hollywood Vampires @ Burg Clam
Jun 30 @ 18:00 – 23:45
Hollywood Vampires @ Burg Clam | Klam | Upper Austria | Avstrija
  • Lokacija: Burg Clam, Klam, Avstrija
  • Datum: 30. junij 2018 ob 18. uri
  • Cena vstopnic: od 74,90€ dalje
Sep
1
sob
30 Seconds To Mars @ Graz
Sep 1 @ 20:00 – 23:45